МВР издирва Георги Георгиев от БОЕЦ за връчване на пореден обвинителен акт по жалба на директора на Народния театър Васил Василев

ЖАЛБАТА срещу мен, по която МВР ме издирва за връчването на пореден обвинителен акт, е от Васил Василев — директор на Народния театър!
Василев (разбирайте ДПС – Пеевски) се е ожалил заради акцията на БОЕЦ преди два месеца, когато влязохме с включена камера в Театъра и потърсихме Василев, за да го питаме за уволнението на Сашо Морфов, назначенията на депесерски калинки и репресиите към артистите и служителите, които не приемат мръсните пръсти на Доган и Пеевски да посягат към културната институция. Василев се скри и избяга от БОЕЦ. А неговите калинки ни казаха „Гражданите нямат място в театъра“!

БОЕЦ подкрепяме Сашо Морфов от първия ден на неговия протест. Направих две срещи с министъра на културата, но диригентът се оказа с мека палка.

Със съдействието на БОЕЦ, артистите и приятелите на Сашо Морфов внесоха Петиция до Европейския парламент в комисията LIBE по казуса и очакваме процедура и изслушване.

Така работи системата — мафията си назначава марионетките на ключови позиции навсякъде в държавната власт и в институциите. Превръщат тези институции във феодални кочини и през марионетките си започват като паразити да снасят яйца, да назначават други слуги и да източват парите и кръвчицата на театри, болници, министерства, държавни предприятия. А когато някой слуга им потрябва, за да ударят някой непокорен — просто му натискат копчето! И след това цялата свинска система се завърта с пълна сила и се стоварва върху теб с цялата си мощ!

КАК така прокуратурата по стотиците сигнали на БОЕЦ през изминалите десет години срещу Борисов, Пеевски, Гешев, Цацаров, Доган, Радев, Цветанов, Габриел, Горанов, Добрев и т.н. НИТО ВЕДНЪЖ не откри данни за извършени престъпления?!

И КАК така аз се оказвам най-големият престъпник в държавата? Изгубих бройката вече на делата срещу мен, на повдигнатите обвинения, на наложените мерки за неотклонение, на призовките, ревизиите, разпитите и т.н. Посегнаха и на децата и съпругата ми.

През последните дни БОЕЦ сме в настъпление срещу мафията с редица сигнали, акции и разкрития. Последните ни сигнали от тези дни са срещу Бойко Борисов, Гешев, Пеевски и Летифов! И мафията отвръща мигновено на удара. Тази реакция е много важна, защото доказва, че ги е страх от БОЕЦ и мен, че ги боли от нашите атаки.

БОЕЦ, непримиримите граждани и свободните медии и журналисти останахме сами на фронта срещу мафията! Последният бастион срещу Злото! А това за БОЕЦ е огромна отговорност и ме амбицира максимално.

Давам ви думата си на боец, че няма да отстъпим, никога няма да се откажем и ще водим войната си срещу мафията, като украинците — всеотдайно и до пълна победа! Без компромиси. Могат да ме спрат само ако ме убият, но и тогава не е сигурно.

Очаквайте следващите действия и акции на БОЕЦ. Подкрепяйте ни, имайте вяра и бъдете активни!

Битката продължава!
23.05.2023 г.
Георги Георгиев – БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Сигнал срещу Гешев и Пеевски за фалита на КТБ. Документи и информация

Вчера БОЕЦ представихме пред Съдебната палата десетки документи с данни за кредитите на Пеевски в КТБ. Питаме отново как Гешев НЕ видя тези данни по делото. Документите са оригинали и ръкописни записки от личен архив на Бисер Лазов — основен свидетел на прокуратурата по делото за фалита на КТБ.

Веднага след това БОЕЦ внасяме и нови сигнали — този път срещу Гешев, за прикриване на престъпление и престъпление срещу правосъдието; и срещу Пеевски — за източването и фалита на КТБ!

Питаме и какво се случва със сигналите на БОЕЦ срещу Бойко Борисов за корупция и Халил Летифов за пране на пари.

Очакваме искане от прокуратурата за сваляне на имунитета на Бойко Борисов и Халил Летифов.

Очакваме също и на Георги Георгиев от БОЕЦ да му бъдат предявени новите обвинения по заповед на Пеевски. Ще представим допълнителна информация и по тази тема.

Очакваме всички свободни журналисти и медии да отразят сигнала и документите. Поканихме официално и депутатите от ПП-ДБ, за да се запознаят лично с информацията, която ще представим. Никой от тях не дойде.БОЕЦ обявяваме създаването на гражданско-медиен консорциум между БОЕЦ, сайта за разследваща журналистика BIRD.BG и Антикорупционен фонд, за изследване, анализ и огласяване на информацията в документите от личния архив на Бисер Лазов, съдържащи данни за кредитите на компаниите, свързани с Делян Пеевски и Ирена Кръстева от КТБ, които Гешев НЕ видя!

БОЕЦ благодарим на колегите от BIRD.BG и Антикорупционен фонд (АКФ) за съгласието им и готовността да се включат в тази инициатива на БОЕЦ, за да можем заедно да огласим истината за този мегаграбеж и за ролята на Гешев и Пеевски в него. Ще предоставим пълен достъп до документите.

Днес внесохме сигнал за ОПГ срещу Гешев, Пеевски и Лазов, и сложихме началото.

БОЕЦ благодарим на колегите от BIRD.BG и Антикорупционен фонд (АКФ) за съгласието им и готовността да се включат в тази инициатива на БОЕЦ, за да можем заедно да огласим истината за този мегаграбеж и за ролята на Гешев и Пеевски в него. Ще предоставим пълен достъп до документите.

Днес внесохме сигнал за ОПГ срещу Гешев, Пеевски и Лазов, и сложихме началото.

Тук може да се запознаете с текста на сигнала:

ДО: ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

СИГНАЛ     

от Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,

ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“ блок 4 вход „З“ ап. 157,

Представлявано от Георги Борисов Георгиев, ЕГН 7306211766 председател на УС

 e-mail : gdboec@abv.bg

 

ОТНОСНО

Данни за престъпления от общ характер – корупция, злоупотреба с власт, престъпление срещу правосъдието с цел осуетяване на наказателна отговорност спрямо конкретно лице, укриване на доказателства по наказателно производство, унищожаване на доказателства по наказателно производство, затаяване на информация по назателно производтсво и др. извършени от Бисер Лазов – свидетел на прокуратурата по делото за фалита на Корпоративна търговска банка и блисък до Цветан Всилев – собственик на КТБ , Иван Гешев – главен прокурор и наблюдаващ прокурор по делото за фалите на КТБ и Делян Славчев Пеевски – депутат в 49-ят Парламент на Република България от ПП ДПС собственик и свързан със фирми получатели на кредити от КТБ в съдружие със воята майка Ирена Кръстева, за които кредити са укрити и унищожени данни за тяхното усвояване и евентуално невръщане с причиняване на щети в особено големи размери на банката.

     БОЕЦ представяме на ВКП документи получени от неизвестен източник, които представляват оригинални банкови документи и отчети на КТБ, ръчни бележки, които според нас са написано от Цветан Василев – собственик на КТБ и Бисер Лазов – приближен на Цветан Всилев и свидетел по делото КТБ, одитни доклади, регистрации на офшорни компании и др. В тях са налични данни за съществуващи към 2010г. кредити отпуснати от КТБ директно на компании и медии, които са собственост на Ирена Кръстева – майка на депутата Пеевски – НБМГХ, МОНИТОР, ИПК РОДИНА, ТЕЛЕГРАФ, ПРЕСТРАФИК, ПОЛИТИКА ДНЕС, МЕРИДИАН, ПРЕСМАРКЕТ, ИК БОРБА, ЕКСПРЕС БГ, ББТ и др. Предоставяме и данни за заеми  от фирми кредитополучатели на кредити от КТБ  към компаниите на Кръстева и Пеевски, като по този начин краен получател и длъжник се явават фирмите на Кръстева и Пеевски.  Тези кредити са останали невидими за разследващите органи и прокурор Гешев по делото за фалита на КТБ.   

Налични са документи за банкови преводи по фактура издадена от немска компания към фирма ИНТЕРФИН ХОДЛНИГ за заплащане на оборудването на печатницата ИПК Родина – собственост на Ирена Кръстева. ИНТЕРФИН ХОЛДИНГ има установени задължения в размер на десетки милиони към КТБ. Данните за тези плащания по фактури и договори за оборудването на печатницата на Пеевски са останали скрити за разследващите органи и прокурора Гешев по делото за източването и фалита на КТБ. Бисер Лазов също е затаил информацията за тях.

Налични са ръкописно написани бележки и схеми според нас с почерка на  Цветан Василев на разпределение на кредити и задължения от КТБ и фирми длъжници на КТБ към фирми на Кръстева и Пеевски, в които е описано движението на тези задължения с абревиатурите и имената на фирмите на Кръстева и Пеевски, както и с инициалите „ДП“ и „ДП 1“.

Налични са и ръкописно написани  схеми според нас с почерка на Бисер Лазов на разпределение на кредити и задължения от КТБ и фирми длъжници на КТБ към фирми на Кръстева и Пеевски, в които е описано движението на тези задължения с абревиатурите и имената на фирмите на Кръстева и Пеевски.

Налични са и разпечатки от електронни съобщения от Георги Зяпков – директор в КТБ към Бисер Лазов, в които са описани кредитите на фирмите на Кръстева и Пеевски предоставени от  КТБ.

      По време на своите публични изяви, като наблюващ прокурор по делото за източването и фалита на КТБ, Иван Гешев отричаше по делото да са налични данни  за кредити от КТБ към компании на Пеевски и Кръстева. На 27.03.2014г. сайта „Биволъ“ публикува прокурорско постановление на прокурор А.Илиев от СГП  от 16.04.2009г. по преписка № 13585/2007г. и пр. №17491/2008г. по описа на ВКП, от което е видно, че през месец юли 2007г. НОВА БЪЛГАРСКА МЕДИЙНА ГРУПА ХОЛДИНГ АД е закупила редица медии и компании, като за целта е ползвала кредит от КТБ , като през месец ноември същата година кредита е бил погасен. Прокурор Гешев, както и Пеевски многократно са отричали фирмите на Пеевски да са ползвали кредити от КТБ, но след огласяването на тази прокурорска проверка и двамата признават за наличието на този кредит, но Гешев твърди, че други кредити след това не е имало, а Пеевски, че кредита е бил изплатен. От техните думи се внушава, че след ноември 2007г. компаниите на Кръстева и Пеевски не са ползвали и получавали кредити от КТБ. Документите, които БОЕЦ предоставяме доказват, че фирмите на Кръстева и Пеевски са получили кредити в изключително големи рамери в продължение на години след 2007г. и обосновано предполагаме, че тези задължения, или част от тях не са възстановени на банката по различни  схеми. Упоритата теза на прокурор Гешев, както и мълчанието на основният свидетел по делото КТБ Бисер Лазов за липсата на  кредити и задължения на компаниите на Кръстева и Пеевски доказват според нас, че те под влияние на Пеевски умишлено са укрили тези данни, за да осуетят наказателно преследване спрямо Кръстева и Пеевски, както и с цел получаване на матриална облага чрез невръщане и източване на огромни по размер средства от КТБ и да бъдат прикрити следите за извършеното престъпление.

БОЕЦ представяме следните документи:

Представяме документ от банков превод на английски за сумата от 2 850 000 евро от фирма ИНТЕРФИН ХОЛДИНГ регистрирана в Сингапур към немската компания Кьониг и Бауер за плащане по конкретна фактура. Фирма ИНТЕРФИН е с установени задължения към КТБ в размер на десетки милиони. Това плащане според нас представлява заплащане на част от стойността на оборудването на печатницата ИПК Родина – собственост на Кръстева и Пеевски. Според БОЕЦ това не е еденично плащане, а вероятно са реализирани и други. Тези плащания са формирали част от задълженията на ИНТЕРФИН към КТБ, но крайният ползвател на кредитите се явява ИПК Родина на Кръстева и Пеевски по следната схема: Кредит от КТБ към ИНТЕРФИН, плащане от ИНТЕРФИН към Кьониг и Бауер по задължение на Кръстева и Пеевски за доставка на оборудване за тяхната печатница. Така поне част от дълга формиран от ИНТЕРФИН реално е дълг на Кръстева и Пеевски, те са крайните ползватели на средствата. В обвинителният акт по делото КТБ изготвен от прокурор Иван Гешев липсват данни за тези задължения на Кръстева и Пеевски. Това ни дава основание да считаме, че те са били укрити умишлено. По други сигнали на БОЕЦ до прокуратурата сме предоставили и данни, че лично Иван Гешев е унищожавал документи по делото КТБ, като ги е изгарял в двора на къщата на неговият баща Стоимен Гешев в с. Волуяк според сведения предоставени от Георги Георгиев – бивш собственик на фирма „ЖОСИ“.

Предоставяме таблица с прикрепена бележка с кламер с ръкописен текст написан според нас от Бисер Лазов със съдържание: „Р-р (размер) дълг 07.11 фирми медии 7 500 000 лв главница остатък 5 614 000 лв.“  В таблицата е описан размера на дълга на фирми на Кръстева и Пеевски – ПРЕСМАРКЕТ ООД, ОБВ АД, ББТ ЕАД, ОБВ БЛИЗНАЦИ, ИПК РОДИНА, НБМГХ ЕАД и др. към 17.11.2009г. и срока на погасяване им. Видно е , че някои от задълженията са със срок на погасяване след затварянето на КТБ през юни 2014г. Има в таблицата и бележки по различните задължения. На гърба на таблицата има ръкописно нарисувана сема със стрелки и имена на компаниите на Кръстева и Пеевски според нас с почерка на Бисер Лазов. Това е категорично доказателство, че той е знаел за задълженията и кредитите от КТБ към компаниите на Кръстева и Пееввски и умишлено е затаил тази информация по делото защото в неговите показания по делото липсват такива сведения. Такава информация не е установена и от прокурор Иван Гешев.

Предоставяме разпечатка от електронно съобщение през електронна поща от Георги Зяпков – директор в КТБ до Бисер Лазов от 22.12.2009г. В съобщенето са описани дължимите суми към 22.12.2009г. (главници плюс лихви) на компаниите на Кръстева – Пеевски към КТБ, както следва :

ПРЕСМАРКЕТ – 1 279 448.80 ЛВ

ОБВ АД – 780 328.07 ЕВРО

ББТ ЕАД – 956 412.50 ЕВРО

ОБВ БЛИЗНАЦИ – 391 625.75 ЛВ

ИПК РОДИНА – 1 510 125 ЛВ

НБМГХ АД 478 187.12 ЕВРО

Съобщението е подписано от Жоро Зяпков. Има и ръкописна бележка с почерка на Бисер Лазов според нас с текст – „5 641 280 заложени, 6 005 685 необходими“. Това е поредно доказателство, че Лазов е знаел за задължението и кредитите на компаниите на Кръстева и Пеевски към КТБ, но е затаил тази информация пред разследващите органи. Нашият извод, че тези документи са от личен архив на Бисер Лазов доказва, че той умишлено е и скрил тези документи от разследващите. Информцията е от такова естество, че се предполага, че тя е налична и в базата данни на банката, но прокурор Иван Гешев не установя тези данни, като дори упорито ги отрича. Това е от своя страна е доказателство, че и той е затаил и укрил умишлено данните за задълженията и кредитите на компаниите на Ирена Кръстева и Пеевски към КТБ.

Предоставяме документ от НОВА БЪЛГАРСКА МЕДИЙНА ГРУПА ХОЛДИНГ – ДВУСЕДМИЧНА СПРАВКА ЗА РАЗЧЕТИТЕ НА ПЕЧАТНИЦАТА ИПК РОДИНА. В табличен вид са представени ваземанията и задлженията на ИПК Родина, от които е видно, че към 09.07.2010г. ИПК Родина, която компания е собственост на Кръстева и Пеевски има задължение в КТБ в размер на 1 500 000 лв.

Предоставяме ‚СПРАВКА – КОНСОЛИДИРАНИ ДАННИ ЗА НОВА БЪЛГАРСКА МЕДИЙНА ГРУПА АД КЪМ 30.10.2009г. КОНСЛОЛИДИРАН СЧЕТОВОДЕН БАЛАНС. От тази справка е видно, че компаниите на Кръстева – Пеевски имат задължения към КРАУМ НЕДИЯ в разер на 5 776 000лв. И получени заеми от КТБ е размер на 4 073 000лв. Имаме пряко доказвателство за получени заеми от компанните на Кръстева – Пеевски от КТБ. Имаме и доказателство, че компаниите на Кръстева – Пеевски имат задължения в размер на 5 776 000 лева към КРАУН МЕДИЯ.

Предоставяме Отчет за управлението на ТВ 7 – собстеност на КРАУН МЕДИЯ – ОБЩО 7 страници, в който е приложена справка за задълженията, от която е видно, че към 04.2010г. има задължение от 9 760 000 лв по заем към  фирма ТЦ ИМЕ.

Официално дълга на КРАУМ МЕДИЯ към ТЦ ИМЕ е в рамер на около 300 милиона лева, а ТЦ ИМЕ е един от най-големите длъжници на КТБ. Установяваме ясно следната схема – КТБ отпуска кредити към ТЦ ИМЕ, ТЦ ИМЕ отпуска заем на КРАУН МЕДИЯ, КРАУН МЕДИЯ отпуска заем на компаниите на Кръстева и Пеевски. По тази схема компаниите на Кръстева и Пеевски са крайните получатели на поне част от кредитите предоставени от КТБ на ТЦ ИМЕ – видно и доказано от предоставените документи. Тези документи би трябвали да са налични по делото за фалите на КТБ, но прокурор Иван Гешев не ги установява, а спред нас вероятно ги е унищожил умишлено, а основният свидетел по делото Бисер Лазов затаява информациите за тях, като по този начин се прикрива крайният получател на кредитите към ТЦ ИМЕ, а това са фирмите на Кръстева и Пеевски.

Предоставяме  ръкописен текст на бял лист  с формат А4 с дата 18.12.2009г. изписан според нас с почерка на Бисер Лазов, в който е описана схема за кредит от КТБ към фирма КАРНЕ М в размер на 9 000 000 евро и след това огромна част от парите описани подробно, като суми се прехвърлят  от КАРНЕ М към компаниите на Кръстева и Пеевски –  ББТ, НБМГХ и др. Официално фирма КАРНЕ М е един от големите длъжници на КТБ. Установяваме ясно следната схема – КТБ отпуска кредити към КАРНЕ М, след това парите се превхрълят към компаниите на Кръстева и Пеевски. По тази схема компаниите на Кръстева и Пеевски са крайните получатели на поне част от кредитите предоставени от КТБ на КАРНЕ М – видно от ръкописната записка. Тези документи би трябвали да са налични по делото за фалите на КТБ, но прокурор Иван Гешев не ги установява, а спред нас вероятно ги е унищожил умишлено, а основният свидетел по делото Бисер Лазов затаява информациите за тях, като по този начин се прикрива крайният получател на кредитите към КАРНЕ М, а това са фирмите на Кръстева и Пеевски.

Предоставяме  ръкописен текст на бял лист  с формат А4 без дата изписан според нас с почерка на Цвяетан Василев, в който са описани суми в размер на 12 600 000 вероятно лева „по линия на „ДП”, като е дадено указание да се заделят средства за данъци и „ДП 1“ И второ указание: „ще уточня с колко субсидирам вестниците и с остатъка – при нас за сметка на стари задължения“. БОЕЦ обосновано предполагаме, че под инициалите „ДП“ И „ДП 1“ се има предвид лицето Делян Пеевски, а от текста според нашият прочит и анализ ние разбираме, че се очаква Пеевски да изплати към КТБ сумата от 12 600 000 вероятно лева, както и че КТБ субсидира вестниците на Пеевски и че той има и стари задължения.

БОЕЦ обосновано предполагаме, че това прикриване на задължения на фирмите на Ирена Кръстева и Делян Пеевски към КТБ е станало в сговор между Пеевски, Бисер Лазов и Иван Гешев. Изказваме обосновано съмнение, че Пеевски, Гешев и Лазов са създали Организирана престъпна група за прикриване на задълженията на компаниите на Кръстева и Пеевски, както и за осуетяване на наказателна отговорност и преследване на Ирена Кръстева и Делян Пеевски заради източването на КТБ чрез усвояване и невъзстановяване на кредити в изключително големи размери към КТБ и фирми кредитополучяатели от КТБ и ощетяване на банката, кредиторите и държавата, която изплати на вложителите гарантираният размер на влоговоте.

Изискваме от прокуратурата да образува наказателно производтво срещу Бисер Лазов, Иван Гешев и Делян Пеевски за организирана престъпна група за престъпление срещу правосъдието с цел осуетяване на наказателно производсвто и прикриване на данни по делото за фалита и източването на КТБ за задължения на фирмите на Ирена Кръстева – майка на Делян Пеевски. Другата цел на създаденото ОПГ е да извлече материална изгода, като избегне връщането на задължения в изключително голям размер към КТБ и фирми получили кредити от КТБ. Изсикваме незабавно главният прокурор Иван Гешев да бъде отстране от длъжност с цел да не влия върху разследването и свидетелите. Изискваме незабавно прокуратурата да поиска имунитета на депутата Делян Славчев Пеевски.

БОЕЦ изискваме да бъдем уведомени за действията на прокуратурата и резултатите от тях. Заявяваме своята готовност да предоставим и допълнителна информация по случая.

Общо сигнал в 7 седем страници и приложения в 14 страници.

21.05.2023г.       Георги Георгиев – Председател на УС на ГД ‚БОЕЦ“

Представяме и част от документите, които БОЕЦ приложихме към сигнала:

Битката продължава!

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA