Бонуси за стотици хиляди в МО! (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Традиционно в началото на всяка година БОЕЦ изискваме по ЗДОИ информация за получените бонуси и други финансови данни от различни държавни институции. И тази година изпратихме заявления до 14 министерства, агенции и държавни дружества. Първите отговори вече пристигат.

Публикуваме отговора на Министерството на отбраната и отбелязваме бързата работа на служителите от правният отдел.

димитър стоянов - министър

Общо раздадените бонуси в Министерството на отбраната са над 436 000лв. Изискали сме разбивка на бонусите по дирекции, като с тази информация може да се запознаете в приложеният файл. Прави впечатление, че двете дирекции с най-много бонуси са бюджетната с над 34 000лв и дирекцията, която отговаря за инфраструктурата с над 44 000лв.

Тук може да се запознаете с предоставената информация.

Отговор ЗДОИ МО 2022

Не можем да преценим дали тези бонуси са много, или  малко. Отношенията на БОЕЦ с МО през изминалите месеци са по други поводи. По повод думите на министър Димитър Стоянов, че България ще бъде осъдена от ГАЗПРОМ и ще платим на Кремъл един милиард долара, както и за твърденията му, че ако България предостави военна помощ за Украйна това ще ни въвлече във война. Димитър Стоянов упорито обслужваше и защитаваше руските тези и интереси, както и целият служебен кабинет на Румен Радев вклюително и самият резидент. Помним изявленията, че армията ни няма възможност да предоставя въоръжение и боеприпаси, че сме прекалено бедни, за да помогаме на Украйна с безвъзмездна помощ и тн. Как това кореспондира със стотиците хиляди раздадени за „бонуси и награди“ не е ясно.

БОЕЦ в Министерството на отбраната: Памперси за Димитър Стоянов, който няма смелост да се срещне с гражданите, а може само да говори как ще загубим арбитраж с „Газпром“!

Има и още една тема и това е темата за съветниците на министъра. От предоставената справка можем да видим имената и размера на получените бонуси на съветниците на тримата министри на отбраната заемали този пост през 2022г. Министър Димитър Стоянов има двама съветника. – Христин Петков и Жанет Пашалиева-Горова. За 5 месеца двамата са получили общо почти 45 000лв брутно възнаграждние. Това прави средно по около 4500лв на месец на човек.  Какви са компетенциите на г-жа Пашалиева-Горова в сферата на отбраната не знаем. Тя е бивш ПР на БСП и ако е назначена за медиен съветник, то горецитираните изявления на министъра, ако са консултирани с нея, то тя не оправдава получените заплати.

Общата сума на получените от съветниците на министъра на отбраната възнаграждения за 2022г. е над 176 000лв!

Сега ние питаме министър Стоянов  – за какви „постигнати резултати“ и заслуги сте си раздали стотици хиляди лева само за бонуси през 2022 г. в министертвото? А редовите военнослужещи получават ли бонуси и награди, или само чиновниците и шефовете-чантаджии получават?  Оставяме на обществото и гражданите да преценят заслугите на МО и моралното им право за „допълнително материално стимулиране“ за постигнати резултати включително и на фона на кризата с инфлацията и енергийните носители и хилядите бизнеси, които загиват, или са в затруднение  и стотиците хиляди граждани, които се чудят как да запазят работата си, да се стоплят през зимата и да преживеят кризата!

Битката продължава.

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA