Долу мръсните лапи на Гешев от децата на България!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Вчера (неделя) БОЕЦ огласихме, че родители на деца от столичната гимназия „Хенри Форд“ ни сигнализираха, че за вторник – 17.01. от 10:30 ч. в училището е организирана среща на децата с лицето Иван Гешев. Родителите са притеснени и несъгласни един компрометиран тип, като Гешев, да има досег с децата им, както и отвратени от идеята техните деца да бъдат използвани за личен ПР от главния прокурор, за когото преди две седмици бе съобщено, че има инициатива на американския конгресмен Дейвидсън да бъдат наложени санкции по закона „МАГНИТСКИ“ ЗА КОРУПЦИЯ. Родителите смятат, че това е поводът сега Гешев да на гърба на децата им да се опитва да си изпере имиджа.

Днес БОЕЦ внесохме сигнал в Агенцията за закрила на детето, защото и законът категорично забранява децата да бъдат използвани за политическа пропаганда, реклама и личен ПР от когото и да е, та било то и от корумпиран главен прокурор.

Тази сутрин представителите на БОЕЦ – Георги Георгиев и Йосиф Деянов, направиха опит да се свържат с директора на гимназията  „Хенри Форд“, както и с Министерството на образованието. Не успяхме да направим контакт, или такъв ни бе отказан и затова отидохме на място в МОН. След първоначалната суматоха и паника бяхме приети от г-жа Лозанова, която отказа да бъде заснета срещата с нея и затова я проведохме без камера.

Г-жа Лозанова ни информира, че не знае за случая и ще извърши проверка по чия инициатива е срещата на Гешев и на какво основание, както и че по запитване на вестник „Сега“ за предишни подобни срещи на Гешев от МОН има издадено становище, което ще бъде проверено, за да се види как при предишните случи е реагирало министерството. Гешев се явява рецидивист и в изпозлването на деца.  Пое и ангажимент да се свърже с директора и да ни даде по телефона допълнителна информация. Малко по-късно от МОН ни се обадиха и казаха, че директорът на училището ще ни приеме, както и че подобна среща на Гешев с ученици може да се случи при две хипотези  – или по инициатива на училището (на директора), или във връзка с проект на МОН по инициатива на ВСС, съюза на съдиите, прокурорите и следователите, но случая не е такъв. Остава варианта срещата да е по инициатива на директора.

БОЕЦ отидохме на място и се срещнахме с директор Стойчев, който обаче изрази точно обратната позиция – че срещата е по проект на МОН и е съгласувана с министерството. Обяснихме на Стойчев, че МОН отричат това да е тяхна инициатива и отговора му бе: „Остави министерството, аз съм ги уведомил и това е по техен проект“. Кой лъже и кой маже тепърва ще стане ясно. По-важното е сега да защитим децата.

Представихме на директора сигналите на родителите и техните притеснения, че една компрометирана мутра ще облъчва децата им и че не са съгласни с това. Стойчев обясни, че Гешев няма да е сам, щяло да има и други прокурори, а които деца не искат щели да бъдат събрани в „малката зала“ и там да стоят докато другите поведат срещата с Гешев, както и самата среща ще бъде заснета, за което на родителите е дадена за подпис декларация за съгласие. Това е лъжа.  БОЕЦ публикуваме съобщението до родителите, в което никъде не е посочено, че имат избор, а императивно е посочено, че декларациите трябва да бъдат попълнение и предадени, никъде не е посочено, че децата им ще бъдат снимани, както и никъде в съобщението не се споменава, че ще има и други прокурори, а изрични е посочено само, че ще има „посещение на главният прокурор“. ПР акция в най-гнусен вид на гърба на децата.

Основната идея на директора е била с тази среща да се обясни на децата, че престъпленията не остават безнаказани, както и че не могат да внасят в училище наркотици и упойващи вещества. Георги Георгиев от БОЕЦ попита директно директора Стойчев: „ А не мислите ли, че ефектът ще е точно обратният, че когато един корумпиран тип, който се ползва с нулево обществено доверие и за когото има десетки скандални данни за извършен престъпления внушението и посланието към децата ще бъде, че престъпниците са безнаказани и за да успееш трябва да си мутра и престъпник?“. Директор Стойчев отговори, че няма право да дава квалификации и че неговите ученици не са деца, а мъже. Само до осми клас били деца, а след това са мъже. Какви са момичетата след осми клас не стана ясно. БОЕЦ не споделяме това мнение.

Георгиев обясни на директора и присъстващите учители, че има компетентни неправителствени правозащитни организации, които имат умения за работа с деца и могат да бъдат поканени, а не училището да влиза в мутренско-пропагандния капан на Гешев и подобните му.  Всички ние сме родители и знаем, че учениците и след осми клас си остават деца, мака и пораснали и имат нужда от подкрепа, добър пример и закрила. А Гешев е точно обратното на добрия пример, Гешев е символ на корупцията, мафията и мутризацията на държавата, в която искаме да отгледаме, възпитаме и да растат и живеят децата ни. Информирахме министерството за резултата от срещата ни с директора на гимназията „Хенри Форд“ и очакваме обратна връзка и реакция.

Публикуваме съобщението до родителите на децата за срещата с Гещев:

Няма налично описание.

Долу мръсните ръце на Гешев от децата на България! Същото правеше и Бойко Борисов след всяко разкритие на корупционните му схеми и престъпления – тръгваше нелегално по села, училища и детски градини да се прави на мъж и жертва! И Гешев и Борисов посягат на децата, защото ги е страх да се изправят пред БОЕЦ и гражданите и да отговарят на нашите въпроси!

Няма да позволим Гешев да трови съзнанието на децата ни! Утре, вторник, от 10:00 ч. БОЕЦ ще бъдем пред входа на гимназия „Хенри Форд“, за да защитим децата и призоваваме родители и граждани да дойдат и заедно да изгоним мутрите от българското училище.

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA