БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност в полза на Русия извършена от Николай Георгиев Марков от ПП „Величие“.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ внесе сигнал до ДАНС за действия на представящият се за полковник Николай Марков, който е бивш служител на НСО и бе избран за депутат от ПП „Величие“.

Николай Георгиев Марков – ПП „Величие“

В сигнала се казва:

„…На 16.06.2023г. в публична страница в социалната мрежа „МЕТА“ (Фейсбук) с име „Николай Марков“ е публикувана публикация със следният текст:

Според тях, аз не правя нищо! А според мен, те.

Всеки ден получавам по разузнавателни канали десетки клипове за износ на всякакви оръжия за Украйна. Не ги пускам в мрежата по много причини. Изпращам ги по засекретен канал директно в Москва, за сведение и разпореждане. Моята работа си я върша както виждате, нищо не ме спира. Но си мисля друго! Защо структурите на Възраждане мълчат като риби по темата? Те не виждат ли какво се случва в техните общини или нямат видео камери? Защо не показват тези неща от парламентарната трибуна? А по други начини? Някаква съпротива да виждате?

Приказки много, но дела никакви! Патриотична нула.“

Прилагаме линк към публикацията:

https://www.facebook.com/profile/100091687868760/search/?q=%D0%B2%D1%81%D0%B5%20%D0%B4%D0%B5%D0%BD%20%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC%20%D0%BF%D0%BE%20%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%20%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%20

Прилагаме и линк към самата страница:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100091687868760

Прилагаме и снимка на публикацията:

Страницата е легитимирана със снимка на Николай Георгиев Марков и по публична информация  е негова и се администрира и списва лично от Николай Марков.

Според БОЕЦ в текста на публикацията се съдържат данни, че лицето Николай Георгиев Марков събира и полуачава от неизвестни лица и източници разузнавателна информация свързана с военната помощ, която България изпраща за Украйна, или поне така твърди той. Същият заявява, че това му е работата и че изпраща тази информация по засекретен канал директно в Москва явно на руските разузнавателни служби. Същият твърди, че целта му е да предостви тази информация за сведение и разпореждане в Москва. От думите му разбираме,  че той получава разпореждания от Москва във връзка с тази разузнавателна дейност свързана с военната помощ за Украйна. Руската федерация обяви България за вражеска държава и води повече от две години война срещу Украйна. България подкрепя официално Украйна и с решение на българският парламент предоставя военна помощ на Украйна. Информацията за конкретната предоставена военна помощ е класифицирана. Считаме, че в твърденията на Николай Марков се съдържат признания, че той извършва шпионаж в полза на Русия срещу интересите на България, като така застрашава националната сигурност на страната и предоставя класифицирана информация на вражека държава.

БОЕЦ изискваме от ДАНС да извършат незабавно  задълбочена и всеобхватна проверка на представените от нас данни и информация за шпионаж в полза на Русия и въпроси за заплаха за националната сигурност на страната и действията на Николай Георгиев Марков. Да се предприемат незабавни действия предвид, че Николай Георгиев Марков е избран за депутат и след встъпване в длъжност ще разполага с достъп до класифицирана информацция, включително и до доклади и информация на българските разузнавателни служби и на българската армия. Изисквваме незабавно да се предприемат действия с цел докладване на прокуратурата, за да бъде поискан имунитета на Николай Марков и да бъде проведено задълбочено и цалостно разследване в хода на което да бъде установено дали има съучастници, кои са източниците му, какви засекретени канали за връзки с руските тайни служби използва и тн. Изискваме след сваляне на имунитета на Николай Марков да бъде задържан под стража с цел да се осуети евентуално продължаваща шпионска дейност, унищожаване на доказателства, или влияние и натиск върху свидетели.  БОЕЦ изискваме да се провери дали ПП „Величие“, в която Николай Марков е един от лидерите е свързана с дейност в полза на Русия, и/или с някакви икономически, фиансови и други престъпления от общ характер. По информация на БОЕЦ ПП „Величие“ и нейният лидер Ивелин Михайлов са свързани с финансови схеми и измами. Разполагаме с информация, че Ивелин Михайлов притежава и създава паравоенни формирования, а в негови публични изказвания призовава за създаване на Варненска народна република, която да се отцепи от България. За повече информация прилагаме линк към публикация на сайта „Капитал“:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2024/04/30/4620465_vetrinska_narodna_republika_istoricheski_park_se/

БОЕЦ декларираме съгласие да бъдем огласени, като вносители на сигнала и изискваме да бъдем информирани за действията на институциите и резултатите от тях.

12.06.2024г.  Видин                Георги Георгиев – Председател на УС на ГД БОЕЦ

ДАНС покри всички сигнали на БОЕЦ за руски шпионаж, участие на членове на ЧВК „Вагнер“ и заплаха за националната сигурност при строежа на „ТУРСКИ ПОТОК“. Защото в тези сигнали се съдържат данни и информация за отговорносттта и действията на Бойко Борисов, Теменужка Петкова, Румен Радев, Владимир Малинов и други длъжноснти лица чрез които са застрашили националната сигурност на страната в полза на Русия. Това е поредно доказателство, че ДАНС са под контрола на Борисов, Радев и Пеевски. От (без)действията им по сигнала срещу Марков ще разберете, че „Величие“ е под крилото на ГЕРБ и ДПС и обслужват техните интереси, като в замяна ще получат чадър за извършените престъпления по подобие на „Воля“, „Възраждане“ и тн. А хора, като Марков са позор за българската политика.

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 

БОЕЦ подписа Меморандум за общи действия с ПП „Единение“ и ПП „Зелено движение“.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Две партии дадоха много силен знак! ПП „Единение“ и ПП „Зелено Движение“ подписаха предложеният от БОЕЦ Меморандум за общи действия. В него сме заложили граждански цели и каузи, които отстояваме от години. БОЕЦ от своя страна заявяваме готовност да подкрепим политическите действия на двете партии за постигането на тези цели. Нямаше гръмко представяне, или медийни фойерверки, имаше взаимно разбиране, солидарност и осъзнаване, че формулата за постигане на реални резултати включва чуваемост за гражданските битки и общи действия. Това е новият модел, който БОЕЦ налагаме за граждански контрол, натиск, солидарност и сътрудничество, при който гражданите поставяме пред партиите цели и каузи и заедно работим за тяхното постигане. При този модел гражданите не са пасивни наблюдатели, а активни участници в процесите след изборите, а партиите имат нужната им гражданска подкрепа, за да реализират и поставят на политическият фронт заявените цели.

Гражданският Меморандум на БОЕЦ е и обединаващ документ и инициатива, която може да консолидира усилията и действията на различни партии и граждански организации около общи каузи. Точките фиксирани в документа могат да бъдат допълвани с актуални и общи каузи. Но едно нещо не може – не може да се подменят, забравят или променят. Не може да заявиш, че ще се бориш срещу мафията и корупцията, а след това да направиш общо правителство с мафията и корупционерите.

Меморандума на БОЕЦ бе обсъден, гласуван и подписан от двете партии, което е не просто обещание, а фактически ангажимент и им прави чест, че го сториха.

В двете партии има хора, като Иван Калчев – Глиги, Иван Христанов, Борислав Сандов и тн. с които от години сме заедно на площадите, на протести и акции. Подписването на Меморандума е закономерен процес, който регламентира и официализира нашите общи действия, посочените цели и фиксира допирните ни точки. Това не лишава партиите от тяхната автентичност, партийни програми и заявки в други посоки и области. И не обвързва партийно БОЕЦ. Постига нещо много повече – гражданско-политическо обединение по формула, която дава възможност на всеки да работи по своята платформа и заедно да работим по общите точки.

Прилагаме текста на Меморандума:

М Е М О Р А Н Д У М
За гражданските цели и каузи на Сдружение БОЕЦ и общи действия за тяхното постигане
ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”, ЕИК 176949776
1. Развитие на гражданското общество и подобряване на гражданския контрол върху органите на властта и политическото представителство, чрез усъвършенстване на модела за гражданска активност, натиск и сътрудничество..
2. Активни действия и натиск за установяване на истината, защита на обществените интереси и търсене на наказателна отговорност за възможни злоупотреби при изграждането на газопровода ТУРСКИ ПОТОК и други инфраструктурни проекти.
3. Борба с корупцията и липсата на справедливост – разобличаване на корупционните схеми на Бойко Борисов, Делян Пеевски и отговорните лица, без значение кои са те; граждански натиск за връщане за ново разглеждане и разследване на приключени от прокуратурата казуси като: БарселонаГейт, Пачките и Кюлчетата, и др. Обществено въздействие върху институциите за прилагане на закона и даване на максимална гласност на резултатите от нашите разследвания.
4. Търсене на политическа и институционална отговорност, включително процeдура по импийчмънт от лица на висши държавни позиции за всяко действие в полза на вражеско разузнаване или на чужда държава, когато то е против интересите на Република България. .
5. Отпор на всички източници и вектори на антибългарска, вражеска или неприятелска пропаганда, и антидържавна дейност на организации и лица. Учредяване на постоянно действаща парламентарна Комисия за борба с вражеска и неприятелска пропаганда, с постоянното участие на БОЕЦ и други граждански организации. Подкрепа за инициативата на “Граждански мегдан” за учредяване на Антипропаганден фронт – формат за координирани действия с участието на граждански организации, медии, експерти, партии, институции и др.
6. Нов изборен Кодекс – професионален състав на ЦИК, РИК, ОИК и СИК, граждански контрол върху дейността на ЦИК и изборния процес, въвеждане на електронно-дистанционно гласуване, както и гласуване по пощата. 
7. Действия в посока ангажиране на международни институции и партньорски служби по казусите и битките на БОЕЦ и други граждански сдружения.
8. Защита на гражданските права и свободата на словото при всеки опит за погазването им, при всяка проява на репресии, полицейско насилие или медийно заглушаване.
9. Граждански натиск за изпълнението на предизборните обещания от политическите сили.
10. Подкрепа на активното участие на БОЕЦ в изработването на законодателни промени по важните за сдружението теми: съдебна реформа, граждански права̀, реформа на службите и т.н.
11. Предоставяне на военна помощ за Украйна и подкрепа за украинските бежанци в България.
Продължаваме своите битки без компромиси и показваме, че има партии, политици и кандидати, които припознават гражданските каузи и цели! Поздравления за ПП „Единение“ и ПП „Зелено Движение“.
Хиляди граждани се обърнаха към БОЕЦ с въпроса за кого да гласуват на предстоящите избори. БОЕЦ не сме партия, не участваме в битката за властта, нашата битка е да отстраним мафията от властта и я водим на гражданският фронт. Не се обвързваме партийно и политически, но това не ни прави аполитични. Разбираме интереса и притесненията на хората. Ориентирите са малко и неясни, а лъжите много и брутални. Цветовете са размити, истинска кампания няма. „Лидерите“ се държат, като скарани любовници, а дебати и политически послания няма. Едни се сърдят на гражданите заради собствените си грешки, други са стегнали МВР и разиграват схемите за купуване на гласове,а трети свирят в оркестъра на Путин и плашат с „Война и мир“. На този фон е все по-трудно гражданите да се ориентират и мотивират за гласуване и затова търсят мнението на БОЕЦ. И сега им даваме отговора – заслужават подкрепа тези партии и кандидати, които подписаха гражданският Меморандум за общи действия!

Това е, а от първият ден след изборите се стягайте за площадите! Най-важната задача е – Борисов и Пеевски трябва да бъдат отстранени от властта, всичко друго следва след това.

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

БОЕЦ: „Гласувайте за тези партии и кандидати!“

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Хиляди граждани се обърнаха към БОЕЦ с въпроса за кого да гласуват на предстоящите избори. БОЕЦ не сме партия, не участваме в битката за властта, нашата битка е да отстраним мафията от властта и я водим на гражданският фронт. Не се обвързваме партийно и политически, но това не ни прави аполитични. Разбираме интереса и притесненията на хората. Ориентирите са малко и неясни, а лъжите много и брутални. Цветовете са размити, истинска кампания няма. „Лидерите“ се държат, като скарани любовници, а дебати и политически послания няма. Едни се сърдят на гражданите заради собствените си грешки, други са стегнали МВР и разиграват схемите за купуване на гласове,а трети свирят в оркестъра на Путин и плашат с „Война и мир“. На този фон е все по-трудно гражданите да се ориентират и мотивират за гласуване и затова търсят мнението на БОЕЦ.

Представяме ви нашият „Меморандум за общи действия“. В него ще намерите нашите конкретни каузи и цели. Това е тест за партиите и кандидатите на тези избори. Ползвайте го и вие и която партия, или кандидат споделя и заявява, че ще работи заедно с нас за постигането им то той заслужава вашият глас. И веднага след изборите започваме натиск и контрол за изпълнение на поетите ангажименти. Това е новият модел, който БОЕЦ налагаме за граждански контрол натиск, солидарност и сътрудничество. Ние поставяме целите пред политиците, а те работят заедно с гражданите за постогането им.

                                                 М Е М О Р А Н Д У М  

За гражданските цели и каузи на Сдружение БОЕЦ и общи действия за тяхното постигане

              ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,   ЕИК 176949776

 1. Развитие на гражданското общество и гражданския контрол чрез налагане на нов модел на гражданска активност, натиск и сътрудничество.
 2. Установяване на истината и търсене на наказателна отговорност за престъпленията, извършени при изграждането на газопровода ТУРСКИ ПОТОК.
 3. Борба с корупцията и липсата на справедливост — разобличаване на корупционните схеми на Борисов, Пеевски и управляващите, без значение от кои партии са те; връщане за ново разглеждане и разследване на приключени от прокуратурата казуси като: БарселонаГейт, Пачките и Кюлчетата, и др. Натиск върху институциите за прилагане на закона и даване на максимална гласност на резултатите от нашите разследвания.
 4. Процедура за Импийчмънт на Румен Радев — целта е в хода на парламентарната процедура да бъдат представени всички факти и доказателства за прокремълската дейност на Радев.
 5. Отпор на кремълската пропаганда и антидържавна дейност на организации и лица, свързани с Кремъл, и защитаващи политиката на Путин. Учредяване на постоянно действаща парламентарна Комисия за борба с кремълската (чуждата) пропаганда, с постоянното участие на БОЕЦ и други граждански организации. Подкрепа за инициативата на колегите от “Граждански мегдан” за учредяване на Антипропаганден фронт — формат за координирани действия с участието на граждански организации, медии, експерти, партии, институции и др.
 6. Нов изборен Кодекс — професионален състав на ЦИК, граждански контрол върху дейността на ЦИК и изборния процес, и въвеждане на електронно-дистанционно гласуване, като начало — по пощата, за българските граждани в чужбина.
 7. Действия в посока ангажиране на международни институции и партньорски служби по казусите и битките на БОЕЦ.
 8. Защита на гражданските права и свободата на словото, и реакция при всеки опит за погазване им, при всяка проява на репресии, полицейско насилие или медийно заглушаване.
 9. Постоянен граждански контрол върху дейността на партиите и изпълнението на предизборните им обещания.
 10. Активно участие на БОЕЦ в изработването на законодателни промени по важните за нас теми: съдебна реформа, граждански права̀, реформа на службите и т.н.
 11. Активни действия за предоставяне на адекватна военна помощ за Украйна и подкрепа за украинските бежанци в България.

 

БОЕЦ заявяваме своята готовност за сътрудничество по представените цели и готовност да подкрепим политически действия за тяхната реализиция.

Сега чуйте какво говорят партийте, попитайте кандидатите, които сте си набелязали. Изпратете им  Меморандума. И гласувайте за тези партии и кандидати, които публично заявят своята подкрепа. Това е, а от първият ден след изборите се стягайте за площадите! Най-важната задача е – Борисов и Пеевски трябва да бъдат отстранени от властта, всичко друго следва след това.

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК