МВР ОТКАЗА да разследва купуването на гласове и сигнала на БОЕЦ срещу Халил Летифов от ДПС! (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ получихме писмо от ГД БОП, с което ни уведомяват, че не е в техните „компетенции“ да разследват сигнала на БОЕЦ за купуване на гласове, в който се съдържат данни за участието в престъпнаха схема на Халил Летифов – зам. председател на ДПС.

Радев - Демерджиев

Сигнала на БОЕЦ бе адресиран до министър Демерджиев и ГД БОП. 

На 27.04.2023г.  БОЕЦ отидохме в Министерството на вътрешните работи, внесохме сигнала и изисквахме среща и незабавни действия лично от министър Иван Демерджиев и неговите заместници, които отговаряха за организацията и честността на изборите! Представихме и допълнителни доказателства, снимки, данни и свидетелски показания за участието лично на Халил Летифов — дългогодишен депутат от ДПС и заместник-председател на партията, и дясна ръка на Пеевски в тези схеми.

Демерджиев се скри, както и цялото ръководство на МВР, а пред сградата на Министерството имаше полицейски кордон заради БОЕЦ. Вместо сами да ни потърсят и да вземат от нас сигнала, те се крият и пазят от нас. В една песен се пееше „Родната полиция ни пази…“, а всъщност „Родната полиция се пази…“ от гражданите. 

В студиото на Люба Кулезич Стойчо Стойков, свидетел на случвалото се и бивш приближен на кмета на Гурково Мариан Цонев, разказа за масово купуване на гласове за предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г., както и на проведените избори преди това през 2022г., 2021г. и 2029г.  Разказа и как лично депутатът от ДПС и зам.-председател на партията Халил Летифов е бил част от схемата и е донесъл чатата с парите.

Самият Стойков пък бил прострелян преди 5 месеца. Междувременно, имаме данни, че прокуратурата и МВР са знаели за случващото се купуване на гласове в Гурково, но не са предприели никакви действия.

За първи път излизат свидетелства и данни за купуване на гласове с участието на политически лидер – зам.-председател на ДПС. Не говорим за ромски схеми в някоя махала, а за брутална схема, която разкрива модела за купуване на гласове на най-високо национално ниво. Разполагаме и със свидетелски показания за близките отношения между Летифов, Пеевски и Бойко Борисов, разказани пред наш свидетел от самия Халил Летифов. По казуса са представени данни и от журналистически разследвания на Венелина Попова и Валя Ахчиева. Институциите мълчат.

Демерджиев напоително се хвали по медиите колко разследвания и преписки са образувани в МВР срещу купувачите на гласове и как се били преборили с тях. Но когато БОЕЦ внесохме сигнал с конкретни данни и уличаваме Халил Летифов за купувач на гласове изведнъж се оказа, че МВР няма компетенции да разследва тези схеми! Какво означава това? Че Демерджиев лъже за разследванията на МВР? Или че Демерджиев разтваря чадър над Летифов и обслужва зам. председателят на ДПС и дясна ръка на Пеевски. ГДБОП са изпратили сигнала на БОЕЦ на КПКОНПИ, които нямат разследващи функции и по никакъв начин не се занимават с купуване на гласове. По-добре да го бяха пратили на съюза на обущарите. Класически пример за смачкване и чадъросване. В сигнала на БОЕЦ обаче се съдържат и данни за Организирана престъпна група за изнудване, за подхърляне на наркотици с цел набеждаване, за корупция в МВР и тн. И тези ли престъпления не са в компетенциите на МВР? Това е абсурдно! Демерджиев превръща МВР в слугинаж и пералня на ДПС и ГЕРБ, а случващото се е поредното доказателство за симбиозата между Радев, ДПС и ГЕРБ. Дори и по времето на Младен Маринов не е имало такова снишаване на МВР пред ДПС. Макар и формално образуваха някакви проверки. По времето на Демерджиев не смеят дори проверка да образуват! 

Очакваме и незабавната реакция на групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ в парламента. До сега всички партии мълчат.

Преживяхме едни от най-купените и манипулирани избори от десетилетия насам. Но освен БОЕЦ и няколко независими медии и журналисти, никой не говори вече за това престъпление. Гражданите обаче не можем да мълчим, защото нашите гласове бяха откраднати!

Действаме.

Трябва да преодолеем медийното затъмнение на мафията и да принудим политиците и парламентът да реагират! Имаме шанс да пробием омертата и да разобличим гнусните схеми и престъпниците с депутатски имунитет от ДПС и ГЕРБ, които ни крадат парите, живота и гласовете!

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA