СВОБОДА ЗА Димитър Стоянов – ОСТАВКА за Калин Стоянов!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Журналистът Димитър Стоянов от BIRD.BG бе арестуван! БОЕЦ отидохме в пето районно! ОСТАВКА НА МУТРАТА КАЛИН СТОЯНОВ!

Димитър Стоянов бе задържан от МВР по жалба на служител на НАП. Това става, докато разследваме как зетят на министър Калин Стоянов, служителят на НАП Георги Шурелов, се е измъкнал от правосъдието, след като е арестуван за рекет. Нещо неясно?

На 05.08 2021 г. полицаи задържат в Бургас Георги Шурелов. Той се представял за данъчен и рекетирал местен бизнесмен. В жилището му и в колата му са открити баджове на НАП и бланки на агенцията.

Георги Шурелов е бивш служител на НАП и МВР.

Георги Шурелов се измъква от правосъдието.

Георги Шурелов е ШУРЕЙ на Калин Стоянов, тогава шеф на ГДБОП, а сега министър на МВР.

Докато разследвахме това, нашият колега Димитър Стоянов беше задържан от МВР, защото бил нападнал някакъв нетрезв тип, който обаче бил служител на НАП.

Всъщност Митко е нападнат, но сега той е в ареста на свинската държава.
Кое не е ясно?

Павел Иванов Лисев, роден 1983 г., е служителят на НАП, който в нетрезво състояние нападна вербално и физически нашия журналист Димитър Стоянов и неговата съпруга. Той не беше задържан за действията си, за разлика от Димитър. Няма и обвинения срещу него. Баща му Иван Лисев е бил явочник “Росица” от Държавна Сигурност. Той е свързан с фирма, която дължи и към днешна дата 49,108.44 лв. на НАП, където работи синът му. Очевидни зависимости.

Припомняме, че шефът на НАП Румен Спецов също е шиканирал фиска с фирмата “Гранекс”, която продал на клошар с 1,5 млн. дълг към НАП. Днес Спецов заставал зад служителя си Павел Лисев. Срещу Спецов има досъдебно производство за данъчната измама с фирмата, така че ще застане и отпред, и отгоре, и отдолу, ако му наредят от прокуратурата.

МВР-министърът Калин Стоянов също ще застане в каквато поза пожелаят кукловодите му. И срещу него има две досъдебни производства.

В тази мрачна дистопия на институционален разпад разследващите журналисти са последната дига срещу авторитаризма и са мишена на провокации, и дори в опасност от физическо отстраняване. Помните ли говорителката на прокуратурата Бетина Жотева, която размахваше пистолет на съседите си? Да е била задържана и обвинена? Но Димитър, заради законна самоотбрана при непровокирана агресия от пияния нападжия, беше задържан и е с обвинение.

Димитър Стоянов е един от най-добрите и най-застрашените разследващи журналисти в територията. Носител на многобройни награди. Финалист за Пулицър. Три пъти извеждан на безопасно място в чужбина от международни организации, заради заплахи за живота му. Има законно оръжие, защото завлядяната държава не го пази, напротив, старае се да го ликвидира.

Днес БОЕЦ и гражданите се събрахме пред МВР, за да поискате оставката на мутрата-министър Калин Стоянов!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК