БОЕЦ заведе дело срещу МВР! Над 67 млн. лв. бонуси в министерството и отказ да огласят имената на съветниците на министър Демерджиев

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Традиционно в началото на всяка година БОЕЦ изискваме по ЗДОИ информация за получените бонуси и други финансови данни от различни държавни институции. И тази година изпратихме заявления до 14 министерства, агенции и държавни дружества. Първите отговори вече пристигат.

Публикуваме отговора на МВР и отбелязваме отказа им да ни предоставят имената на съветниците на министъра.

Тук може да се запознаете с частичната информация, която получихме от МВР:

Отговор от МВР по ЗДОИ за бонусите за 2022 г.

Данните за бонусите на полицията в размер на над 67 546 000 лв. няма да коментираме, информация и отговори дължи ръководството. Дано по-голяма част да са стигнали до редовите полицаи, които изпълняват дълга си. А не до „чантаджиите“ и верните на мафията калинки, назначени още от Борисов, Цветанов и Младен Маринов. По времето на мафиотското управление на ГЕРБ, МВР се превърна в мутренска бухалка и се напълни с корумпирани марионетки, послушковци и мутри. Свестните професионалисти методично бяха изхвърляни от системата. Малцината оцелели се давят в блатото на корупцията, шуробаджанащината и зависимостите на своите шефове. През последните две години, след като Борисов сдаде властта, имаше заявки за промяна в МВР.  А истинската промяна се изразява в лустриране и прочистване от системата на корумпираните и зависими ченгета, назначени от мафията на Борисов и Пеевски, за да защитават техните интереси. И това облагородяване на МВР трябва да се случи от горе надолу. Рашков направи някакви плахи опити, но истинска промяна не се случи.

Идването на Демерджиев бе със заявка за борба с корупцията, прозрачност в дейността на МВР, реална реформа, смяна на главния прокурор Гешев и подкрепа за гражданските каузи и битки срещу мафията, за справедливост и върховенство на закона. Една от конкретните цели бе и организацията и  „опазването“ на изборите. БОЕЦ дадохме кредит на доверие, защото познаваме Демерджиев от преди и лично пред нас бе дал дума да продължи тези битки.

Нищо такова не виждаме и не видяхме. Думите на Демерджиев от преди няколко дни, че е приел да стане министър, за да подкрепи Румен Радев, разкриват истинските му мотиви и зависимости, които нямат нищо общо с гражданските битки, част от които уж подкрепяше и той допреди година. Радев се превърна в най-явният проводник на кремълските интереси, като през последните месеци е видима и неговата колаборация с ГЕРБ и ДПС. Показателен е и чадърът, който Гешев разпъна над Радев по сигналите на БОЕЦ. Радев осигури време на мафията, за да прегази Изборния кодекс и да върне хартиената бюлетина, Радев назначава и връща масово във властта кадри на ГЕРБ и ДПС, Радев – г-н „Крим е Руски“ се позиционира твърдо срещу евроатлантическата позиция за военна подкрепа за Украйна, като с действията и думите си, както той, така и неговият служебен кабинет, защитават интересите на Кремъл, ГАЗПРОМ, ЛУКОЙЛ и Путин.

Със заявената от Демерджиев подкрепа за Радев той сам се поставя на страната на тези, срещу които БОЕЦ и гражданите водим своите битки – кремълската пета колона и българската мафия. От месеци вече не чуваме името на Гешев, а МВР бързо се връща в ролята си на мълчалив „подизпълнител“ на прокуратурата.

Отчитаме и нулев резултат на МВР по сигналите на БОЕЦ срещу Пеевски, Борисов, Гешев, Цацаров, ЖОСИгейт, ХанчеваГейт, ГешевКилърГейт, КопринковГейт и др. Вероятно по някои от сигналите разследващите полицаи са си свършили работата, но ръководството на МВР определено не! Единственият частичен резултат е ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова по времето на Рашков по сигнала на БОЕЦ за „Пачките и кюлчетата“, като и тогава крайният резултат е с обратен знак. Ченгетата, които изпълниха поръчката на мафията преди 4 години и изготвиха доноса (докладна) срещу Георги Георгиев от БОЕЦ си стоят в МВР, като явно за Демерджиев са ценни кадри. След този донос прокуратурата наложи забрана на Георги Георгиев за напускане на страната с цел да осуети трансплантацията на жена му, което за нея означаваше сигурна смърт. Георгиев осъди прокуратурата за тази мерзост, но мутрите в полицейски униформи, които свършиха черната работа на Гешев, Пеевски и Борисов, са все така недосегаеми. Демерджиев мълчи и дори ги награждава!

БОЕЦ изисквахме от МВР имената на съветниците на министър Демерджиев, както направихме и с другите министерства. Това е важно, защото тези хора се предполага, че формират решенията на министрите и „политиката“ на министерствата. В случая с МВР те се явяват някакви тайни субекти в сянка, на които дори имената не можем да знаем. Общата сума получена за възнаграждение и награди от петимата съветници на министъра на вътрешните работи през 2022 г. е около 150 000лв. Ние, гражданите сме ги платили, а дори не знаем кои са и каква работа са свършили. Има ли сред тях ченгета от ДС, или членове на знаковата пловдивска Масонска ложа „Слънце“ в която членуват Цацаров, Пеевски, Гергов, Радев, Копринков и др.? Каква е тяхна роля, задачи и влияние върху министър Демерджиев? Не знаем, но отказът на министъра повдига обосновано тези въпроси. И как този отказ кореспондира със заявката на министър Демрджиев за прозрачност в МВР?

През изминалата половин година не чухме нито дума от министър Демерджиев за твърденията на неговите колеги от Министерски съвет, че България ще бъде осъдена от Русия заради спреният от ГАЗПРОМ газ. А той е юрист и би трябвало да реагира моментално. Не чухме и позицията му за твърденията и лъжите на Радев, че ако предоставим военна помощ за Украйна, България ще бъде въвлечена във войната. Всъщност много неща не чухме, не чухме НИТО ДУМА от Демерджиев за внесените от БОЕЦ сигнали, но чухме, че подкрепял Радев. Жалко, властта е наркотик и отрова и не всеки има силата да устои. Много хора, щом се докоснат до властта, се променят неузнаваемо, вкопчвайки се в нея,  скланят глава пред силните на деня и забравят каузите и битките на гражданите.

На 27.01.2023 г. БОЕЦ заведохме дело в АС Видин (адм. дело 27/23г.) и ще съдим МВР за отказа да ни предоставят информацията за имената на съветниците на министър Демерджиев.

Битката продължава.

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA