Прокуратурата бави разследването по сигнала на БОЕЦ за плагиатството на Петър Илиев от ИТН.

На  09.08.21г. БОЕЦ сезирахме прокуратурата с вх. №PRB202111117103I  за данни и информация, будещи обосновани съмнения за извършени престъпления по чл. 172а и чл. 173 ал. 1 от НК– плагиатство – кражба на интелектуална собственост, нарушаване на авторско право,  извършени от Петър Илиев –преподавател в СУ и  кандидат през 2021г. за  вицепремиер и министър на вътрешните работи издигнат от ПП ИТН. 

Повод бяха публикации от 01.08 и 06.08.2021г. в страницата „Правна лудост“ в социалната мрежа „Фейсбук“,  материали на сайта „Дневник“ от 04.08.21г.  и интревю на доцент Наталия Киселова в НОВА ТВ от 07.08.2021г.

След година и половина „разследване“ преписката с № 32626/21 е в СРС. Последните действия на наблаюдаващият прокурор са – писмо до Министерството на културата и назначена експертиза, която се чака. Все още делото се води срещу „неизвестен извършител“ и няма повдигнаи обвинение, а приклюването му е някъде в далечното бъдеще вероятно в зависимост от изборните резултати…

В същото време още на 27.09.2021г. Софийският университет обяви заключения на етичната му комисия за труда на номинирания от Слави Трифонов за вицепремиер по сигурността и вътрешен министър след проверка, продължила месец и половина.

„В книгата на д-р Петър Илиев „Компетенцията на Народното събрание“ е налице плагиатство, при което значителни части от чуждо произведение – дисертацията „Парламентарен контрол“ на Наталия Киселова, е използвано и представено за авторски труд, без дисертацията да е цитирана като източник“ – се казва в заключението.

СУ не уведоми директно медиите, каквато е практиката, а тихомълком публикува резюме от него на сайта си и във Фейсбук.

Установеното плагиатство от комисията – с председател доц. д-р Валентина Кънева, зам.-председател доц. д-р Боряна Мусева и членове проф. д-р Евгения Калинова; доц. д-р Бистра Мизова; доц. д-р Веселин Кожухаров; доц. д-р Веселина Москова-Думанова; гл. ас. д-р Пламен Цветков; Росица Банкова, главен инспектор администрация и Росен Иванов, студент – е основание за прекратяване на трудовото правоотношение, съгласно устройствения правилник на СУ. Ректорът проф. Анастас Герджиков вече е отправил искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата за прекратяване на трудовото правоотношение.- цитат „Офнюз“

Въпроса е – Какво разследва прокуратурата една година и половина по казус, по който има произнасяне от друг компетентен орган преди повече от една година? Каква толкова голяма сложност има това дело, за да се точи години? Какво са чакали в прокуратурата та не са назначили съответната експертиза още преди година и половина? Кой и защо е удължавал срока на досъдебното производство? Защо е сменен наблюдаващият прокурор по производството? Защо се води срещу неизвестен извършител? 

Гешев е позор!

Ще следим и това дело по сигнал на БОЕЦ и ще ви информираме за резултатите и развитието по него.

Идват избори, внимателно преценявайте всеки един кандидат, повтаряме – всеки един!

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA