БОЕЦ сезира ИВСС за ‘Pi ar Sevi Boiko“! (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Днес БОЕЦ внесохме сигнали до ИВСС, ВСС, ВКП и Министерството на правосъдието за контактите и отношенията на главният прокурор Иван Гешев и пиарката на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова. 

ИТН също пусна снимки от чата с Pi ar Sevi Boiko | Политика | Новини от  България и Света | OFFNews.bg

Чата на Гешев с Арнаудова в парламента не е за смях, това е нещо, като втори ЦУМгейт.
На 08 юни 2020 г. БОЕЦ внесохме сигнал в прокуратурата срещу Севдалина Аранаудова (Pi ar Sevi Boiko) по разследване на Атанас Чобанов за придобити имоти от нея за над 1 400 000 лв., както и заради твърденията на Васил Божков, че чрез Арнаудова е плащал огромни суми рекет и подкупи на Бойко Борисов — като досега прокуратурата не ни е уведомила за резултата от проверката, което означава, че тя още не е приключила.
От публикуваните екранни снимки на телефона на Гешев от четвъртък става ясно, че той си „чати“ и поддържа контакт със Севделина Арнаудова, която в случая се явява и разследвано от прокуратурата лице! Това е тежък конфликт на интереси и Гешев дължи обяснение за отношенията си с Арнаудова и за действията на прокуратурата по сигнала срещу нея. Вместо да я разследва, Гешев си разменя „усмивчици“ с PR-ката на Буда! И очаквате прокуратурата да установи истината за произхода на средствата, с които тя е придобила имоти за над 1 400 000лв? И очаквате прокуратурата да разследва дали Аранаудова действително е била куриер за подкупите и рекета, който Борисов е получавал от Божков? Заслужавате една „усмивчица“!
Тези контакти на Гешев с Арнаудова са в нарушение на всякакви етични норми за поведение на магистрат, както и в нарушение на закона. Той няма право да поддържа лични отношения, включително и да предава информация за действията си, без значение за какво става дума на разследвано от прокуратурата лице!
Сега Гешев трявба да отговори на няколко въпроса!
БОЕЦ даде и Севделина Арнаудова (Pi ar Sevi Boiko) на прокуратурата ᐉ  Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Севдалина Арнаудова призна за контактите си с Гешев.

1. До къде е стигнала прокуратурата с разследването по сигнала на БОЕЦ за съмнения за извършени престъпления – корупция, незаконно забогатяване, укриване на доходи, рекет, изнудване и други престъпления от общ характер извършени от лицето Севдалина Арнаудова – ПР на премиера Бойко Борисов?
2. Установила ли е прокуратурата произхода на средствата, с които Севдалина Арнаудова е придобила имоти за 1 400 000лв? Извършена ли е данъчна ревизия, платени ли да всички данъци, как са извършени сделките? На какво основание и с какъв залог евентуално банките са кредитирали подобни придобивания и тн.
3. Разследвала ли е прокуратурата ролята на Аранаудова в корупционната схема, при която тя е служила за куриер (по думите на Васил Божков) за предаваните от него подкупи и рекет на Бойко Борисов? Или прокурорите си пращат усмихнати човечета с Арнаудова?
4. Използвала ли е прокуратурата СРС в разследването срещу Севдалина Арнаудова? Колко разговора и съобщшения между Гешев и Pi ar Sevi Boiko са засекли?
5. Какви са отношенията на Иван Гешев със Севдалина Арнаудова, пряко подчинена на Бойко Борисов? Декларирал ли е конфликт на интереси? Pi ar Sevi Boiko ли е канала за връзка между главния прокурор и Буда?
5. Счита ли Гешев, че този негов контакт е законен, морален и непротиворечащ на заеманата от него длъжност? Счита ли, че е абсолютен позор?
Сега институциите трябва да се произнесат!
Публикуваме текста на сигнала:

ДО: ИНСПЕКТОРАТА КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО

ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

СИГНАЛ     

от Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,

ЕИК 176949776, Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“ блок 4 вход „З“ ап. 157,

Представлявано от Георги Борисов Георгиев, ЕГН 7306211766 председател на УС email : gdboec@abv. bg

ОТНОСНО

Данни за действия уронващи престижа на съдебната система и съмнения за извършени престъпления от общ характер от Иван Стоименов Гешев – главен прокурор на Република България.

В качеството ни на неправителствена организация с дейност в обществена полза, представяме на вашето внимание следните достатъчни данни и доказателства, които водят до обосновани съмнения за извършени от Иван Стоименов Гешев действия, които грубо нарушават всякакви етични и морални норми на магистратите, уронват престижа на съдебната власт и пораждат съмнения за извършени престъпления от обща характер.

На 11.09.2021г. в сайта на „Свободна Европа” бе публикувана статия съдържаща данни и снимки за това, че в петък (10.09.2021г.) главният прокурор Иван Стоименов Гешев е присъствал на заседание на парламентарната правна комисия. На заседанието са се обсъждали и гласували важни теми и законодателни предложения, като  преместването на Бюрото за защита на свидетелите към Министерството на правосъдието. По време на своето присъствие на заседанието на Комисията, Гешев е заснет да комуникира по мобилния си телефон с лице, вписано от него, като “Pi ar Sevi Boiko”.  В статията на „Свободна Европа” се цитират депутати, според които става дума за пиарката на бившия премиер и лидер ПП ГЕРБ, Бойко Борисов.

Прилагаме линк към публикацията на Свободна Европа:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31455233.html

На 12.09.2021г. в телевизия БТВ бе излъчен коментар на Севдалина Арнаудова, в който тя признава, че наистина е комуникирала с Иван Гешев по време на заседанието на парламентарната правна комисия на 10.09.2021г. и са обсъждали кой се е изказвал, като заяви, че познава отдавна главния прокурор Иван Гешев и са имали заедно десетки събития.

Прилагаме линк  на БТВ съдържаш видео с изказването на Арнаудова;

https://btvnovinite.bg/bulgaria/sevdalina-arnaudova-ne-krija-che-poznavam-ivan-geshev.html

Във връзка с тези събития, БОЕЦ ви уведомяваме, че на 08.06.2020г. сме  сезирали прокуратурата за необяснимото имотно състояние на Севдалина Арнаудова – ПР на премиера Бойко Борисов (по журналистическо разследване на разследващият журналист, Атанас Чобанов, става дума за придобити имоти за около 1 400 000лв.),  както и за твърденията на Васил Божков – Черепа, че тя го е посещавала всеки месец в неговият офис през последните години. Преди това Божков съобщи, че е платил на Бойко Борисов 60 000 000 лева подкуп, като част от рекета, който премиерът е извършвал през Владислав Горанов, за да бъде прокарана законодателна поправка обслужваща интересите на хазартният бизнес на Черепа. Божков твърди, че е дал парите чрез Горанов и Арнаудова.

Към момента БОЕЦ не сме уведомени от прокуратурата и не ни е известно проверките по нашият сигнал срещу Арнаудова да са прекратени! Това означава, че Гешев контактува с проверявано от прокуратурата лице, като демонстрира особена близост. БОЕЦ очакваме от прокуратурата да извърши проверка по нашият сигнал, очакваме резултати и действия, а вместо това ставаме свидетели на абсолютно недопустими, неправомерни и неморални  контакти на Гешев с лице, което би трябвало да е обект на проверка от страна на оглавяваната от него институция! Това е олицетворение на мафиотско-корупционният модел на управление на държавата. Считаме, че с тези свои действия Гешев се поставя в тежък конфликт на интереси и грубо погазва всички етични норми на поведение на магистратите. Освен обект на проверка, Севдалина Арнаудова е служебно обвързана и подчинена на лицето Бойко Методиев Борисов – бивш премиер и лидер на ПП ГЕРБ, което я прави политическа фигура. Личните контактите на магистрати в работно време и при изпълнение на служебните задължения с политически фигури са признак за политическа обвързаност и пристрастност и нарушават магистратския интегритет и независимост.

След огласяването на тези контакти на Гешев и Арнаудова по време на заседанието на правната комисия в Парламента последва масова обществена реакция на неодобрение и възмущение. Поведението и действията му се отразяват негативно върху авторитета на цялата съдебна система.

БОЕЦ изразяваме съмнения и че тези лични отношения на Гешев с Арнаудова са повлияли и на развитието на проверката по нашия сигнал срещу нея. Това е престъпление от общ характер – злоупотреба с власт, осуетяване на наказателно преследване – престъпление срещу правосъдието и тн.

Многократно сме сезирали ИВСС и ВСС за подобни казуси, като Иван Гешев,  се явява рецидивист в действията уронващи престижа на съдебната власт. Отбелязваме и забележителна всеотдайност и трудов ентусиазъм в мнозинството от членовете на ИВСС и ВСС, както и в прокуратурата при прекратяване на проверките срещу Гешев. В резултат на което констатираме под 10% рейтинг на съдебната власт в България, както и първото място по корупция в Европейския съюз. И не е само усещане.

        БОЕЦ изискваме от ИВСС, ВСС, прокуратурата и Министъра на правосъдието да извършат необходимите проверки и незабавно да  стартират конституционна процедура за отстраняването от поста на главния прокурор Иван Стоименов Гешев поради достатъчно данни за действия уронващи престижа на съдебната система, както и за извършени от него тежки престъпления срещу правосъдието.

БОЕЦ  изискваме от институциите да бъде уведомени за техните действия и резултатите от тях.

13.09.2021г.    Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ“

Битката продължава!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА