БОЕЦ: „МВР ще отговаря за “бомбите“ и насилието срещу гражданите и журналисти!“

Заради лъжите и  твърденията на МВР, че в палатковите лагери на ‘Орлов мост“ и МС  са намерени „бомби“, самоделни взривни устройства и други опасни предмети, дали формален повод на полицията и управляващата ни мафия  за погрома върху гражданите на 02.09.2020г. БОЕЦ внесохме заявление по ЗДОИ до СДВР, с което искаме да ни отговорят и предоставят цялата официална информация!

56 дни протести: Ново Народно събрание, лютив спрей и арести (ОБЗОР към 19:00 ч.) - bTV Новините

Разбира се, готови сме и да ги осъдим, ако решат да пазят срамната си тайна и омертата към мафията за мракобесните си действия към мирно протестиращите граждани  по заповед на Борисов и побоищата и обгазяването на журналисти.

Публикуваме текста на Заявлението:

ДО: СТОЛИЧНА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ГЕОРГИ ХАДЖИЕВ – ДИРЕКТОР

З А Я В Л Е Н И Е

ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

        ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин к-с ”Панония” блок 4 вх.З ап. 157 тел. 0899591399 email : gdboec@abv.bg                                                        

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци,  на основание на чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, при условията на надделяващ обществен интерес, ГД  БОЕЦ изискваме от СТОЛИЧНА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ГЕОРГИ ХАДЖИЕВ – ДИРЕКТОР да ни  предоставят в законоустановения срок в писмена форма, в електронен вид на електронната поща на БОЕЦ – gdboec@abv.bg, следната обществена  информация и документи:

ГОСПОДИН ХАДЖИЕВ,

На 03.09.2020г., на ваш брифинг по повод премахване на блокадите в гр. София, заявявате, че: „Широко прокламираните палаткови лагери се оказаха много добро прикритие за складиране на самоделни взривни устройства и на павета.“ Брифингът е отразен във всички националните медии.

От ГД „БОЕЦ“, като организация, която активно участва в протестите и в блокадите в гр. София, изразяваме основателно съмнение, че за пореден път, в качеството си на длъжностно лице – директор на СДВР, публично заявявате твърдения, които са неверни и манипулативни, като оставаме с убеждението, че с това целите създаване на погрешна представа и образ на протестиращите и нашето дело. За да ни опровергаете категорично, отправяме към Вас следните питания, които поставяме във връзка с горното Ваше изявление:

  1. Колко на брой самоделни взривни устройства са намерени от органите на реда при разчистване на блокадите в гр. София, в ранните часове на 03.09.2020г.?
  2. Къде, на коя блокада, са открити те?
  3. Иззети ли са самоделните взривни устройства по съответния ред, предвиден в НПК? Разполагате ли с протоколи за оглед, присъствали ли са на място поемни лица? Изискваме да ни бъдат предоставени всички документи.
  4. Образувани ли са досъдебни производство във връзка с притежанието и укриването на самоделни взривни устройства в палатковите лагери? Кои са номерата на тези производства – прокурорските и на СДВР и по коя разпоредба от НК се водят? Има ли привлечени обвиняеми лица по тях?

Заради високия и надделяващ обществен интерес, както и с  цел да си изградим обективно мнение за дейността на СДВР и за вашата – като директор там, от БОЕЦ изискваме да ни отговорите на поставените питания, без да се налага отново да се обръщаме към съда, да ви задължи да го направите. Необходимо е своевременно да разсеете съмненията ни, че настоятелно се опитвате да обрисувате протестиращите, като метежници и хулигани, като заемате за пореден път позиция на страната на корумпираното и презряно управление, и на мафията, превзела правоохранителните органи. Помним добре, че от СДВР изразихте своята безрезервна подкрепа за Иван Стоименов Гешев, като единствен кандидат за поста нов главен прокурор. Помним и как на 24.10.2019г., в грубо нарушение на чл.2 от ЗСММ, осигурихте провеждането на най-срамния частен протест на публично място – този на „ПИК“ ЕООД на Недялко Недялков пред ВСС, за който изградихте пропускателни пунктове и на който момчета с качулки, криещи лицата си, разпореждаха на служители на СДВР и Жандармерията, кои лица могат да участват в мероприятието и кои не.

Исканата информация изисквам да изпратите на ел. Поща на ГД „БОЕЦ”: gdboec@abv.bg

07.09.2020г.                    Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА