Министър Росен Катамаранов излъга в национален ефир! БОЕЦ ще съдим БУЛГАРГАЗ до дупка

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 08.01.2023 г. министър Росен Христов излъга в ефира на БНТ. В предаването „Денят с Георги Любенов”  на въпроса на водещия за наложения запор от БОЕЦ към БУЛГАРГАЗ министър Христов отговори:

„Тези хора (БОЕЦ) действат много целенасочено  срещу държавата и „благодетелството“!  на хората. Тук става дума за дело, в което те са поискали договора с ГАЗПРОМЕКСПОРТ. Това е търговска тайна и това ще бъде защитавано от БУЛГАРГАЗ, иначе става една анархия…”.

росен христов

Никога БОЕЦ не сме искали договора с ГАЗПРОМЕКСПОРТ! БОЕЦ изисквахме от БУЛГАРГАЗ информация за преговорите с ГАЗПРОМ след нападението на Русия над Украйна, след обявяването от Путин на България за вражеска държава и след едностранното спиране на доставките на газ от ГАЗПРОМЕКСПОРТ. Именно министър Христов обяви, че българското правителство започва преговори с руската компания и че са изпратили оферти и запитвания. Пак министър Христов и неговия колега Димитър Стоянов – министър на отбраната, говореха как България ще бъде осъдена от ГАЗПРОМ. Говореха и за хаос в енергетиката, за енергийна криза и как спасението е в подновяване на доставките от ГАЗПРОМ. Припомняме неистовите им усилия да ни върнат към руската енергийна робия и съпротивата на БОЕЦ, нашите приятели от ГАZwithme и гражданите с десетки протести, както и тридневната блокада на Министерски съвет и акциите изненади на БОЕЦ в различни министерства, в БУЛГАРГАЗ, ЛУКОЙЛ и пред президентството.

Тук може да си припомните исканата от БОЕЦ информация и хронологията на битката ни с БУЛГАРГАЗ::

БОЕЦ даде БУЛГАРГАЗ на съд заради ГАЗПРОМ! (документи)

БОЕЦ срещу БУЛГАРГАЗ – мощна бойна офанзива на съдебния фронт!

БОЕЦ запорира сметките на БУЛГАРГАЗ! Много важна победа! (документи)

И до днес никой не знае кой от българка страна е преговарял с ГАЗПРОМ в нарушение на европейските санкции, какво е предлагал, какво е искал и т.н. От дистанция на времето днес всички лъжи на министър Христов и на служебния кабинет на Румен Радев за газова криза, глад и студ без ГАЗПРОМ са разобличени! БЕЗ руски газ цените на газа в България са в пъти по-ниски. Министър Христов обаче не каза нито дума и за това, че наложения от БОЕЦ запор е в резултат на осъдително решение по дело, което спечелихме срещу БУЛГАРГАЗ заради отказа им да ни отговорят по ЗДОИ! Българският съд ги ОСЪДИ и задължи да отговорят на БОЕЦ и да ни предоставят исканата информация, съобразявайки се указанията на съда.

Вчера и директора на БУЛГАРГАЗ – Деница Златева, беше в национален ефир. Това е вид кризисен ПР, за спасяването на енергийната омерта на кремълската пета колона в енергетиката! Спечеленото от БОЕЦ е тежък удар срещу мафията.

Не БОЕЦ работи срещу „благодетелството на хората”, точно Христов и неговите господари – Радев и останалите кремълски марионетки, работят срещу националните интереси на България. Национални предатели, които слугувайки на Путин и Русия от десетилетия, ни поставят в енергийно робство и всяка година милиарди одрани от гърба на българските граждани потъват в офшорките на кремълските олигарси и българските им слуги. Радев, Борисов, ДПС, Цацаров, а след него Гешев са основните стожери на Кремъл през последното десетилетие.

С делото срещу БУЛГАРГАЗ БОЕЦ постигнахме изключително важен пробив за цялото общество! БУЛГАРГАЗ отричаха, че са задължен по ЗДОИ субект и отказваха да предоставят каквато и да е обществена информация. Сега, след спечеленото от БОЕЦ дело, всеки гражданин може да поиска и да получи информация не само от тях, а и от всяко държавно дружество, като БЕХ, НЕК, БУЛГАРТРАНСГАЗ и т.н. Точно затова ги е толкова страх от нас и с право ги е страх. И тук министър Христов каза единствените верни думи – че БОЕЦ действаме целенасочено и последователно. Точно така действаме по всяка наша битка без значение колко време, усилия, удари и каква цена ни коства. А целта в случая бе да разбием статуквото и омертата за руското влияние, зависимости и кои са проводниците на тази отрова в България.

На 29.12.2022 г. БОЕЦ  влязохме в БУЛГАРГАЗ и им връчихме срещу подпис съдебното решение и до дни им изтича срока да ни предоставят информацията, за която ги осъдихме. И след това ги чакат още дела. Ще ги съдим, и не само тях, ще бъдем на площадите и пред министерствата и ще се борим, докато не разкрием цялата истина за руската мафия в управлението на България. И докато предателите и продажниците седящи в депутатски, директорски и министерски кресла не „седнат” на подсъдимата скамейка.

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

росен христов