БОЕЦ и гражданите в „Булгаргаз“: Дали не ни плашат със студена зима, докато ние сме собственици на много газ от „Турски поток“? 

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес БОЕЦ и нашите приятели Атанас Шарков и Кирил Чуканов отидохме в „Булгаргаз“ за среща с ръководството, за да разберем какво прави за  т. нар. „енергийна криза“ и преговаря ли с „Газпром“ за връщане на България в руската газова робия.

булгаргаз - боец

Преди седмица БОЕЦ внесохме искане за среща с назначения от правителството на Радев нов шеф на „Булгаргаз“ Деница Златева, за да получим отговори на нашите въпроси. БОЕЦ вече имахме два телефонни разговора с Деница Златева, в които тя увери, че среща ще се проведе, независимо дали ще се срещнем с нея, или с друг представител на държавата компания.

Искаме да знаем водят ли се преговори с „Газпром“, кой води тези преговори, ако такива има, споделя ли „Булгаргаз“ тезата на служебния кабинет за това, че „Газпром“ ще осъди България за това, че „Газпром“ ни спря газа. Подготвихме и документи, които да връчим.

На влизане в ДАНС ни беше казано, че Деница Златева е в болничен и че ще се срещнем с началника на правния отдел Ася Стоянова. Докато чакахме, последваха редовните за служителите на овладените структури искания да не се снима, да се чака отвън и т.н. След това ни информираха, че г-жа Стоянова няма да ни приеме, а ще ни информират за среща, която ще се състои следващата седмица. Както често се случва при институциите, „Булгаргаз“ се скриха от среща с гражданите.

Междувременно няма страх от това, че се работи за връщане към руската газова робия, няма страх от това, че ако плаща за руски газ, България плаща за убийствата, които Путин извършва, няма и страх от това, че Златева пое ангажимент към нас, който не изпълни. Страх има от това, че снимаме входа на сградата…

Освен това охраната на „Булгаргаз“ си позволи да сравнява БОЕЦ с „крадец“. Никой държавен служител няма право на такова отношение към БОЕЦ и гражданите, не само защото ние сме тези, които плащат техните заплати.

След като първо бяхме уведомени, че среща днес няма да има, ни казаха, че среща щяло да има. Срещата беше със Стоянова от правния отдел, като провеждането ѝ беше представено като „добра воля“ от нейна страна.

Все пак Георги Георгиев и Анжела Адамова от БОЕЦ бяха допуснати до среща. Камерата ни обаче трябваше да остане навън – за „Булгаргаз“ се оказва много важно нищо да не е прозрачно и да не се вижда в пълнота.

 

След разговора можем да кажем, че „Булгаргаз“ не провежда преговори с „Газпром“. Остава въпросът кой провежда преговори с руснаците тогава. Стоянова не знае към момента „Булгаргаз“ да е инициирала арбитражно дело срещу „Газпром“, нито „Газпром“ да е инициирал дела срещу „Булгаргаз“. Няма и становища дали „Булгаргаз“ ще заведе иск срещу „Газпром“. По всичките ни останали въпроси отговори нямаше, с аргумента, че Стоянова е отскоро в компанията.

Отговорът на един от нашите въпроси обаче не приемаме. Попитахме по коя тръба България досега е получавала газ от „Газпром“. Стоянова каза, че не знае – „по тази, по която си е влизал“, каза тя. А това е важен въпрос.

Питаме какво се случва с тръбата на „Турски поток“ в момента , има ли газ в нея, ако да, какъв е този газ, транзитен ли е, или в собственост на България, продава ли България газ на изхода, има ли комисионни и ако да, къде отиват те. Питаме дали не ни плашат с гладна и студена зима, докато ние сме собственици на много газ. 


Срещата в „Булгаргаз“ беше пълен провал за институцията. Този скандал на входа и драмите със снимането олицетворяват отношението към гражданите. Това потвърждава и тезите, че модела на Буда и мафията се завръща с пълна сила. Това е моделът на наглите, на Петата колона, на институциите, които се крият от гражданите. БОЕЦ няма да позволим това.

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

БОЕЦ в ДАНС: Радев се среща с „Лукойл“, въпреки че ДАНС го уведомява за данни за заплаха на националната сигурност!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес БОЕЦ отидохме в Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за среща с нейния председател Пламен Тончев. Искахме да получим от ДАНС информация по сигнала на БОЕЦ за „Лукойл“ и сигнала ни за заплаха за националната сигурност и престъпления срещу държавата, извършени от Гълъб Донев , Росен Христов, Димитър Стоянов и Румен Радев.

Радев - Путин

Ето и сигнала, който подадохме към ДАНС вчера:

БОЕЦ сезира ДАНС срещу Гълъб Донев, Росен Христов, Димитър Стоянов и Румен Радев заради преговорите с ГАЗПРОМ

 

Срещата беше заявена още преди седмица. Вчера обаче получихме обаждане от ДАНС, че Тончев няма да се се появи. БОЕЦ потвърдихме, че ще бъдем в ДАНС днес и ще изискваме информация по сигналите ни. Темите, които поставяме, са от изключително обществено значение, а ДАНС дължат информация по тях. ДАНС е на пряко подчинение на президента Румен Радев, а неслучването на срещата показва много за тяхната политика и намерения.

На място БОЕЦ огласихме публично данни за действия на политици и висши държавни служители, представляващи заплаха за националната сигурност. Въпросните действия са в сферата на енергетика и са свързани с „Лукойл“. Връчихме папка с документи и доклади на български и чужди служби с конкретни дати, конкретни действия, конкретни имена.

Чат от тези имена са Делян Пеевски, Бойко Борисов, Илко Желязков, Галя Димитрова, Владислав Горанов и други.

На 13 май т. г. БОЕЦ внесохме официален сигнал относно „Лукойл“ до НАП и ДАНС. Сигнализирахме за финансови престъпления, извършени от ръководството на ЛУКОЙЛ и политически лица. В сигнала се съдържаше информация за връзката на „Лукойл България“ с „Лукойл Руска федерация“, което на фона на войната в Украйна представлява реална заплаха за националната сигурност на България. Показахме как чрез тези схеми се реализира изкуствено висока цена на горивата, което цели и води до протести и дестабилизация на страната от една страна, и до наливане на огромен финансов ресурс в Руската федерация за продължаване на войната. В тези процеси са замесени и политически партии и фигури – Бойко Борисов, Делян Пеевски, Мустафа Карадайъ, Ахмед Доган, ГЕРБ, ДПС, Възраждане и др., които заради своите зависимости са са под контрола на руските служби и правителство и обслужват техните интереси.

БОЕЦ даде ЛУКОЙЛ на ДАНС и НАП! (документи)

ДАНС са извършили проверка по сигнала на БОЕЦ срещу ЛУКОЙЛ. В доклада на ДАНС след проверката по сигнала на БОЕЦ са потвърдени данните ни за извършени данъчни и финансови престъпления и заплаха за националната сигурност от ръководството на ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас. Сигналът е предаден на Върховна касационна прокуратура – тоест на Гешев! За нищо от това обаче няма официално съобщение. 

СЛЕД като ДАНС прави тези констатации и предава сигнала ни на Гешев, Румен Радев се среща по своя собствена покана със същото ръководство на ЛУКОЙЛ и обявява намаление на цените. Радев е извършил престъпление, за което може да бъде инициирана процедура в бъдещият парламент за неговото отстраняване.

Вместо действия в защита на националната сигурност, която е установено, че е застрашена, Радев организира среща с „Лукойл“. Часове преди срещата на Радев и „Лукойл“, „Лукойл“ са на среща с Митрофанова. Извършва ли президентът неправомерни действия и действия, застрашаващи националната сигурност, срещайки се с компания, която е момента е разследвана и за която ДАНС – на пряко подчинение на Радев, е установила притеснителни данни? Използвал ли е Радев доклада на ДАНС по сигнала на БОЕЦ като рекет и натиск върху „Лукойл“, за да намалят цената на горивата? Ще изискваме отговори на тези въпроси!

През май миналата година БОЕЦ серихаме ДАНС и за „Турски поток“. На предходна среща с председателя на ДАНС Тончев той потвърди, че ДАНС е изготвил доклад по темата, в който потвърждават данните за престъпления, корупционни практики и заплаха за националната сигурнист, при изграждането на „Турски поток“. Това стана възможно само след гражданския натиск на БОЕЦ и срещите с ДАНС. Докладът е бил изпратен на тогавашния премиер Стефан Янев, който не е предприел нищо.

ДАНС потвърди данните на БОЕЦ, че Борисов е предал националните ни интереси с „Турски поток“!

Вижте още във видеото:

 

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA