Битката продължава! БОЕЦ срещу законодателните бариери пред независимите народни представители!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Приключи първото заседание от делото на БОЕЦ срещу ГРАО и заличаването на кандидатурата на следовател Бойко Атанасов за независим народен представител.

Благодарим за всички, които само за няколко астрономически часа ни помогнаха да съберем сумата от 800 лева, необходима като депозит за изготвяне на експертиза по делото.

В 13:00 часа днес в Административния съд София-град се проведе първото заседание по делото, което заведохме от БОЕЦ срещу заличаването на кандидатурата на Бойко Атанасов.

Следващото заседание по делото е насрочено за 5 ноември 2021 година. Очакваме бързина – тоест решението по делото да бъде взето преди изборите на 14 ноември!

Борбата ни е както за участието на Бойко Атанасов в изборите на 14 ноември, така и за изобличаването на дискриминационните законодателни бариери пред независимите кандидати за народни представители!

В момента в Изборния кодекс е налице дискриминационна норма, защото ИК позволява на политически обвързаните лица да имат преимущество пред независимите кандидати!

Дискриминационно е изискването инициативните комитет да събират 1000 подписа на жители на съответния РИК, при положение, че всеки народен представител се кълне, че ще представлява всички българи. Дискриминационно е още, че изискването към партиите и коалициите за участие в парламентарни избори е да съберат 2500 подписа, но от граждани от цялата страна.

Разчитаме на справедливо решение от съда, което да бъде в интерес на гражданите! Призоваваме Административния съд София-град да постанови решение, с което да покаже равнопоставеността на всички кандидати за народни представители.

Припомняме, че на 25 септември 2021 година с подкрепата на БОЕЦ бе регистриран Инициативен комитет за издигане на кандидатурата на следовател Бойко Атанасов в 24-ти МИР в София. За регистриране на кандидатурата, трябваше да представим 1000 подписа на граждани от района.

В продължение на две седмици БОЕЦ организирахме в столицата кампания за попълване на подписката, като всеки подпис бе събран на терен, реално и в изпълнение на всички законови изисквания. След като внесохме подписите в РИК в 24-ти МИР в София на 12 октомври 2021 г., след проверката от ГРАО, РИК взе решение да заличи както регистрацията на кандидатурата на Бойко Атанасов, така и цели 550 подписа от общо внесените 1411!

БОЕЦ обжалвахме това решение пред ЦИК, които без да разгледат жалбата и аргументите ни по същество потвърдиха проверката на ГРАО и заличаването.

Затова на 22 октомври 2021 година Камен Добрев от БОЕЦ, като председател на Инициативния комитет за издигането на следовател Бойко Атанасов, внесе в Административния съд София-град жалба срещу решението за заличаването на кандидатурата му. Първото заседание именно по тази жалба се проведе днес.

Междувременно БОЕЦ сезирахме ЦИК и със сигнал срещу участието на Пеевски в изборите заради съмнения за чуждо гражданство и санкциите по закона „Магнитски” (повече за сигнала ТУК).

Оказа се, че за Пеевски същата ГРАО е извършила проверка и няма проблем да участва в изборите. Бойко Атанасов обаче бе заличен.

Битката продължава!

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА