ТУРСКИ ПОТОК стигна в Брюксел и при Кьовеши! (документи)

БОЕЦ получихме писмо от представителството на Европейската комисия с потвърждение, че сигналът ни с данните за ТУРСКИ ПОТОК и Пътната карта са изпратени до еврокомисарите и Европейската прокуратура.

Сега ясно ли е защо Борисов неистово иска контрол върху външно министерство? – за да контролират и филтрират информацията и контактите на външните партньори по тази изключително опасна за тях тема!

Припомняме:

На 17.03.2024г. БОЕЦ внесохме пореден сигнал до европейските институции и Европейската прокуратура с последните данни от публикуваните от Българските Елфи Bg Elves и InformNapalm документи и писма от хакната поща на Зобнин, включително и Пътната карта. Прилагаме и нашите разследвания за руски шпионаж и заплаха за националната и европейска сигурност. В сигнала прилагаме и Доклад, който констатира, че решението на КЕВР за издаване на разрешение на БУЛГАРТРАНСГАЗ за изграждането на ТУРСКИ поток е незаконосъобразно. С него се е целяло именно заобикаляне на европейските директиви, за да може да се избегне европейския контрол и регулации, и проектът да бъде поставен изцяло под руски контрол.

Изискваме от Брюксел и ЕП становище и конкретни действия.
“Видно от формалните правни основания, на които е взето решението на Комисията за енергийно и водно регулиране, при вземане на решението и по отношение на процедурата не са приложени съответните регламенти на Европейския съюз, които касаят изграждането на нова газова инфраструктура.

Останалите формални правни основания, посочени в решението на Комисията за енергийно и водно регулиране, в т.ч. и Изменената енергийна стратегия на Република България, не са пряко относими или не са относими към постановения нормативен акт. В резултат на посоченото, може да се обобщи, че от страна на Комисията за енергийно и водно регулиране, при одобряване на Булгартрансгаз на Обвързващи правила за провеждане на ангажиращата Фаза 3 от процедурата Open Season за “Проект за развитие и разширение на газопреносната система на “Булгартрансгаз” ЕАД”, представени с писмо с вх. № Е-15-45-48 от 13.12.2018 г. и Методика за образуване на цените за резервиране на капацитет — проект “Развитие и разширение на газопреносната система на “Булгартрансгаз” ЕАД”, представена с писмо с вх. № Е-15-45-48 от 13.12.2018 г., не е приложено относимото европейско законодателство, действащо към момента на постановяване на решението.“

На 06.03.2024 г. БОЕЦ сезирахме и ДАНС, а на 08.03.2024 г. внесохме официално искане до Парламента за сформиране на анкетна комисия за ТУРСКИ ПОТОК. През изминалите дни влязохме в БУЛГАРТРАНСГАЗ, Министерството на енергетиката и ДАНС, като показахме страха̀ на управляващата мафия от истината за ТУРСКИ ПОТОК. Българските институции, партии, политици, сглобки и “национални телевизии” мълчат!
Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК