Прокуратурата бави разследването по сигнала на БОЕЦ за плагиатството на Петър Илиев от ИТН.

На  09.08.21г. БОЕЦ сезирахме прокуратурата с вх. №PRB202111117103I  за данни и информация, будещи обосновани съмнения за извършени престъпления по чл. 172а и чл. 173 ал. 1 от НК– плагиатство – кражба на интелектуална собственост, нарушаване на авторско право,  извършени от Петър Илиев –преподавател в СУ и  кандидат през 2021г. за  вицепремиер и министър на вътрешните работи издигнат от ПП ИТН. 

Повод бяха публикации от 01.08 и 06.08.2021г. в страницата „Правна лудост“ в социалната мрежа „Фейсбук“,  материали на сайта „Дневник“ от 04.08.21г.  и интревю на доцент Наталия Киселова в НОВА ТВ от 07.08.2021г.

След година и половина „разследване“ преписката с № 32626/21 е в СРС. Последните действия на наблаюдаващият прокурор са – писмо до Министерството на културата и назначена експертиза, която се чака. Все още делото се води срещу „неизвестен извършител“ и няма повдигнаи обвинение, а приклюването му е някъде в далечното бъдеще вероятно в зависимост от изборните резултати…

В същото време още на 27.09.2021г. Софийският университет обяви заключения на етичната му комисия за труда на номинирания от Слави Трифонов за вицепремиер по сигурността и вътрешен министър след проверка, продължила месец и половина.

„В книгата на д-р Петър Илиев „Компетенцията на Народното събрание“ е налице плагиатство, при което значителни части от чуждо произведение – дисертацията „Парламентарен контрол“ на Наталия Киселова, е използвано и представено за авторски труд, без дисертацията да е цитирана като източник“ – се казва в заключението.

СУ не уведоми директно медиите, каквато е практиката, а тихомълком публикува резюме от него на сайта си и във Фейсбук.

Установеното плагиатство от комисията – с председател доц. д-р Валентина Кънева, зам.-председател доц. д-р Боряна Мусева и членове проф. д-р Евгения Калинова; доц. д-р Бистра Мизова; доц. д-р Веселин Кожухаров; доц. д-р Веселина Москова-Думанова; гл. ас. д-р Пламен Цветков; Росица Банкова, главен инспектор администрация и Росен Иванов, студент – е основание за прекратяване на трудовото правоотношение, съгласно устройствения правилник на СУ. Ректорът проф. Анастас Герджиков вече е отправил искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата за прекратяване на трудовото правоотношение.- цитат „Офнюз“

Въпроса е – Какво разследва прокуратурата една година и половина по казус, по който има произнасяне от друг компетентен орган преди повече от една година? Каква толкова голяма сложност има това дело, за да се точи години? Какво са чакали в прокуратурата та не са назначили съответната експертиза още преди година и половина? Кой и защо е удължавал срока на досъдебното производство? Защо е сменен наблюдаващият прокурор по производството? Защо се води срещу неизвестен извършител? 

Гешев е позор!

Ще следим и това дело по сигнал на БОЕЦ и ще ви информираме за резултатите и развитието по него.

Идват избори, внимателно преценявайте всеки един кандидат, повтаряме – всеки един!

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

 

ИВСС крият бонусите! БОЕЦ заведе дело!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ днес влезе в Инспектората към Висшия съдебен съвет!

6 379 406 лв. за заплати и  652 847 лв. са си раздали съдебните служители и членовете на ИВСС за 2022 г.!

Тази информация получихме официално и по реда на Закона за достъп до обществена информация. За сравнение – председателят на Народното събрание и министър-председателят получава около 8800 лева заплата, а главният инспектор Теодора Точкова и инспекторите са си раздали заплати от по над 10 000 лева! В случая сравнението е много удачно, защото и Рашидов, и Гълъб Донев получават също толкова незаслужено и по милостта на същите господари своите заплати, които гражданите плащаме. Увеличението сравнение с миналата година е сумарно над 600 000 лв.! За капак – Инспекторатът разполага с 9 служебни автомобила.

ИВСС е с изтекъл мандат от повече от три години и половина и този орган е нелегитимен! За този период инспекторите са получили по над  400 000 лева на човек заплати и бонуси! Така мафията награждава слугите си за това, че изпраха Гешев и Цацаров по всички сигнали на БОЕЦ – и за „ЦУМгейт“, и за „Недосегаемите“, и за „Pi ar Sevi Boiko“. През 2022 г. „съдебните инспектори“ отчетоха още „заслуги“ – изпраха Гешев по сигналите на БОЕЦ за ЖОСИгейт и ГешевКилърГейт!

Видео от влизането на БОЕЦ в ИВСС от днес – 30.01.2023 г.:

https://fb.watch/inq96qBLwU/

Миналата година огласените от БОЕЦ бонуси в ИВСС, ВСС, НАП и други институции предизвикаха тежък обществен скандал и дебат и затова сега нашите разкрития са подложени на тотално медийно затъмнение. Междувременно ТЕЛЪС се грижи и ФЕЙСБУК страницата ни да е заглушена. Но не могат да ни спрат.

Сега Точкова и ИВСС отказаха да предоставят данни за заплатите и бонусите на самите инспектори, а ни дават обобщени данни, с което умишлено крият своята алчност, наглост и незаслужено получените милиони.

БОЕЦ заведохме дело в Административния съд и ще съдим Инспектората! Ще съдим за нарушаване на закона тези, които трябва да следят да не се нарушава закона от други магистрати.

Миналата година потърсихме главния инспектор Теодора Точкова именно за да даде обяснение с какви мотиви и на какви основания те получават тези огромни възнаграждения и бонуси. Потърсихме я още, за да получим отговор как и защо изпра Цацаров и Гешев по редица сигнали на БОЕЦ!

Видеото от миналата година може да видите тук:

Служителите от деловодството отказаха да предадат на Точкова за нашето желание да се срещнем с нея. Поискаха писмено заявление за среща. Най-любопитното е, че писменото ни заявление, подадено преди три години – през 2019 година, остава и до днес без никакъв отговор.

Опитахме се да открием Точкова, както и някой от 11-те инспектори. Оказаха се неоткриваеми.

Служителите на ИВСС днес пък отказаха да бъдат снимани, но са прибрали тлъстите бонуси, които всички ние им плащаме.

Публикуваме официалния отговор на ИВСС по въпросите, поставени от нас по реда на ЗДОИ за бонусите и заплатите за 2022 г.:

ОТГОВОР от ИВСС по ЗДОИ за БОНУСИ 2022

Това трябва да спре! Тези хора трябва да си ходят незабавно, да връщат неправомерно получените пари и да отговарят пред закона!

За съжаление и 48-ото Народно събрание не намери сили и време да прекрати мандата на този паразитен състав както на ВСС, така и на ИВСС! Смятаме, че инспекторите са получили тези милиони неправомерно, предвид факта, че след жалбата на Методи Лалов, Софийският районен съд постанови, че Теодора Точкова не е главен инспектор, актовете ѝ са незаконосъобразни, а Инспекторатът към Висшия съдебен съвет към настоящия момент не е действащ орган.

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Граждански квоти и партийни листи! БОЕЦ за изборите.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

С наближаването на избори партиите започват да свирят на гражданската струна и да пълнят листите си с „граждански квоти“.  Това е заради късата скамейка на партиите, заради компрометираните  им и досадили на хората партийни лидери и вечни кандидати. За да облагородят листите си и да привлекат, или излъжат още някой и друг избирател вкарват, като кандидати и някой и друг „гражданин“. Слагам в кавички думата защото в листите всички са граждани, български граждани и на тази основа не могат да се делят. Партиите представят тези хора, които не са техни членове  за гражданска квота, но това е заблуда и искам да уточня това.

Истинският термин за тези кандидати е „лична квота“, или „частна квота“.  Те са включени в листите по покана на партиите и на партийните лидери и не представляват някаква група граждани, или граждански организации. Представляват себе си и имат свои лични каузи и цели. Това не ги прави лоши хора, напротив не рядко сред тях има свестни хора, но не са граждански представители. Не са излъчени от гражданското общество, не са поели ангажименти по конкретни граждански цели и каузи и не представляват в парламента гражданското общество. Представляват себе си и партията, която ги е  включила в листите си. И по традиция след изборите тези хора не поддържат връзка с гражданското общество. Както и партиите.

Преди избори партиите се сещат за гражданите и гражданските организации. Обещават, предлагат, говорят и надуват  всевъзможни  балони. А след изборите се капсулират и отново превръщат гражданите в пасивни наблюдатели. А ако се опиташ да изискаш от тях някакво съдействие, или активност започват да реват кански, как гражданите нищо не разбираме, как ги натискаме и им пречим и как те нищо не могат да направят. Изведнъж гражданите от желан партньор ставаме досадници. Говоря от опита ми с БОЕЦ и контактите ни с ПП и ДБ. Да сте чули от тази партии и думичка, или някакво реално действие по сигналите на БОЕЦ за КопринковГейт, ЖОСИгейт, ГешевКилърГейт, по подписката ни за Импийчмънт на Радев, за оставката на  шефа на ДАНС, сигналите срещу Гешев, Пеевски и Борисов? Да не говорим за акциите и протестите на БОЕЦ срещу ГАЗПРОМ, ЛУКОЙЛ , Радев, пред руското посолство, пред ВСС и много други. Нито един партиен лидер не посмя да подкрепи гражданските битки.

Разбира се, идват нови избори и винаги има нов шанс. БОЕЦ ще организираме среща – Гражданска Конференция с активни граждани, които не са партийни членове , но участват в партийни листи. Ще им представим нашите граждански цели и кауза и ще потърсим от тях подкрепа и ангажимент, а те ще получат подкрепата ни. И ако влязат в Парламента, то тези хора ще бъдат истински граждански представители, ще отстояват нашите общи цели и ще работим с тях за постигането им. Те ще имат гръб, ще имат нашата подкрепа и партиите ще знаят това. Сега тези „граждански квоти“ като влязат в Парламента се превръщат или в безгласни букви, защото не са членове на партиите и решенията се взимат без тях, или стават по-партийци от партийците. Трудно им е дори и да искат да направят нещо защото са сами.

Надявам се и ПП и ДБ да осъзнаят грешките и слабостите си. С бонбонки, страхове  и усмивки не можеш да пребориш злото и мафията. Нужна е смела и активна кампания, с чуваемост, нови идеи и сили. БОЕЦ няма да ставаме партия и не се борим за властта, но си даваме сметка, че за някои от нашите цели имаме нужда от политическо представителство, което да довърши институционално и законодателно започнатото от нас. Ако им трябват само балами, които да забаламосат преди изборите , за да ги вкарат в парламента и после да ги забравят и там да си „преговарят“ с ДПС, или ГЕРБ няма да стане. Трябват ни партии и политици, които ценят усилията и опита на БОЕЦ и гражданското общество и имат силата и куража заедно с нас да водят битката срещу мафията.

Вярвам, че имаме шанс и можем да се преборим. Вярвам, че грешките и слабостите на партиите могат да се осмислят и коригират от тях. Вярвам, че има и силни и свестни политици и кандидати. Каквото и да се случи нашите битки продължават, БОЕЦ никога не се отказваме, но цената, която плащаме за загубеното време е ужасна. Отворени сме за разговори и контакти и имаме конкретни идеи и цели, които да представим  и отстояваме.

29.01.2023г. Георги Георгиев – БОЕЦ

Битката продължава.

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA