Важен успех за БОЕЦ в Стара Загора! Браво, бойци, битката продължава!

Преди две седмици БОЕЦ обявихме , че по инициатива на местният комитет в Стара Загора започваме кампания и серия от акции и действия, за спасявяне от унищожаване и разграбване старозагорското летище. Междувременно от мнозинството в ОС Стара Загора бе внесено предложение касаещо статута и бъдещето на летището, с цел подготовка за неговото ликвидиране. 

БОЕЦ Стара Загора – част от протестите на БОЕЦ в София срещу позорният избор на Гешев!

На 11.06.2020г. БОЕЦ официално внесохме в ОС Стара Загора предложение за Мораториум върху действията касаещи статута на летището с цел провеждане на обществено обсъждане и изработка на конкретен бизнес и финансов план за спасяване, поетапно възстановяване на дейността и развитие на летището. Обявихме, че по реакциите на кмета и част от общинските съветници ще познаем чии апетити ще бъдат пресечени, но интреса на старозагорци е водещ и ще направим нужното, за да не позволим пред очите ни да се извърши поредният грабеж и унищожаване  на важни за обществото активи! 

Публикувахте от Митко Трайков в Четвъртък, 11 юни 2020 г.

Буквално няколко дни след като внесохме предложението за Мораториум и обявихме началото на нашата кампания за спасяване на летището, мнозинството в Общиснкият съвет оттегли своето предложение от дневният ред за предстоящата сесия и дадоха  знак, че поне временно ще спрат атаките и опитите да ликвидират летището. Важен успех, но битката още не е спечелена и БОЕЦ продължаваме с действията. Каузата ни е справедлива и в това е силата ни, а мафията знае, че БОЕЦ захванем ли се с нещо винаги водим битките си до край. Важно е сега да видим кои политически партии и формации в местният парламент ще ни подкрепят. Това е важен тест за тях! Да видим, кой ще застане зад гражданите в защита на общественият интерес и кой е влязъл във властта, за да обслужва частни интереси и да слугува на мафията и олигарсите . Продължаваме. 

Снимка на Митко Трайков.

Представяме предложенията на БОЕЦ до институциите, включени във внесеният от нас Мораториум:

  1. Да се сформира Граждански съвет, включващ представители на местната власт, независими експерти, държавата, гражданското общество и представители на Сдружение БОЕЦ и други неправителствени организации, който Съвет да координира, наблюдава и участва при взимането на всички решения касаещи Летището. Гражданският съвет да изработи програма за бъдещата дейност на летището включваща привличане на стратегически инвеститори и летищна дейност при наличието на грундова писта за обслужване и паркиране на едномоторни и безмоторни самолети, както и на самолети за селскостопански нужди и безпилотни дронове с ограничен тонаж, за обучение на пилоти на малки летателни средства, за обучение и практика на парашутисти, както и за монтаж и ремонт на едномоторни самолети.
  2. Принципалът да разпореди на назначения ръководител -началник отдел към ДКК ЕАД, офис Стара Загора да прекрати провежданото систематично разрушаване на съществуващи сгради и инфраструктура и да представи икономически мерки за възстановяване на стопанската дейност на летището до изготвяне от Гражданският съвет на програмата за бъдещата му дейност.
  3. Общински съвет Стара Загора  да включи, като редовна точка в дневният си ред за предстоящото си заседание през месец юни 2020г. предложението на БОЕЦ за Мораториум върху действията касаещи статута и землището на летище Стара Загора и да го внесе в ресорните комисии за обсъждане преди заседанието.
  4. Община Стара Загора да не внася за обсъждане в Общинския съвет темата за промяна на предназначението и регулацията на имота, където бе ситуирано летище Стара Загора и да възложи в  писмен вид  на проектантите, които разработват Общия устройствен план на Община Стара Загора територията му да бъде обозначена като устройствена зона със специално предназначение (летище) или като предимно производствена зона (летище).
  5. Община Стара Загора да възложи изготвяне на икономически анализ-прогноза за перспективите за развитие на Стара Загора и региона а)при наличието и б)без летището с оглед възможното преструктуриране на комплекса „Марица-изток“. Анализът да бъде предоставен на Гражданският съвет и принципала ДКК ЕАД за приемане на окончателно решение за бъдещето на аеропорта.
  6. Община Стара Загора да възложи провеждането на анкета с гражданите на града и региона по отношение бъдещето на летището. Въпросите за анкетата да бъдат подготвени от екип специалисти и съгласувани с Гражданският съвет с оглед получаване на най-реална и неизкривена представа на населението за необходимостта от летището.
  7. Да се проведе широк обществен дебат по темата за бъдещето на летището, като на гражданите на Стара Загора бъде предоставена цялата информация за състоянието, статута, инвеститорски интереси и възможности за развитието на летището, както и възможност за участие в тематични публични дебати организирани от Гражданският съвет и ОС Стара Загора.

БОЕЦ ще продължим с действията си за спасяване на летището в Стара Загора, като чрез допълнителни предложения и участие в Гражданският съвет, така и при необходимост и липса на чуваемост и разбиране от страна на местната и държавната власт, чрез граждански протести в защита на общественият интерес.

.Браво на старозагорските бойци! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки