БОЕЦ изисква от Парламента отстраняването на Борисов и разследване на казуса с „Къщата в Барселона“

Днес, 25.02.2020г. БОЕЦ внесе сигнал (вх. номер – ПГ-023-00-9/25.02.2020г.)  до Народното събрание на Република България и Парламентарната комися за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика по случая „Къщата в Барселона на Бойко Борисов“. 

В сигнала се представят всички известни към момента документи, факти и обстоятелства и се посочва:

„България е парламентарна Република и БОЕЦ считаме, че Парламента трябва да се ангажира и упражни своите правомощия при всеки случай и казус, които са от национално значение и обществен интерес. Случаите на корупция и престъпления извършени от  хора по най-високите етажи на властта са точно такива теми.

БОЕЦ се обръщаме към НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ  с настояване за незабавно създаване на Парламентарна комисия, която да разследва всички данни и обстоятелства свързани с казуса „Къща в Барселона на Бойко Борисов”, включително връзките му с посочените, като замесени в пране на пари  от испанските власти Георги и Борислава Йовчеви и бащинството на Бойко Борисов на детето на Борислава Йовчева.  Изискваме  бърз отговор и реакция. Изискваме публично изслушване на премиера по темата, като се допусне присъствие и възможност за задаване на въпроси от страна на представители на неправителствени организации по време на изслушването. Както и да се инициира и внесе за гласуване в Парламента процедура за отстраняване от поста на премиера Бойко Методиев Борисов до приключване на разследването в България и Кралство Испания!

БОЕЦ сезираме и Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика за бездействието на КПКОНПИ, в която БОЕЦ сме внесли официален сигнал по казуса „Къща в Барселона на Бойко Борисов” още на 21.11.2018г. и до днес няма отговор и публично огласена информация за извършена проверка и предприети действия.

Заявяваме своята готовност да се явим пред Парламента и Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика и да представим допълнителна информация по случая, както и да се включим по време на изслушването на премиера пред Парламента!

25.02.2020г.                              Председател  на УС на ГД ‘БОЕЦ” – Георги Георгиев“

Вчера Прокуратурата обяви, че се е самосезирала по случая. Което е лъжа, защото БОЕЦ още на 21.02 внесохме официални сигнали до ВКП и Главният прокурор за „Къщата в Барселона“. Гешев обаче игнорира нашите сигнали. Защо го прави? Отговора може да прочетете тук:

РАЗБРАХТЕ ли защо Гешев се е „самосезирал“? Ето отговора.

Продължаваме!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА