Позиция на БОЕЦ: Не сме партия и не се борим за властта. Нашата битка е да отстраним мафията от властта!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

ПОЗИЦИЯ на Гражданско сдружение „БОЕЦ“
относно нашите цели и битки

БОЕЦ не сме партия и не се борим за властта. Нашата битка е да отстраним мафията от властта и вярваме, че важните битки от тази война ще се водят на гражданския фронт.

Считаме, че в България партии и политици има достатъчно, сред тях има и честни, и свестни, не всички са маскари.

Големият дефицит е в липсата на активни граждани.

Това е една от важните задачи и цели на БОЕЦ – изграждане на будно гражданско общество чрез личен пример, активност и солидарност. И натиск върху партиите и управляващите за изпълнение на предизборните обещания и целите, които БОЕЦ и гражданите поставяме пред тях

Нас няма да ни видите в депутатски листи, или министерски кресла. Ще ни видите на барикадите срещу наглите, на площадите, в съдебните зали, в акции и протести срещу мафията и злото и в защита на демокрацията, справедливостта и гражданските права.

Часове след като Слави Трифонов изтегли своите министри от кабинета, БОЕЦ обявихме, че правилното решение е предсрочни избори и предизборна коалиция между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Аргументи за тази коалиция има много и постигането на първата важна цел на изборите е ГЕРБ да бъдат бити за пореден път.

Ние не сме част от партийната система, бидейки гражданска организация, но като активни граждани и избиратели имаме правото да поставяме нашите цели пред политиците и партиите. Точно това е същността на активното гражданско общество.

Вече 9 години БОЕЦ не сме се обвързвали с нито една партия, отстоявайки нашата организационна, финансова и гражданска независимост. И така ще бъде. Безкомпромисни сме в своите действия и критики срещу грешките и престъпните схеми на управляващите, които и да са те, и срещу всеки опит за подмяна и отстъпление по важните за нас цели – отстраняването на Гешев, съдебна реформа, реална борба с корупцията, отпушване на съдебната система и върховенство на правото, налагане на модела на граждански контрол върху управлението, откъсване от руската енергийна робия и кремълската зависимост, Закон за лустрацията, електронно управление и гласуване и т.н. И подкрепяме принципно всяко усилие и действие за постигането на тези цели.

БОЕЦ не сме влизали и няма да влезем в каквито и да е партийни коалиции.

Готови сме за разговори и общи действия с ПП и ДБ за реализиране на посочените цели на БОЕЦ. И ще проведем такива срещи и разговори. Добре е, че те осъзнават, че гражданите можем без която и да е партия или политик, но нито една партия, или политик не може без гражданите.

Призоваваме ПП и ДБ да подкрепят БОЕЦ в нашите битки срещу мафията и корупцията, както преди изборите, така и след това. Тази подкрепа трябва да бъде не само заявена с думи, но и изразена чрез реални действия. И която партия и коалиция приеме нашите граждански цели и застане открито до гражданите срещу мафията, то тя ще има и правото да потърси и доверието на гражданите на изборите.

Очаквайте следващите разкрития на БОЕЦ за престъпленията на Гешев и неговите господари. Очаквайте и следващите ни акции и протести, след като Радев обяви състава на служебното правителство. Не трябва да позволим връщане в лапите на „Газпром“ и Путин, не трябва да позволим връщане в блатото и мрака на задкулисието, корупцията и мафията. И когато излезем ни последвайте!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

БОЕЦ искаме от Асен Василев информация за нашите сигнали и оставката на Спецов!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес БОЕЦ отправяме публично искане за среща с министъра на финансите в оставка Асен Василев. Очакваме отговор на въпросите за „БарселонаГейт“, „Лукойл“ и „Турски поток“, както и дата и час среща с Василев, без значение кога ще ходим на предсрочни избори. За мафията няма почивен ден, за нас също. Очакваме и оставката на Румен Спецов като шеф на НАП!

Асен Василев

„Г-н Василев,На 08.02.2022 г. представители на Сдружение БОЕЦ проведохме среща с Вас. Поводът бе поисканата от нас оставка на шефа на НАП – Румен Спецов, заради поредното „изпиране“ на Пеевски. Вие поехте ангажимент, че ще бъдат образувани нови, пълноценни ревизии на Пеевски и това бе цената Спецов да остане на своя пост. Предоставихме и нови данни на BIRD.BG и съвместен сигнал с Биволъ с информация за офшорната империя на Пеевски.На срещата обсъдихме и сигнала на БОЕЦ до НАП, подаден още през май 2021 г. за лицата замесени в „БарселонаГейт“.

БОЕЦ сезира испанската прокуратура за случая с „къщата в Барселона“!

На 23.05.2022 г. БОЕЦ сезирахме НАП, ДАНС и МС за огромни данъчни и финансови престъпни схеми в ЛУКОЙЛ, като в нашия сигнал предоставихме данни и анализ, доказващи щети за държавата в размер на 200 – 250 милиона неплатен данък върху реалната печалба годишно.На 20.04.2022 г. БОЕЦ внесохме заявление за среща с премиера Кирил Петков по тези тези теми и по сигналите на БОЕЦ за ТУРСКИ ПОТОК, Гешев, Цацаров и т.н.През юни БОЕЦ проведохме серия от срещи в НАП, ДАНС и редица министерства под надслов „Да събудим Промяната“, за да получим информация за действията и резултатите на институциите по тези сигнали. Показателна е реакцията на Спецов: „Не ми дръжте сметка“.

БОЕЦ изискахме от Спецов информация какво прави НАП за „Лукойл“, „Къщата в Барселона“ и Пеевски!

Разбрахме, че до момента няма никакви резултати по нито един от тези сигнали, като няма и отговор на заявлението ни за среща с премиера. Прокуратурата вече изпра за пореден път Пеевски, а НАП до момента пее под ваше управление в същия хор.Г-н Василев, Вие поехте личен ангажимент към БОЕЦ по отношение на ревизиите на Пеевски и БарселонаГейт. Имате отговорност и по темата ЛУКОЙЛ.Ще си удържите ли на думата и кога БОЕЦ и гражданите ще получим отговор за резултатите от действията на институциите по тези сигнали? Защото, ако отново Пеевски, Борисов, Гешев, ЛУКОЙЛ и отговорните за грабежа ТУРСКИ ПОТОК останат безнаказани, за каква Промяна говорим? И за какво тогава се борите за властта?Г-н Василев, остават ви още няколко дни на поста. Поне на финала махнете Спецов, като знак за някаква промяна. Иначе ще остане горчивият вкус от големите заявки и подмяната, която остави НАП да пази омертата на мафията по едни от най-важните за гражданите теми и битки. А БОЕЦ никога не се отказваме и винаги си водим битките докрай.Очакваме Вашият отговор и среща с вас, без значение кога ще ходим на предсрочни избори. За мафията няма почивен ден за нас също. Очакваме и оставката на Спецов. Може да е по лесния, а може и по трудния начин“.

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

БОЕЦ поиска Кошлуков да бъде разпитан от МВР и отстранен от поста до приключване на проверката срещу него. (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес БОЕЦ внесохме допълнение (Вх.№ 328600-38517/25.07.2022г) към сигнала ни до МВР – ГДНП (Вх. № 328600-8019/15.02.2022г. по описа на ГДНП) за документни престъпления извършени от Емил Кошлуков – генерален директор на БНТ. В допълнението БОЕЦ поставяме нови въпроси и изискваме от МВР да призове Кошлуков на разпит, както и да предприемат необходимите действия за отстраняването му от поста с цел да не влияе на свидетели и да не бъдат укрити и унищожени документи и доказателства.

Прилагаме текста на документа до ГДНП:

ДО:МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ – Г-Н БОЙКО РАШКОВ, МИНИСТЪР

ДО: ГЛАВЕНА ДИРЕКЦИЯ „БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ“

 

СИГНАЛ – ДОПЪЛНЕНИЕ

Към сигнал Вх. № 328600-8019/15.02.2022г. по описа на ГДНП за съмнения за извършени престъпления от генералният директор на БНТ – Емил Кошлуков.

от Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,

ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“ блок 4 вход „З“ ап. 157,

Представлявано от Георги Борисов Георгиев, председател на УС e-mail : gdboec@abv.bg

ОТНОСНО

Данни водещи до обосновани предположения за престъпления от общ характер – документна измама, представяне на документ с невярно съдържание пред държани институции, фалшифициране на документи и други престъпления извършени от Емил Кошлуков – генерален директор на Българската национална телевизия, в сговор с други неустановени лица.

На 15.02.2022г. Сдружение БОЕЦ сезирахме МВР – ГДНП и други компетентни институции (НАП, СЕМ и МС) със сигнал Вх. № 328600-8019/15.02.2022г. по описа на ГДНП за съмнения за извършени престъпления от генералният директор на БНТ – Емил Кошлуков.

От съобщения в медиите разбрахме, че във връзка с подаденият от БОЕЦ сигнал за снемане на сведения в ГДНП е бил призован Волен Сидеров – председател на ПП АТАКА  свързана с телевизия АЛФА, от която Кошлуков е получил процесните документи за стаж визирани в сигнала. Смятаме, че ГДНП правилно са призовали на разпит Волен Сидеров, вече второразряден политик извън играта, но считаме за тежък пропуск на разследването, че самият нарушител и консуматор на последиците от деянието – представилия в СЕМ документи с невярно съдържание Кошлуков не е призован на разпит до момента. . МВР следва да се насочи към него, а не да се занимава с Волен Сидеров, който е извършил по-скоро административни нарушения, за които е минала вече две годишната давност. Ако се установят данни за извършени престъпления от Сидеров, то следва и той да бъде подведен под отговорност, но фокуса на разследването трябва да бъде върху действията  на Кошлуков.

 

Посочваме още няколко важни детайли, по които очакваме действия и резултати от МВР

  1. Волен Сидеров е призован в МВР по сигнал на БОЕЦ, а не на институциите – СЕМ, НАП или друг. Видно е, че НАП прави проверка също вследствие сигнал до нея от БОЕЦ. Те имат информацията, защо тогава на БОЕЦ не е предоставена такава с мотив – данъчна тайна. Всъщност нищо не ни е предоставено по сигнала ни от 15.02.2022г.
  2. Не смятаме, че е данъчна и осигурителна тайна НАП да обяви датите, на които са подадени документите (Уведомление по чл.62 от КТ, декл.1 и 6, датите на внасяне на осигурителни вноски, на плащане на заплати, датата на регистриране ан трудовия договор на Кошлуков с телвизия АЛФА, както и датата на регистриране на прекратяването на трудовия договор и т.н.) – там няма лични данни и размер на възнаграждения;
  3. Наложени ли са санкции, или не и защо за извършените нарушения. Само глобата за нерегистриран трудов договор е 10000лв, 500-2000 лв. за всеки месец е за неизплащане на ежемесечна заплата на „работника“;
  4. Получавал ли е изобщо Кошлуков заплата по банков път (едва ли), ако е на каса – имало ли е в касата на Атака тия пари. Ако са изпразнени (отчетени, като разход) от касата фиктивно, то тогава става въпрос за пране на пари;
  5. Имаме пълно потвърждение от овластен държавен орган, за документална измама, относно стажа на Кошлуков в телевизия Алфа. Но той продължава да заема поста директор на БНТ.
  6. По данни на БОЕЦ телевизия АЛФА е собственост на фондация, а не на ПП АТАКА. Да се установи как се издържа телевизията и чия собственост е? Има ли финансиране от ПП АТАКА към телевизия АЛФА и на какво основание? Има ли злоупотреба с държани средства – партийната субсидия на ПП АТАКА, която е предназначена за партийна дейност.
  7. Как са получени и отчетени получените от Кошлуков трудови възнаграждения? При установен фиктивен трудов договор, освен изготвяне на документи с невярно съдържание, което е престъпление от общ характер, то имаме и хипотеза за пране на пари, което също е престъпление, както от страна на телевизия АЛФА, която отчита разходи, които не са извършени, така и от Кошлуков, който отчита фиктивни приходи и по този начин е възможно да легализира доходи с неясен произход.
  8. Да се разследва бездействието на СЕМ по сигнала на БОЕЦ и дали има длъжностно престъпление от членовете и председателя на СЕМ чрез бездействие и неизпълнение на служебните задължения?

 

С цел установяване на обективната истина и евентуално извършено престъпление, БОЕЦ прилагаме отново заявените в сигнала действия, които е необходимо да бъдат извършени в хода на разследването:

–  За целта поне ден преди стъпване в телевизия „Алфа” (където никой не го е виждал и чувал), както и в 7 дневен срок от напускане, работодателят подава уведомление по чл. 62, ал.5 от Кодекса на труда в специален регистър;

–  Всеки работник и служител получава начален, периодичен и извънреден инструктаж за което се подписва в специални регистри. Без да се занимаваме с факта че въпросната дейност е една от хранилките на административния паразит, то от тези регистри може да се проследи хронологията на подписване на лицата постъпващи в дружеството;

–  Представената трудова книжка от лицето се вписва в специален регистър;

–  На работника следва ежемесечно да се изплащат заплати, удържат данъци и осигурителни вноски. За целта ежемесечно до 25-о число на месеца се подава информация в СУП – системата за управление на приходите в НАП, т.нар. декларации 1 и 6. ВСЕКИ месец за предходния.

–  Да бъдат снети сведения на служители на Телевизия „Алфа” дали реално Кошлуков някога е работил в телевизията

–  Да се изискват записи от камери в телевизията от времето за което Кошлуков твърди, че е работил там.

–  Да се извърши проверка на докумнетооборота на телевизия „Алфа” за документи изготвени и подписани от Емил Кошлуков, като програмен директор. Длъжността на програмният директор и ежедневните му професионални задължения изискват да изготвя и подписва множество служебни документи. Липсата на такива документи подписани от Кошлуков е още едно директно доказателство, че той не е работил там.

–  Да бъде извършена проверка на служебната електронна кореспонденция на телевизия Алфа за периода, за който Кошлуков твърди, че е работил там и да се установи дали има следи от негова дейност.

Ако изобщо е подавана информация, изплащана заплата и правени вноски, то изфабрикуването на документация за стаж лесно може да бъде доказано с факта, че всички записи са правени на една и съща дата, месеци и години след законовия и обичаен срок за подаване и отчитане.

 

Изискваме от МВР – ГДНП да призове на разпит Емил Кошлуков, да извърши нужните процесуални действия за установяване на обективната истина по поставените от БОЕЦ въпроси в сигнала и допълнението към него и за установяване на извършените престъпления. Изискваме от МВР да предприеме необходимите действия за отстраняване на Емил Кошлуков от поста му до приключване на проверката с цел да не влияе на свидетели и да не бъдат унищожени документи и доказателства.

25.07.2022г. Видин         Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA