Консулството в Барселона ОТКАЗА да отговори кога и колко пъти Борисов е ходил в Барселона и дали са уведомени от испанските власти за разследването срещу премиера за пране на пари!

По повод публикациите в испанският вестник Il Periodico и във  връзка с изявлението на Премиeра, че „никоя власт, или институция не ме търсила за това разследваne да ме пита вярно ли е“, както и че „Не съм ходил в Барселона от 15 години“, БОЕЦ внесохме официално запитване до Генералното консулство на България в Барселона.

Изявлението на Борисов, че испанските служби не са го търсили лично, е меко казано малоумно, защото никой прокурор, или разследващ полицай няма да се обади на обвиняем, или разследвано лице и да го пита „Ти вярно ли переш пари?“ . Възможно е Борисов, като главен секретар на МВР да е правил това и да е предупреждавал свои съдружници от СИК за подобни действия на полицията срещу тях, но в нормалните държави не се прави така! Затова попитахме нашето консулство в Барселона дали испанските власти са изисквали от тях информация и дали са ги уведомили за раzследването срещу премиера и другите български граждани, както и кога за последно Борисов е ходил в Барселона.

Зададохме следните въпроси:

ДО: Генералното Консулство на Република  България в Барселона, Испания

Здравейте! 

Бихме искали да получим отговори на няколко въпроса, от името на  ГД „БОЕЦ –БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” С ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399

            Като официално регистрирана неправителствена организация, извършваща дейност в обществена полза и в качеството ни на представители на гражданското общество в Република България, от  ГД „БОЕЦ“ бихме искали да ни отговорите на няколко въпроса свързани с публикации от 21.02.2020г. в испанската и по-точно в каталунската преса (вестник El Pеriodico) за разследване на пране на пари, в което са замесени български граждани и премера Бойко Борисов.
1. Запознало ли е консулството на България в Барселона българското правителство за тези публикации и тяхното съдържание и кога?
2. Разполагало ли е българското консулство с информация и от колко време  за подобно разследване от страна на испанските власти и медии срещу български граждани за пране на пари?
3. Изискана ли е информация от страна на испанските власти за българските граждани, чиито имена са споменти в публикациите на El Periodico ot 21.02.2020г. ? 
4. Изисквало ли е българското консулство информация от испанските власти във връзка с публикуваните данни в El Periodico за воденото срещу български граждани и премиера Бойко Борисов разследване за пране на пари?
5. Имало ли е контакт и по какъв повод българското консуслство в Браселона с някой от българските граждани посочени в публикациите на El Peridoco ot 21.02.2020г. ?
6. Уведомявано ли е по какъвто и да е начин българското консулство в Барселона и кога, че срещу български граждани се води разследване за пране на пари? 
7. Кога за последно българският премиер Бойко Борисов и по какъв повод е посещавал Барселона? 
25.02.2020г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“ 
Изискваме  входящ номер и отговор на нашето писмо и въпроси на електронната поща на БОЕЦ – gdboec@abv.bg
Днес БОЕЦ получихме и отговор – ОТКАЗ да ни бъде отговорено на зададените въпроси с аргумента, че „такъв реда в МВнР“
Защо е тайна кога Борисов е ходил в Барселона?
Защо е тайна дали испанските служби са искали информация от българските вlaсти във връзка с разследването? 
Защо е тайна дали испанската прокуратура и кога е уведоmила българските власти за това разследване?
Това не знаем и честно казано не разбираме. Ето и полученият отговор:

БОЕЦ знаем обаче едно – Истината е най-силното ни оръжие и въпреки всички заплахи, помия и удари срещу нас няма да спрем да разобличваме управляващата ни мафията и да се борим срещу дебелите и корупцията! Знаем и че тази битка ще се води и спечели от гражданите на площадите! 

Продължаваме! 

Очаквайте следващите действия на БОЕЦ.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА