БОЕЦ внесе сигнали срещу Иван Гешев за конфликт на интереси до няколко институции.

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки  <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ внесе сигнали до Министерството на правосъдието, ВСС, Инспектората към ВСС, КПКОНПИ и ВКП срещу главният прокурор Иван Гешев за конфликт на интереси и обосновани съмнения за извършени престъпления от общ характер – корупция, злоупотреба с власт, търговия с влияние и тн.

Вчера публикувахме данни и информация, че жената, с която Гешев съжителства на семейни начала, Детелина Филипова Ханчева е била адвокат на един от един от водещите пътни инженери и ръководен кадър на фирма „ТРЕЙС” по времето, когато прокуратурата е разследвала фирма „ТРЕЙС”  за катастрофата край Своге при която загинаха 20 български граждани. По време на ангажимента на Филипова към служителя на „ТРЕЙС” , Иван Атанасов Бабалеев, Иван Гешев вече е бил избран за главен прокурор и встъпва в длъжност, а проверката за катастрофата , включваща и действия по разследване на отговорността на „ТРЕЙС”, като изпълнители на ремонта на пътя преди самата катастрофа е образувана с постановление на Главният прокурор. Към онзи момент поста е заеман от Сотир Цацаров, който е заменен именно от Иван Гешев при когото проверката продължава.

БОЕЦ считаме, че в описаните действия и събития се съдържат данни за конфликт на интереси и обосновани съмнения за извършени престъпления от общ характер и изискваме от институциите да образуват проверки, включително да се провери дали Иван Гешев е подавал в ИВСС декларация за конфликт на интереси. Изискваме от институциите да бъдем уведомени за предприетите действия и резултатите от тях.

С публикуваните вчера от БОЕЦ данни и документи може да се запознаете тук:

Жената до Гешев е била адвокат на един от шефовете на ТРЕЙС, докато прокуратурата е разследвала ТРЕЙС за катастрофата край Своге и смъртта на 20 души!

Оставаме на институциите да преценят дали е редно и нормално, докато прокуратурата разследва една фирма за смъртта на 20 души, жената на главния прокурор да е адвокат на ръководител от тази фирма? Ние знаем отговора.

БОЕЦ изразяваме своето убеждение, че това е поредното доказателство, че Иван Гешев е негоден да заема своя пост и следва да бъде отстранен незабавно и да бъдат започнати обективни разследвания по всички сигнали срещу него за извършени престъпления и конфликт на интереси.

Сигнала ще бъде предоставен на Парламента след неговото учредяване с искане за съставяне на парламентарна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства по казуса.

Битката продължава!

Подкрепете ни в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА