Граждански квоти и партийни листи! БОЕЦ за изборите.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

С наближаването на избори партиите започват да свирят на гражданската струна и да пълнят листите си с „граждански квоти“.  Това е заради късата скамейка на партиите, заради компрометираните  им и досадили на хората партийни лидери и вечни кандидати. За да облагородят листите си и да привлекат, или излъжат още някой и друг избирател вкарват, като кандидати и някой и друг „гражданин“. Слагам в кавички думата защото в листите всички са граждани, български граждани и на тази основа не могат да се делят. Партиите представят тези хора, които не са техни членове  за гражданска квота, но това е заблуда и искам да уточня това.

Истинският термин за тези кандидати е „лична квота“, или „частна квота“.  Те са включени в листите по покана на партиите и на партийните лидери и не представляват някаква група граждани, или граждански организации. Представляват себе си и имат свои лични каузи и цели. Това не ги прави лоши хора, напротив не рядко сред тях има свестни хора, но не са граждански представители. Не са излъчени от гражданското общество, не са поели ангажименти по конкретни граждански цели и каузи и не представляват в парламента гражданското общество. Представляват себе си и партията, която ги е  включила в листите си. И по традиция след изборите тези хора не поддържат връзка с гражданското общество. Както и партиите.

Преди избори партиите се сещат за гражданите и гражданските организации. Обещават, предлагат, говорят и надуват  всевъзможни  балони. А след изборите се капсулират и отново превръщат гражданите в пасивни наблюдатели. А ако се опиташ да изискаш от тях някакво съдействие, или активност започват да реват кански, как гражданите нищо не разбираме, как ги натискаме и им пречим и как те нищо не могат да направят. Изведнъж гражданите от желан партньор ставаме досадници. Говоря от опита ми с БОЕЦ и контактите ни с ПП и ДБ. Да сте чули от тази партии и думичка, или някакво реално действие по сигналите на БОЕЦ за КопринковГейт, ЖОСИгейт, ГешевКилърГейт, по подписката ни за Импийчмънт на Радев, за оставката на  шефа на ДАНС, сигналите срещу Гешев, Пеевски и Борисов? Да не говорим за акциите и протестите на БОЕЦ срещу ГАЗПРОМ, ЛУКОЙЛ , Радев, пред руското посолство, пред ВСС и много други. Нито един партиен лидер не посмя да подкрепи гражданските битки.

Разбира се, идват нови избори и винаги има нов шанс. БОЕЦ ще организираме среща – Гражданска Конференция с активни граждани, които не са партийни членове , но участват в партийни листи. Ще им представим нашите граждански цели и кауза и ще потърсим от тях подкрепа и ангажимент, а те ще получат подкрепата ни. И ако влязат в Парламента, то тези хора ще бъдат истински граждански представители, ще отстояват нашите общи цели и ще работим с тях за постигането им. Те ще имат гръб, ще имат нашата подкрепа и партиите ще знаят това. Сега тези „граждански квоти“ като влязат в Парламента се превръщат или в безгласни букви, защото не са членове на партиите и решенията се взимат без тях, или стават по-партийци от партийците. Трудно им е дори и да искат да направят нещо защото са сами.

Надявам се и ПП и ДБ да осъзнаят грешките и слабостите си. С бонбонки, страхове  и усмивки не можеш да пребориш злото и мафията. Нужна е смела и активна кампания, с чуваемост, нови идеи и сили. БОЕЦ няма да ставаме партия и не се борим за властта, но си даваме сметка, че за някои от нашите цели имаме нужда от политическо представителство, което да довърши институционално и законодателно започнатото от нас. Ако им трябват само балами, които да забаламосат преди изборите , за да ги вкарат в парламента и после да ги забравят и там да си „преговарят“ с ДПС, или ГЕРБ няма да стане. Трябват ни партии и политици, които ценят усилията и опита на БОЕЦ и гражданското общество и имат силата и куража заедно с нас да водят битката срещу мафията.

Вярвам, че имаме шанс и можем да се преборим. Вярвам, че грешките и слабостите на партиите могат да се осмислят и коригират от тях. Вярвам, че има и силни и свестни политици и кандидати. Каквото и да се случи нашите битки продължават, БОЕЦ никога не се отказваме, но цената, която плащаме за загубеното време е ужасна. Отворени сме за разговори и контакти и имаме конкретни идеи и цели, които да представим  и отстояваме.

29.01.2023г. Георги Георгиев – БОЕЦ

Битката продължава.

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA