БОЕЦ разобличаваме с документи лъжите на министър Росен Христов за ГАЗПРОМ.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

С встъпването си в длъжност служебният кабинет на Румен Радев обяви „хаос и разруха в енергетиката“ и изведе темата, като водеща в степен до истерия. Сформиран бе „Кризисен щаб за енергетика“ и министрите на Радев започнаха да внушават, лъжат, манипулират и убеждават  българското общество, че единственото спасение от студ и глад през настоящата зима е в подновяване на доставките на газ от ГАЗПРОМ! Марионетките на кремълската пета колона искаха да ни върнат към руската газова робия и то на фона на войната на Путин срещу Украйна.

БОЕЦ и гражданското общество реагирахме – десетки протести на БОЕЦ и инициативата ГАЗУИТМИ, акции-изненади и тридневна блокада на БОЕЦ пред Министерски съвет. И успяхме – живеем по-свободно БЕЗ руски газ! 

БОЕЦ поискахме по ЗДОИ информация за водените преговори, оферти, слотове и тн. И след полученият отказ с нашият екип юристи – адвокат Пламен Кирилов (член на БОЕЦ) заедно с адвокат Александър Кашъмов осъдихме БУЛГАРГАЗ!  Веднага след съдебното решение БОЕЦ чрез адвокат Диньо Бозаджиев извадихме изпълнителен лист и наложихме запор на сметките на БУЛГАРГАЗ! След упражненият натиск и съдебното дело получихме официален отговор.

Ще припомним лъжите на министър Росен Христов, към които пригласяха и други министри на Радев, като Димитър Стоянов например. Към всяка лъжи прилагаме и линк, за да припомним думите на Христов.

  1. България не е подавала редовно заявките по договора с ГАЗПРОМ за доставки на природен газ!

https://boulevardbulgaria.bg/articles/bulgargaz-e-spryal-da-prashta-zayavki-kam-gazprom-pri-noviya-kabinet-s-poreden-risk-da-otslabi-pozitsiyata-si

  1. ГАЗПРОМ ще осъди България!

https://bnr.bg/horizont/post/101760439/ministar-hristov-dopuska-che-gazprom-moje-da-osadi-bulgargaz

  1. БУЛГАРГАЗ преговаря с ГАЗПРОМЕКСПОРТ за подновяване на доставките.

https://www.mediapool.bg/hristov-s-gazprom-pregovarya-bulgargaz-ot-ruska-strana-ima-silen-politicheski-nyuans-news339465.html

Получените  документи от БУЛГАРГАЗ с подписа на изпълнителния директор Деница Златева разобличават напълно лъжите на министър Христов!

В документите ясно е посочено, че от 20.04.2022г. (преди спирането на газа) до 07.09.2022г. (датата на запитването на БОЕЦ) БУЛГАРГАЗ ежедневно са подавали заявки за доставка на природен газ до ГАЗПРОМЕКСПОЕРТ съгласно сключеният договор! Деница Златева ни уведомява и че БУЛГАРГАЗ не преговаря с ГАЗПРОМ, както и че след сформирането на „Кризисен щаб по енергетика“ длъжностни лица от БУЛГАРГАЗ не преговарят с ГАЗПРОМЕКСПОРТ. И допълнението е много важно – БУЛГАРГАЗ нямат информация и за каквито и да е други лица да са преговаряли с ГАЗППРОЕКПОРТ от името на България след сформирането на Щаба!

Заради лъжите на министър Христов през миналата година БОЕЦ внесохме сигнал до ДАНС за заплаха за националната сигурност. Оказа се, че България може да се справи и без руски газ и то на в пъти по-ниска цена! България може, но слугите на Кремъл не могат! 

БОЕЦ сезира ДАНС срещу Гълъб Донев, Росен Христов, Димитър Стоянов и Румен Радев заради преговорите с ГАЗПРОМ

Ясно е, че никой, нито на дипломатическо ниво, нито на професионално НЕ Е преговарял официално с ГАЗПРОМЕКСПОРТ! Ако такива преговори са водени, то те са осъществени задкулисно вероятно лично от Радев, или негови емисари в нарушение на Конституцията срещу интересите на България и в нарушение на санкциите на Европейският съюз! 

Видно от предоставеният отговор от БУЛГАРГАЗ отново отказват да ни предоставят информация по повечето зададени от БОЕЦ въпроси!

Представяме отговора на БУЛГАРГАЗ:

Уведомяваме гражданското общество, че вече БОЕЦ упълномощихме адвокат Александър Кашъмов и завеждаме ново дело срещу БУЛГАРАЗ! Ще си ги съдим до дупка, докато не получим исканата информация от надделяващ обществен интерес.

Георги Георгиев и Георги Карамфилов от БОЕЦ с адвокат Александър Кашъмов след заседанието по делото срещу БУЛГАРГАЗ!

Сега е много важно да видим реакцията на партиите и на Румен Радев – дали един доказан лъжец ще бъде назначен за втори мандат, като служебен министър!

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA