В най-мракобесните времена от режима на Буда един журналист застана до нас! Той се казва Димитър Стоянов

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Бяхме шепа бойци и граждани, а пред Съдебната палата в София бе почерняло от жандармерия и ченгета. Кучешки студ и сняг до колене. Пътищата бяха затворени и дойдох с колегата Георги Карамфилов с влака. Имахме един мегафон, осем батерии и два плаката. Това бе протеста на БОЕЦ срещу репресиите спрямо журналисти и за оставката на Цацаров преди осем години. Най-мракобесните времена от режима на Буда. Преследваха ни като терористи, буквално.

Никой дотогава не правеше протести пред Съдебната палата, БОЕЦ проправихме този път на жестока цена. Опитаха се да ни отблъснат и изтикат, но устояхме и не отстъпихме. Защитавахме шепата оцелели независими журналисти, които също като нас рискуваха живота си, за да разкриват престъпленията на мафията. Така и до днес.

Един журналист застана тогава до нас. Много други ни се обадиха, благодариха, подкрепиха и отразиха. Това е паметен ден от историята на БОЕЦ. Има много такива. Забихме знамето на гражданското общество пред Съдебната палата!

Но един журналист застана до нас! Той се казва Димитър Стоянов. Няма да забравя този ден. Не говорихме много, от студа батериите на мегафона паднаха бързо. Държахме плакатите и ръцете ни посиняваха. През няколко минути ченгетата се опитваха да ни избутат, заплашваха, крещяха и ни ритаха по краката. Скъсаха единия плакат и се събрахме зад другия в боен ред един за друг, като давахме отпор и педя по педя се връщахме на предишното място. Аз пушех и от време на време Митака взимаме моя ъгъл на плака̀та и ми викаше: “Запали една цигара, аз ще държа тук, няма да отстъпим, спокойно!“. И не отстъпихме.

После през годините стотици пъти бяхме рамо до рамо. Митко и колегите му от BIRD.BG и Биволъ бяха до мен и когато свинете се опитаха да убият жена ми. И когато пратиха мутрите си във Видин. Митко бе до мен в съдебната зала и когато ме съдеха, и свинете искаха да ме вкарат в затвора. Митко бе до БОЕЦ и когато заедно с бойците и непримиримите граждани държахме блокадата на Орлов мост.

Имах картонче с имена и телефонни номера̀. И когато тръгвах от дома, го давах на жена ми — ако нещо се случеше с мен, ако изчезна или когато ме вкарат в ареста, тя звънеше на тези хора. Там бяха имената на колеги от БОЕЦ, на Атанас Чобанов, Асен Йорданов, Люба Кулезич и на Димитър Стоянов. А с тях имахме уговорка — ако нещо се случи с някой от нас, другите да се погрижат за семейството и децата ни. Така живяхме и живеем ние. Благодаря ви! Благодаря, Митак!

И до днес така.

Битката продължава!

#БОЕЦ

25.04.2024 г.
Георги Георгиев – БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК