БОЕЦ внесе предложение за Закон за защита правата на гражданите и свободата на словото в социалните мрежи.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Вчера (20.01.2023г.) БОЕЦ внесохме до парламентарните групи на ДБ и ПП предложение за приемане на „Закон за защита правата на гражданите и свободата на словото в социалните мрежи“. Връчването на документа стана на входа на Парламента, защото въпреки издадените ни пропуски достъпа на БОЕЦ до сградата бе невъзможен заради ЗАБРАНА наложена от Рашидов за наши членове. 

Албена Симеонова – депутат от парламентарната група на „Демократична България“ получава от представителите на БОЕЦ – Орлин Езекиев и Георги Георгиев предложението за „Закон за защита правата на гражданите и свободата на словото в социалните мрежи“.

Иво Атанасов – депутат от парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ получава от представители на  БОЕЦ – Орлин Езекиев и Георги Георгив  предложението за „Закон за защита правата на гражданите и свободата на словото в социалните мрежи“.

Тук може да проследите действията на БОЕЦ и събитията пред Парламента:

Мултака забрани достъпа на БОЕЦ до Парламента! Оставка на Рашидов!

Чл. 45. от Конституцията на Република България гласи:  „Гражданите имат право на жалби, предложения и петиции до държавните органи.“ Точно от това  право искахме да се възползваме и да внесем в Парламента до депутатите от ДБ и ПП своето законодателно предложение. За мутрите и мултацияте Конституцията и правата на гражданите са нищо. Страхът да се срещнат с нас очи в очи и да отговарят на въпросите ни надделява и по сталински си осигуряват защита; НЯМА ЧОВЕК – НЯМА ПРОБЛЕМ. Няма граждани в Парламента и мафията е спокойна. С право се страхуват от нас, защото нашата битка е да отстраним мутрите и мафиотите от властта и Парламента и да осигурим на гражданите свободен достъп до българските институции.

БОЕЦ ще съдим Рашидов и очакваме от ДБ и ПП незабавно да внесат за гласуване Решение за отстраняване на Рашидов от неговият пост.

Въпреки забраната БОЕЦ успяхме да връчим нашето предложение на депутатите от ПП (Иво Атанасов) и ДБ (Албена Симеонова). Повода за тази законодателна инициатива на БОЕЦ е ескалацията на цензурата във ФЕЙСБУК. Масовото блокиране на проевропейски български граждани, които изразяват своята гражданска позиция в защита на Украйна и срещу мафията в България. В същото време руските хибридки и пропаганда не се санкционират и се рзпространяват свободно. Сайта  BIRD.BG разкриха отговорността на TELUS и META за тази цензура. НА 18.01.2023г. БОЕЦ организирахме протест пред TELUS и изпратихме писма до европейските институции.

Блокираните граждани и бойци блокирахме TELUS!

На протеста, както ние, така и други граждни пострадали от цензурата във ФГЕЙСБУК – Татяна Кристи, Манол Глишев, Евгени Дайнов, Иван Калчев представиха конкретни примери. Още тогава обявихме, че БОЕЦ ще внесем в Парламента предложение за Закон за защита правата на гражданите и свободата на словото в социалните мрежи.

На19.01.2023г. БОЕЦ огласихме информация от наши източници, че договора между МЕТА и TELUS за модериране на ФЕЙСБУК  се прекратява! 

Прилагаме текста на писмото – предложение до ДБ и ПП:

ДО: ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ГРУПИ НА:

           ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ „ПРОДЪЛЖАВАМЕ  ПРОМЯНАТА“

           КОАЛИЦИЯ „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399, Представлявано от Георги Борисов Георгиев

Дами и господа народни представители,

На 17.01.2023г. БОЕЦ ви предоставихме данни за цензура, репресии и тежки проблеми в социалната мрежа Фейсбук. Потърпевши са граждански активисти, журналисти и общественици, на които биват налагани рестрикции и наказания за изразената от тях гражданска позиция в подкрепа на Украйна, срещу режима на Путин, или са публикували материали с разкрития за корупционни схеми, в които са замесени високопоставени политици и магистрати. В същото време социалната мрежа е залята от публикации разпространяващи руска пропаганда, които не се санкционират. Както страницата на БОЕЦ, така и членовете на Сдружението са системно мишени на подобни действия.

На 18.01.2023г. БОЕЦ организирахме протест срещу цензурата и в защита свободата на словото пред офиса на TELUS в България, които модерират съдържанието във Фейсбук по договор с МЕТА. Сайта за разследваща журналистика BIRD.BG публикуваха на 18.01.2023г журналистическо разследване, в което са описани механизмите чрез които се налага цензурата в социалната мрежа.

Проблема е изключително тежък, руските хибридни атаки се водят в социалните мрежи, а гражданите нямат годни инструменти за защита. Социалните мрежи се използват и за манипулиране на общественото мнение и намеса от външни враждебни сили, основно от Русия и при провеждане на избори. Считаме, че това представлява и заплаха за националната сигурност на страната.

БОЕЦ предлагаме, като решение законодателна инициатива приемането на „Закон за защита свободата на словото и правата на гражданите в социалните мрежи“. Трябва ни национална и европейска регулация, която да даде реална възможност на гражданите по съдебен път и по достъпен начин на национално ниво да могат да защитават своите права.

Очакваме вашият отговор и изразяваме готовност и желание да участваме в изготвянето на законопроекта.

 

19.01.2023г.                                                    Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA