БОЕЦ информира посланиците на държавите-членки на ЕС и НАТО за отказа на Бойко Борисов и ГЕРБ да подкрепят съдебната реформа.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ изпрати отворено писно до всички посланици на държавите-членки на ЕС и НАТО. Повода е заявената позиция от Бойко Борисов, че ГЕРБ няма да подкрепят предложенията за съдебна реформа.

След огласяване на новият списък със санкционирани по закона ‘Магнитски“, сред които е и финансовият министър в две правителства на ГЕРБ – Владислав Горанов, Бойко Борисов заяви, че неслучилата се съдебна реформа е причината за тази санкция и че ГЕРБ ще гласуват в бъдещият парламент всички предложения за съдебна реформа! Само дни по-късно на 11.03.2023г. Борисов заяви, че ГЕРБ  „нищо няма да им подкрепим“ от предложенията за съдебна реформа. Формален повод за този очакван пирует са акциите на гражданският кандидат от листата на ПП-ДБ Андрей Врабчев номиниран от БОЕЦ и нашият екип в югозападна България. Акциите ни включват и говореща  карикатура на Борисов с чекмедже (автор – Андрей Врабчев), на която гражданите реагират много импулсивно и спонтанно с въпроси за кюлчетата и пачките, за Къщата в Барселона, за суджуците и чувалите с милионите от магистралите. Това вбеси Борисов, който си мисли, че хората са забравили престъпленията извършени по време на неговият режим. В чекмеджето освен бутафорни пачки и кюлчета сме поставили и водно пистолетче, като отражение на една от снимките, за които Борисов призна, че са автентични и на която се вижда как спи с пистолет до главата. Гражданите освен въпроси и възмущение от корупционните схеми на Борисов изразяват своето отношение по различни начини снимайки се и позирайки пред карикатурата с чекмеджето, включително и с водното пистолетче. В отговор мутри-активисти на ГЕРБ нападнаха и повредиха автомобила на екипа на БОЕЦ, за което подадохме сигнал и се води разследване. На среща в Ихтиман с актива на ГЕРБ Борисов обяви, че „вчера ми извадили паметник и ми стрелят с пищови по физиономията…“.

Борисов бележи развитие защото до сега през годините той бе обявил, че Доган го е бил поръчал да го убият, след това обяви, че Пеевски щял да го убива в ареста, още няколко пъти обяви че разни негови съдружници и съучастници са щели да го убиват, но за първи път замесва БОЕЦ в своите фантазии. Разбираем е страха на Борисов от БОЕЦ и нашата активност, дейност и гражданската ни кампания. Десетки са нашите разкрития и сигнали за корпция и злоупотреба с власт срещу него и негови съучастници от ГЕРБ, както и срещу Пеевски, Гешев, Доган, Горанов, Цацаров и тн. Преди дни БОЕЦ внесохме и поредният пакет с документи и доказателства до службите водещи разследванията по закона ‘Магнитски“ именно с конкретнни данни за престъпления извършени от Борисов и Гешев.

Благодарим на всички граждани, които ни поздравяват, подкрепят и ни очакват! БОЕЦ ще се опитаме да стигнем до максимално много градове и общини и да припомним Чекмеджето и тъжната и грозна реалност на зверска корупция и липса на справедливост, която Борисов и ГЕРБ оставиха. 

Прилагаме текста на писмото:

ДО

ПОСЛАНИЦИТЕ НА

ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НА

ЕС И НАТО

ОТВОРЕНО ПИСМО 

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ, ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин, к-с ”Панония”, блок 4, вх.З, ап. 157,

тел. 0899591399, e-mail : gdboec@abv.bg

Ваши Превъзходителства,

Гражданско сдружението “БОЕЦ” изпълнява целите на своята дейност, заложени в Устава ни, включително „Упражняване на граждански контрол върху управлението на страната, за постигане на прозрачност в управлението; Граждански контрол върху изпълнение на предизборните обещания на политическите партии“.

Чрез предвидените в Устава ни средства (Осъществяване …. на законово допустими мероприятия за обмен на информация и сътрудничество), имаме практиката да информираме институции и представителства на приятелски  държави в България за обстоятелства, които предполагаме, че имат значение за осъществяваните от тях дейности в страната и за подобряване на партньорските ни взаимоотношения.

Както ни е известно, една от темите, които международните партньори на България наблюдават, са тежките проблеми в съдебната ни система и крайно необходимите бъдещи промени в нея.

Промените в съдебната система бяха широко рекламирани в първите предизборни кампании на ПП ГЕРБ, при парламентарните избори преди 15 години. През няколкото мандата, в които същата партия управляваше страната, не бяха проведени никакви съществени реформи в правораздаването и правоохранителната дейност. Обратно, гласуваха се изменения в законите, определящи статута и правомощията в съдебната система, които всъщност задълбочиха и развиха тези проблеми.

На 2 април 2023 г България отново ще избира представители за Народното събрание. В ход са предизборни кампании, включително и на коалиция “ГЕРБ-СДС”.

Както разбрахме от видео, публикувано на 10 март 2023 г в социална мрежа Facebook (https://www.facebook.com/watch/?v=1289818974904329), председателят на ПП ГЕРБ Бойко Методиев Борисов публично обявяви, че партията му няма да прави съдебна реформа. Причината според него е, че се почувствал обиден от детайл в предизборна кампания на кандидата Андрей Врабчев, номиниран от БОЕЦ в листата на ПП-ДБ, които също обявяват планове за съдебни реформи в бъдеще                     (https://www.facebook.com/VrabchevAndrey/posts/pfbid037pzzmEhPNSFKtZGFiTqdDkuYdcweBt16L8f1i3SQEyh1ZUpLCqNxfJJ2Zeq9Gu8tl).

При провеждането на кампанията си в 1-ви МИР – Благоедград, кандидатът  Андрей Врабчев, предложен, като гражданска кандидатура от БОЕЦ и нашият екип станаха обект на агресия от страна на привърженици на партия ГЕРБ – автомобилът им беше умишлено повреден, докато се срещаха със свои симпатизанти в гр. Сандански (https://www.facebook.com/gdboec/posts/pfbid033W2xmoPzTXGN3a2cPhg1YQ1iykPXkdyVzS3fdJB6zbNvxeJCCy4wdoAg7GqvQKKGl)

Заради тази предполагаема “обида”, Борисов заплашва цялото  българско общество, че няма да участва в никакви промени, отнасящи се до съдебната система.

В същото видео Борисов заявява също, че „във вторник“ (14 март 2023 г.), на срещите си с „европейските посланици“ ще сподели на посланиците тези свои намерения (без да уточнява с кои точно посланици ще има среща, но предполагаме, че под „европейски“ има предвид посланици на държави от Европейския съюз).

С настоящото писмо Ви уведомяваме за публично изразената позиция на Бойко Борисов и за намерението му да я сподели с Вас.

Целите на това уведомяване са:

  1. Да имате предвид предстоящото обсъждане на тази най-важна за развитието на България тема, която според нас е ключова за бъдещите ни отношения с държавите – членки на ЕС;
  2. В случай, че Борисов пропусне да предложи за обсъждане с Вас тази тема (според наблюденията ни той често е забележимо непоследователен в намеренията си), евентуално Вие да му я предложите, като му припомните ангажимента, който е поел пред поддръжниците и симпатизантите си на 09 март 2023 г., и като му припомните особеното значение на тази тема за българското общество и за отношенията на България с партньорите си от ЕС.

За нас ще бъде от особено значение да получим от Вас обратна връзка за резултатите от срещата Ви с Бойко Борисов (ако такава се състои). Също така се надяваме да имате предвид демонстрираното от него отношение към необходимостта от съдебна реформа в България и условията, които този политик поставя пред нейното бъдещо провеждане.

*Приложен файл с видео – извлечение от изказването на Борисов за съдебната реформа.

13 март 2023 г.      Георги Борисов Георгиев – председател на УС на  ГД “БОЕЦ”

Битката продължава!

И се стягайте за площадите – всеки ден! Гражданите срещу мафията за промяна и справедливост!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA