Прокуратурата и Гешев прикриват катастрофа с три жертви свързани с „Турски поток“!

Защо Гешев и прокуратурата прикриват катастрофата от петък, при която загинаха трима души свързани със строежа на „Турски поток“ край Монтана!

Трагедията се случи в ранните часове на 23.10, петък (05.30ч.) Със закъснение, в обедните новини на телевизиите бе съобщено с едно изречение и след това темата изчезна от всички така наречени „национални и обществени“ телевизии!

Кой и защо иска да покрие случая? Това е най-тежката катастрофа в страната от началото на годината. При други подобни случаи с дни и седмици се коментират причините и съдбата на пострадалите.

По информация на БОЕЦ загиналите са трима, един българин (шофьор на буса, в който са се возили останалите работници на руската IDC строяща „Турски поток“) , един украински и един руски гражданин. Още един човек е в тежко състояние в монтанската многопрофилна болница и трима са настанени с по-леки наранявания.

Фирмата собственик на буса е чипровската ЛИОНТУРС 1991.

БОЕЦ се свързахме със собствениците и те потвърдиха пред нас, че имат договор с руската IDC и превозват работници за строежа на газопровода, че техен шофьор е загинал при катастрофата и не пожелаха да отговорят на повече въпроси с аргумента, че „води се следствие и полицията ни е забранила да даваме каквато и да е информация”.

По информация от наши източници, БОЕЦ открихме вчера на една буренясала поляна до черен път край Монтана захвърлен катастрофиралият бус. Въпреки тежката катастрофа и многото жертви, оказа се че буса не е прибран от МВР за техническа експертиза, като веществено доказателство, както гласи закона, а явно е върнат на фирмата собственик и те са го транспортирали и захвърлили на тази поляна край околовръстният път на Монтана. Кой и защо е разрешил това?

Според НПК:

Чл. 111. (1) Веществените доказателства се пазят, докато завърши наказателното производство.

(2) Предметите, иззети като веществени доказателства, с разрешение на прокурора могат да бъдат върнати на правоимащите, от които са отнети, преди да завърши наказателното производство, само когато това няма да затрудни разкриването на обективната истина и не са предмет на административно нарушение.

(3) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 63 от 2017 г., в сила от 05.11.2017 г.) По искане за връщане прокурорът се произнася в тридневен срок.

А в чл. 110 е посочено и как се сухраняват веществените доказателства:

Чл. 110. (1) Веществените доказателства трябва да бъдат внимателно огледани, подробно описани в съответен протокол и по възможност фотографирани.
(2) Веществените доказателства се прилагат към делото, като се вземат мерки да не се повредят или изменят.
(3) Когато делото се предава от един орган на друг, веществените доказателства се предават заедно с него.
(4) Веществени доказателства, които поради размерите си или по други причини не могат да бъдат приложени към делото, трябва да бъдат по въз

Поради големият брой жервти и пострадали, както и заради смърта на чужди граждани, главният прокурор Гешев трябва да е запознат с това досъдебно произвподство и действията по него да са под негов контрол, респективно под кпонтрола на Пеевски и Борисов.

Ясно е, че по случая е образуване разследване, а в хода на следствието прокуратурата е господар и само и единствено наблюдаващият прокурор, или някой висшестоящ прокурор може да разреши връщането на буса. Ясно е и че наказателното производство няма как да е приключило. Кой прокурор тогава, как и защо е разрешил това противозаконно действие, което води до унищожаване на улики и доказателства по делото? Кой, какво и защо иска да прикрие? Какво са правили работниците на „Турски поток” в пет часа сутринта на строежа? Денонощно ли се работи? Защо се бърза толкова? Имат ли работниците застраховки, договори и разрешителни за работа и визи? Защо прокуратурата е разрешила на фирмата да си прибере буса?

До момента НЯМА отговор на нито един въпрос, а темата е табу за медиите контролирани от правителството и Пеевски!

Снимка 1 и 2 – катастрофиралият бус на ЛИОНТУРС.

Снимка 3 – бус на ЛИОНТУРС превозва прокурори на срещата организирана от Гешев на 24.08.2020г. в резиденция Бояна!

Няма налично описание.

Това е екранна снимка от новините на НОВА (шеста минута от видеото), които са все още достъпни в интернет.. Прилагаме линк:

https://nova.bg/news/view/2020/08/24/297322/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-nova-24082020-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0/

Значи фирмата, която  вози прокурори на събитията на Гешев е „прибрала“ своят бус, участвал в тежка катастрофа с три жертви ведНага след катаствофата! Какво и как раследва МВР и следствието под контрола на прокуратурата тогава? Кой, какво и защо иска да бъде скрито със съдействието на прокуратурата?

Ще продължим да питаме и в петък в 13.00ч. БОЕЦ и гражданите излизаме на протест – „Блокада на „Турски поток“ и ОСТАВКА на Борисов и Гешев!“! Ще се съберем на пътя за компресорната станция на „Турски поток“ край с. Расово, област Монтана и освен отговори на нашите въпроси ще поискаме и оставките на Борисов и Гешев! 

https://www.facebook.com/events/690539258504985/

Битката продължава! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА