„Турски поток“ – най-пазената тайна на мафията! (документи)

На 18.11.2020г. БОЕЦ внесохме официално заявление по ЗДОИ до ДНСК, с което изисквахме информация, свързана със строежа на „Турски поток“ на територията на България – строителни разрешения, протоколи от извършени строителни проверки и тн. БОЕЦ се аргументираме с надделяващият обществен интерес (три милиарда платени от българските граждани са достатъчен аргумент) и общественият характер на изисканата информация.

Днес получихме решението на ДНСК, с което ни ОТКАЗВАТ достъп до информация с аргумента, че тя е служебна и поради „отсъствие на значимост“! 

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Това е пореден отказ на институциите да предоставят информация за „Турски поток“. Преди дни сайта Биволъ публикуваха откази на редица министерства. 

Ресорни министри крият информация за Турски поток

Става ясно, че всички пазят омертата на мафията за грабежа за милиарди, както БОЕЦ нарекохме „Турски поток“! В поредица от акции, заедно с екипи на Биволъ и Булфото ви показахме картината от мястото на полагане на тръбата и компресорната станция „Расово“. На мястото на строежа на тръбопровода нямаше строителен надзор, нямаше нито един представител на българската държава, нямаше дори български работници. Това, което установихме е, че целият проект е под контрола и в изпълнение на руски и беларуски фирми ( IDS и Белтрубопродстрой) пряко свързани с Кремъл и Газпром!

„Турски поток“ е най-големият грабеж на публични средства за последните десетилетия. Над три милиарда лева плащат българските граждани за проект, който обслужва чужди интереси и чрез който Борисов плаща задълженията на Пеевски към руската мафия. Когато гражданите плащаме би трябвало всички дейности, контрол и разходи да са публични, достъпни и прозрачни! Вместо това на самите обекти ни бе отказан достъп, а институциите, които имат отговорността и задължението да контролират строежа и да защитават общественият интерес вкупом пазят омертата на мафията и подсигуряват грабежа.

През изминалите седмици БОЕЦ сезирахме българските и европейските институции за грабежа „Турски поток“. До момента единствено от OLAF ни информираха, че са разпределили нашият сигнал на съответната ресорна дирекция за разглеждане. Гешев мълчи, като комунист на разпит. 

БОЕЦ ще съдим и осъдим ДНСК. Битката продължава!

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА