Г-н Президент, чуйте гражданите! Не боли. #СТОПГЕШЕВ

Днес, празнично в президенстството бе обявен Ден на отворените врати и Президента трябваше да посрещне гражданите лично. 

Представители на БОЕЦ , още в 9.30ч. бяха на „Дондуков“ 2 , за да връчат на Президента документ озаглавен ГЛАС, с който го призоваваме да не подписва указа за назначаването на Гешев! Незнайно по какви причини среща на Президента с гражданите не се състоя. По важно е друго, какво ще бъде решението на Радев по казуса „Гешев“.

Анжела Адамова и Камен Добрев от БОЕЦ в президентството.

Според Конституцията на Република България след формалният и нагласен избор на Гешев, по процедура следва президента да подпише Указа за неговото назначаване! Както обявихме на блокадата на Орлов мост, още сутринта на 25.10. в 9.30ч. БОЕЦ и присъединилите се граждани отидохме пред президенството! Георги Георгиев и Камен Добрев от БОЕЦ, както и Николай Колев – Босия, като представител на събралите се граждани проведохме среща с администрацията на президента на която предадохме общото ни послание:

„Г-н президент, имате историческият шанс да застанете до гражданското общество в България! Г-н президент, НЕ подписвайте указа за назначаването на Гешев“

БОЕЦ пред президентството – 25.10.2019г.

Заявихме среща с президента, на която да представим позицията и аргументите си! Получихме уверение, че посланието ни ще бъде предадено незабавно на президента, както и че ще бъдем уведомени за датата и часа на срещата.

Конституцията е отредила роля на президента и ние сме длъжни да използваме всички възможности. Това е много силен тест. И много важен момент. БОЕЦ вярваме, че гражданите можем и  трябва да се преборим, че ние заедно със свободните медии и независимите магистрати вътре в съдебната система сме силата, която може да спре мрака. А президента има възможността да покаже, че като държавен глава има куража и смелостта да отстоява принципите на правовата държава и демокрацията, че чува гласа на гражданите, като не подпише указа. А може и сам да се постави в кръга на мафиотското статукво, като подпише указа! Избора е негов, ние направихме своят!

На 30.10.2019г. Анжела Адамова от БОЕЦ внесе в деловдството на Президента документ озаглавен ГЛАС , в който изразяваме позицията си срещу избора на Гешев и прилагаме редица документи, включително сигнал на БОЕЦ до ВСС за пороците в процедурата по зибор на главен прокурор, както и сигнала ан БОЕЦ до ВКП, ВСС и ИВСС срещу Гешев след публикуваните от Биволъ записи на срамните му споразумения с обвиняемите по делото „Недосегаемите“! Приложихме и подписката в подкрепа на гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов за главен прокурор с над 15 000 подписа!

Прилагаме текста на документа:

ДО : Г-н РУМЕН РАДЕВ – ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г Л А С

от  ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

       ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

    На 25.10.2019г.  в 10.30ч. се състоя среща между представител на вашата администрация и Георги Георгиев и Камен Добрев от Гражданско сдружение „БОЕЦ“, на която присъстваше и г-н Николай Колев – Босия, като представител на събралите се граждани, които в този момент бяхме пред сградата на президентството на организирана от БОЕЦ гражданска демонстрация срещу избора на Иван Стоименов Гешев за нов главен прокурор, който се състоя предишния ден във ВСС.

На срещата предадохме нашето и на гражданите общо послание:

„Г-н Президент, имате историческата възможност да застанете редом до гражданското общество на Р. България. Г-н Президент, НЕ подписвайте указа за назначението на Иван Гешев за нов главен прокурор!”

Предадохме и нашата заявка за среща с Вас, като получихме уверение, че ще ви бъде предадено нашето послание, както и че ще бъде определена дата и час за срещата. Желанието ни е да Ви запознаем със своите аргументи срещу избора на Иван Гешев, както и срещу пороците на процедурата, по която той бе избран, както и да ви представим документи в подкрепа на нашата позиция. Приложено Ви изпращаме споменатите  документи, за да се запознаете с тях и очакваме да определите дата и час за среща с представители на БОЕЦ, за каквато бе поет ангажимент от вашата администрация.

 Господин Президент,

Конституцията ви е отредила роля в процедурата по встъпване в длъжност на новия главен прокурор.  От БОЕЦ вярваме, че гражданите имат основания да считат номинацията на Иван Гешев за договорка на управляващото политико-мафиотско статукво, а неговия избор за предрешен. Считаме, че Иван Гешев не притежава необходимите професионални и личностни качества, за да заема поста главен прокурор, както и че е поставен в зависимости от задкулисни, зловредни сили и лица, които искат да продължат линията на подчиняване на прокуратурата и съдебната система, като цяло, рушейки устоите на правовата държава и демокрацията!

     Г-н Президент,

На 15.07.2019г. БОЕЦ, заедно с още няколко граждански организации внесохме номинацията на следовател Бойко Атанасов за граждански кандидат за нов главен прокурор. Номинацията бе внесена до ВСС, ВКП, ВАС, ВКС и Министерството на правосъдието. Междувременно прокурорската колегия на ВСС издигна единодушно кандидатурата на Иван Гешев, като така направената номинация означаваше, че други кандидатури от страна на прокурорите няма да има.  По закон  министърът на правосъдието остана последната възможност за издигане на алтернативна кандидатура, за да се реализира реален избор и състезание в тази изключително важна процедура. Това бе и причината БОЕЦ да се обърнем към г-н Данаил Кирилов и да внесем своята гражданска номинация, подкрепена от над 10 000 подписа на граждани към онзи момент. Министърът заяви в национален ефир, че ще ни приеме и определи дата – 26.07.2019г.  за среща, В уречения ден и час, представители на БОЕЦ и гражданските сдружения застанали зад номинацията на следовател Атанасов бяхме в сградата на Министерството на правосъдието, но министърът се отметна, скри се, избяга от отговорност и отказа да приеме нашата гражданската номинация, като така превърна избора на главен прокурор в състезание с един кон – този, предложен от Делян Пеевски и Сотир Цацаров, Иван Гешев.

     Г-н Президент,

БОЕЦ считаме, че и самата процедура по избор на главен прокурор бе опорочена, след като десетки държавни органи обявиха подкрепата си за Иван Гешев и техните декларации и позиции бяха публикувани на сайта на ВСС в грубо нарушение на Закона за съдебната власт. Много от тези държавни органи – областни дирекции на МВР, ДАНС, ГДБОП, Главна дирекция „Национална полиция” и тн. са органи на изпълнителната власт и така бе осъществено грубо вмешателство в работата на съдебната власт, в нарушение на текста на чл.178, ал.2 от ЗСВ, като бе оказан недопустим натиск върху членовете на ВСС! БОЕЦ внесохме Сигнал във връзка с тези пороци на процедурата до ВСС и ИВСС с искане за прекратяване на процедурата и стартиране на нова процедура при спазване на всички законови правила и изисквания. За съжаление мнозинството във ВСС подвластно на същите сили, издигнали кандидатурата на Гешев не поставиха за разглеждане Сигнала на БОЕЦ и по този начин опорочиха процедурата необратимо и поставиха избора на Гешев извън законоустановените норми.

     Г-н Президент,

  БОЕЦ очакваме срещата с Вас и приложено ви изпращаме следните документи, за да се запознаете с тях:

  1. Номинация на следовател Бойко Атанасов – внесена в Министерството на правосъдието, ВСС, ВКП, ВАС И ВКС.
  2. Становище на БОЕЦ за избора на Иван Гешев, внесено и публикувано в сайта на ВСС.
  3. Позиция и въпроси към кандидата Иван Гешев, внесени и публикувани на сайта на ВСС.
  4. Сигнал на БОЕЦ до ВСС за опорочаване на процедурата по избор на главен прокурор заради незаконосъобразни становища публикувани в сайта на ВСС в разрез със ЗСВ и упражнен недопустим натиск върху членовете на ВСС.
  5. Сигнал на БОЕЦ до ВСС, ВКП и ИВСС съдържаш данни за извършени престъпления срещу правосъдието извършени от Иван Гешев, във връзка с действията му по делото „Недосегаемите” и  публикувани от БОЕЦ документи и огласени от сайта за разследваща журналистика „Биволъ” записи от които се разбира, че Иван Гешев е осуетил наказателно преследване срещу обвиняемо лице.
  6. Подписка в електронен вид, както и на хартиен носител с над 15 000 подписа на български граждани в подкрепа на гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов за главен прокурор.

Електронна подписка в подкрепа на гражданската кандидатура на следовател Бойко Атанасов, съдържаща 9 000 подпис на български граждани:

https://www.change.org/p/%D0%B2%D0%B8%D1%81%D1%88-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F?utm_content=cl_sharecopy_16825340_fr-FR%3Av5&recruiter=11206041&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition&utm_term=psf_combo_share_message

Прилагаме и хиляди подписи на хартиен носител. Подписката продължава.

 Дата: 29.10.2019г.     Георги   Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Г-н Президент, чуйте гражданите, не боли! Имате избор. Да се опитате да бъдете президент на гражданите, или сам да се поставите в кръга на мафиотското статукво и да бъдете президент на Пеевски, на Гешев, на Борисов и на онези с черните качулки, дебелите вратове и хитлериските поздрави, които бяха пред ВСС на 24.10.

Г-н Президент, БОЕЦ очакваме обещаната от вашата администрация среща.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА