БОЕЦ даде на Кьовеши и ЕК записа с Мавродиев „Шиши не дава предсрочни избори“!

Подкрепете БОЕЦ и справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ изпълняваме начертания план за реакция по скандала #[ШишиНеДава – записа на разговор между бившият шеф на ББР и КФН, Стоян Мавродиев и депутата от НДСВ, Димитър Ламбовски. 

Лаура Кьовеши е евентуалният нов главен прокурор на ЕС | liberta.bg

Може да чуете записа тук:

Мавродиев: „Шиши не дава предсрочни избори“! (аудиозапис)

Обявихме нашите последващи стъпки, като днес внесохме сигнал до г-жа Урсула фон дер Лайен – Председател на Европейската комисия, Г-жа Илва Йохансон – Комисар по вътрешните работи, всички членове на Европейската комисия, г-жа Лаура Кьовеши – Ръководител на Прокуратурата на ЕС и Европейска служба за борба с измамите – OLAF. 

В сигнала е приложен аудиофайла, коментар към него и е посочено:

„…Записа съдържа информация за уговаряна покупка на вила в Гърция за 600 000 евро, като се прилага престъпна схема за укриване на доходи и данъци. Мавродиев разказва за своите близки отношения с българския премиер и депутата-олигарх Делян Пеевски (наричан в записа Шиши), както и за корупционните схеми през които се отпускат огромни кредити (за стотици милиони евра) от ББР на „свои” хора и фирми приближени до управляващите и Пеевски. БОЕЦ представяме на вашето внимание информацията касаеща уговарянето на кредитиране на енергийни проекти, така наречените от тях проекти ”Биомаса”, реализирани с европейско финансиране, като за тяхното изпълнение открито се договаря измамна  схема за фактуриране на машини и оборудване през фирма-посредник, която за завиши изкуствено тяхната цена, като разликата бива открадната. Открито и в детайли се описва престъпната схема, като се употребява термина „да щипнем” по 400 000 – 500 000 от проект.

БОЕЦ сезираме ЕК, ОЛАФ и Европейската прокуратура и изискваме да бъде извършена проверка дали подобни проекти са били реализирани и дали при тяхното изпълнение са били приложени описаните престъпни схеми за източване на европейските фондове. Изразяваме и обоснованото си предположение, че подобни схеми е възможно да са прилагани и при други европроекти кредитирани от ББР, или свързани по какъвто и да е начин с лицата споменати в записа…“

Следващите стъпки на БОЕЦ са посочени от нас още в петък:

Сезиране на ЕК, ОЛАФ и Кьовеши – вече е направено.

Сезиране на Европейската и Световната банка за незаконосъобразната кредитна практика на ББР под ръководството на Мавродиев (и не само) и ще изискваме международен одит на банката и проверка на кредитите отпуснати на фирмите свързани с депутата Делян Пеевски, Кирил Домусчиев, Красимир Гергов и тн. – предстои да бъде направено в четвъртък, (след предварителен контакт с Европейската банка)

Сезиране на българската прокуратура – да поставим на Гешев тежката задача да изпере банкера на своите господари и да си заслужи наградата от мафията.

Сезиранен на гръцката прокуратура за данъчни и финансови престъпления, пране на пари и тн.

Очакваме и реакция на политическите партии. Изборите минаха и ако през изминалите дни те имаха опасения, че може да бъдат упрекнати в предизборна агитация, ако бяха реагирали на скандала, то сега мълчанието им е необяснимо. Поне част от партиите, които прескочиха 4% бариера публично се прокламират, като борци срещу мафията и корупцията,. Както вече БОЕЦ обявиохме, това е тест за тях, дали тези  заявки са лъжи, или ще докажата своята антикорупционна същност. Може и да си замълчат, защото „Шиши не дава“, но тогава трябва да обяснят как ще се борят с корупцията, като ги е страх да се изправят срещу корумпираните? Да видим! Да видим дали ще изоставят БОЕЦ сами в тази битка срещу Шиши и слугите му, или ще застаната на страната на гражданите и битката за справедливост.

БОЕЦ обявява и фондонабиране за експертиза на записа „Шиши не дава предсрочни избори“!
Прокуратурата пак мълчи! Очакваме да бъде активирана, както и всички останали институции – бухалки на мафията, но в посока репресии и преследване на БОЕЦ и бойците, които публикувахме записа на Мавродиев с Ламбовски. Вероятно пак ще обявяват записа на „незаконен“ и ще покрият всичко!

БОЕЦ решихме да продължим тази тема до край и ще изпратим записа за експертиза до компетентна международна лаборатория, за което е нужно финансиране и се надяваме с ваша помощ да успеем да съберем средствата.
Необходимата сума е 5000 долара.
Вашите дарения може да направите чрез банковата сметка на БОЕЦ, или <<< PAYPAL >>> link click.

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА