БОЕЦ започваме срещи с „партиите на промяната“. Първата стъпка – оставките на Гешев, Цацаров и ВСС!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ започнахме срещи с т. нар. „партиите на промяната“, за да поставим пред тях нашите граждански цели и идеи по време на преговорите им за сформиране на правителство.

Моделът на активното гражданско общество, на гражданския контрол върху управлението, който БОЕЦ налагаме, изисква гражданите да бъдат част от процесите, а не, както досега, след изборите да бъдат превръщани в пасивни наблюдатели, от които нищо вече не зависи.

Днес бе проведена първата от поредицата среща, като тя беше между БОЕЦ и коалиция „Демократична България“. Чухме техните идеи за съдебна реформа и бъдещото управление и им представихме нашите цели.

По отношение на най-важната първа цел – отстраняването на Гешев, БОЕЦ предлагаме координирани и едновременни действия на много нива, изразяващи се в следното:

Още в първия работен ден на 47-мия Парламент, сформираното мнозинство трябва да препотвърди своя ангажимент за отстраняването на Гешев с приемане на Декларация за сваляне на доверието от главния прокурор и призив за неговата оставка. Нужно е всеки ден заседанията на Парламента да започват с изчитането на тази декларация.

След това гласуване на новото правителство, при първото заседание на Министерски съвет е редно да бъде приета подобна декларация, с която се сваля доверието от главния прокурор и с която той бъде призован да подаде оставка.

В същото време очакваме и президентът да декларира сваляне на доверие, а БОЕЦ ще призовем и Съюза на съдиите, както и българската адвокатура, да се включат в същата инициатива, която и ние, гражданите ще подкрепим с нови протести и акции пред Съдебната палата в София.

С този натиск от всички посоки, който поставя прокуратурата в пълна изолация заради Гешев трябва да продължи до оставката му.

Това е възможна и ефективна тактика, това са действия, които ще могат да се реализират веднага и не изискват дълги процедури, промени в Конституцията и т.н. В същото време ще е и тест за новото мнозинство в парламента и новото правителство дали ще отстояват заявените вече цели и приоритети или сме свидетели на поредната подмяна.

Обобщаваме нашата позиция в следните стъпки:

✔ Сформиране на мнозинство за оставките на Гешев, Цацаров и ВСС;

✔ Съставяне на правителство на малцинството без участие на партиите на статуквото;

✔ Постигане на водещите цели (заявените оставки) и решаване на текущите задачи и кризи;

✔ Обявяване на едногодишен мандат, по време на който да бъде проведен задълбочен дебат за промени в Конституцията и след изтичане на този мандат – разпускане на парламента и свикване на Велико народно събрание, като задължително и необходимо условие за провеждане на цялостна съдебна реформа и реформи във всички останали сектори.

Като представители на гражданското общество, част от съпротивата срещу мафията и статуквото, ограбвало страната ни през последните десетилетия, БОЕЦ налагаме нов модел на активен граждански контрол върху управлението. Ще следим действията на политическите партии, ще реагираме срещу всеки опит за подмяна и ще подкрепяме усилията за разграждане на корупционно-мафиотския модел на управление на ГЕРБ, ДПС и мафията.

Първата стъпка е оставките на Гешев, Цацаров и ВСС.

Благодарим за подкрепата в общата ни битка за справедливост и Истината!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с „Панония“, бл. 4, ап. 157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

– <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА