БОЕЦ сезира прокуратурата за „Турски поток“! Битката продължава.

На 26.10.2020г. БОЕЦ внесохме официален сигнал за строежа на „Турски поток“ на територията на България до Европейските институции. Информирахме и сезираме Брюксел за установеното руско участие при изграждането на газопровода, като представяме и конкретни доказателства, както за руски контрол над проекта, така и за участие на български фирми закупили техника за милиони лева с европейско финансиране и установените  нарушения по сключените договори.

На 30.10 БОЕЦ и представители на Зелените и Демократична България блокирахме пътя за компресорната станция на „Турски поток“ до с. Расово! Преди това сигнал бе внесен и до българската прокуратура, министерски съвет, президент, парламент и премиер! Към сигнала до българските институции са добавени и 15 конкретни въпроса.

 1. През Турски поток ли плащаме онези 800 милиона, за които Путин спомена на среща с Борисов и за които имаме обосновани предположения, че Пеевски „усвои“ за „Южен поток“?
 2. Защо ние трябва да плащаме дълговете на Пеевски?
 3. Нали уж турски поток не е Турски поток, а е Балкански поток, а всъщност това си е „Южен поток“ , но още по загробващ за България, кого и защо иска да заблуди Бойко Борисов?
 4. Как така руска фирма строи на територията на България с наемни беларуски работници?
 5. Къде са „хилядите работни места“ за български работници, като на обектите, които посетихме в северозападна България няма нито един българин?
 6. Кой и как издаде разрешителни за работа на тези работници? Имат ли редовни документи за пребиваване и работа в България?
 7. Има ли руската фирма подизпълнител IDC валидни сертификати и разрешителни за извършване на подобни строителни дейности на територията на Европейски съюз? Същото се отнася и за беларуската компания „Белтрубопроводстрой”
 8. Кой и как контролира изпълнението на строителната дейност и качеството на работата?
 9. Кой ще носи отговорност при авария, или да си ходим пеша, ако не ни харесва?
 10. Тези три милиарда ли са цената платена към Путин и Ердоган за оставането ти на власт? Цената да запазят информацията за контрабандните канали за цигари на Булгартабак и каналите за каптагон през Турция за Сирия и Ирак? Канали контролирани от Бойко Борисов и Делян Пеевски?
 11. За каква диверсификация говорим, след като руска фирма със свои работници строи руски газов поток за пренос на руски газ в България, като българите плащаме цената и всички разходи?
 12. Как така беларуската фирма „Бетрубопроводстрой” строи „Турски поток” в България, след като през 2019г. е изгонена и отстранена от правителството на Литва от участие в сходен проект заради връзки с Газпром и руските разузнавателни служби и представлява заплаха за националната сигурност на страната?
 13. Защо на обектите на „Турски поток’ в Северозападна България не открихме нито един представител на българската държава, строителен надзор и тн. Там нямаше нито един българин?
 14. Какво прави руската фирма IDC на територията на базата наета от АРКАД в Брусарци? Там няма нито един представител на АРКАД, нито един работник на АРКАД, нито една машина на АРКАД. Кой строи „Турски поток”
 15. Кой и защо се опитва да покрие катастрофата от 23.10 при която загинаха трима души свързани със строителството на „Турски поток”? Защо буса, в който са возили загиналите работници е захвърлен край Монтана, както БОЕЦ установихме на 27.10.2020г. , а не е в гараж на МВР за техническа експертиза? Какво са правили работниците в 05.00ч. на строежа на „Турски поток”?

Това са само малка част от въпросите за един от най-големите грабежи през последните години.

След като не получихме отговори, БОЕЦ блокирахме и главният път Монтана – Лом!

От гражданските репортажи на БОЕЦ и разследванията на Биволъ и BIRD стана ясно, че от месеци  строежа на „Турски поток“ се извършва от руската фирма IDC свързана с Кремъл и беларуската държавна компания „Белтрубопроводстрай“.

При посещението ни в офиса на IDC в с. Брусарци бяхме посрещнати от руски охранители, които проявиха агресия спрямо репортера на Биволъ, Николай Марченко. При извършената проверка БОЕЦ установихме, че беларуската компания „Белтрубопроводстрой” е отстранена от участие в подобен проект в Литва и изгонена през 2019г. от правителството на страната с мотивите, че представлява заплаха за националната сигурност на Литва и интересите на ЕС заради връзки с „Газпром“ и руските разузнавателни служби. В същото време тази фирма строи „Турски поток” в България без контрол и напълно непрозрачно.

Сезирахме българските институции и за разслeдванията на Биволъ и BIRD за установените на място чисто нови камиони и техника, закупени от български фирми по ОП „„Иновации и конкурентоспособност“. Разследващите журналисти установяват редица нарушения на сключените договори за европейско финансиране.

Може да си припомните фактите от следните видеа:

https://www.facebook.com/watch/?v=371400127569396

https://www.facebook.com/watch/?v=2672524869666675

https://www.facebook.com/watch/?v=1068129850294106

На вниманието на Радев, Гешев, Борисов и Карянчева  е представена  подробна информация, видеоматериали и документи. В сигнала на БОЕЦ е посочено:

„...От всичко представено става ясно, че така нареченият от българският премиер „Балкански поток” е всъщност продължение на „Турски поток” и копие на „Южен поток”. Изграждането на тръбопровода е изцяло за сметка на българската държава, но също така и изцяло под контрола на Москва. В неговото изграждане задкулисно са включени руски и беларуски фирми, пряко свързани с „Газпром“ и режима на Путин. Този проект обслужва интересите на Путин и Ердоган, като засилва енергийната зависимост на България и Източна Европа от Русия и представлява заплаха за националните ни интереси и интересите на ЕС.

Напълно невярно се оказва твърдението на българският премиер Бойко Борисов, че този проект ще осигури деверсификаци на енергийните доставки. Всъщност той затвърждава монопола на „Газпром“ в пряко нарушение на европейските директиви и Третият енергиен пакет. Путин използва проекта „Турски поток” на територията на България, като Троянски кон, за да затвърди енергийната зависимост на страните от региона. В същото време Европейският съюз чрез своите фондове пряко и индиректно финансира този проект, като в него участват български  фирми и техника закупена с европейски средства. Европа сама плаща, за реализацията на енергийните и хибридни атаки на Русия на своя територия.

БОЕЦ сезираме горепосочените институции прилагайки тези доказателства за злоупотреба с европейски средства и действия на българските институции и премиер, имащи за цел прикриване на реалните цели и същност на проекта „Турски поток”, който представлява огромна опасност и заплаха за националната сигурност на България и интересите на Европейският съюз.  Доказваме руското участие и контрол върху строителството на проекта.

.Заявяваме своята готовност да представим и допълнителна информация.

Изискваме от институциите незабавно образуване на проверки, в хода на които да бъдат разследвани представените данни и информация и да ни бъде отговорено на поставените въпроси, както и потърсена отговорност на съответните лица за извършените престъпления.

28.10.2020г.   Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ“

Ясно е, че мафията не може да разследва сама себе си. Затова битката продължава на площадите.

Турски поток е най-големият грабеж през последните десетилетия. Борисов извърши национално предателство, каквото дори Виденов и Орешарски не посмяха.
Обещанието пред Путин и Ердоган и реалзирането на този проект е цената за оцеляването на Борисов, както и цената, кяото ние плащаме за дълговете на Пеевски към руската мафия. Борисов ни загробва с десетилетия енергийна зависмост и робия пред режима на Путин. Почти 4 милиарда одрани от гърба на българите потъват в джобовете на Путин, Ердоган, Лукашенко, Борисов и Пеевски.
Няма начин!
Това, което уж бе най-силното му оръжие и гаранция, че ще запази властта си, се превърща в ахилесова пета за Буда. След години битки, стотици протести, акции и сигнали, БОЕЦ усетихме слабото място на мафията – руските зависимости и енергийните проекти за милиарди. Тази битка крие огромни рискове, защото се изправяме срещу интереси за милиарди, зависимости, които са налагани с десетилетия и враг, който е способен на всичко. В същото време, ако спечелим, то това ще е пълна катастрофа за мафията и истински успех за гражданите. Сега фокусираме цялата си дейност и сили в тази посока, а заплахите към нас и лъжите на управляващите само доказват, че сме на прав път.
„Турски поток“ ще се превърне в „Путински Новичок“ за Борисов.
Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА