МВР образува проверка по сигнала срещу Иван Гешев на Сдружение БОЕЦ!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

След отправено от БОЕЦ запитване днес получихме официално потвърждение от МВР, че в отдел „Икономическа полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ е образувана проверка по сигнала ни, съдържащ данни за извършени престъпления от главният прокурор Иван Гешев и вече се работи по нея. 

Преди почти три години БОЕЦ за първи път поставихме тази тема на пресконференция в БТА София. Тогава собственика на фирма „Жоси“ разказа публично и пред представителите на медиите своята сага със съдебната система и в частност с прокуратурата във връзка с грабежа на неговата фирма и установените от него финансови схеми за сиво счетоводство и източване на ДДС. На 08.12.2021 г. Георги Борисов Георгиев от БОЕЦ и Георги Цолов Георгиев – собственик на „Жоси“, разказаха и представиха допълнителна информация по случая, която осветлява ролята и участието на Иван Гешев в тази сага. Представени бяха не само данни за умишлено бездействие и прикриване на престъпления по сигнали подадени лично до главният прокурор Гешев, но и данни за негово участие в източването и унищожаването на „Жоси“ по схемата „Осемте джуджета“, като Гешев е в ролята на Петьо Еврото.

Съвместно разследване на сайта bird.bg и БОЕЦ извади на показ документи и доказателства за участието на главният прокурор Иван Стоименов Гешев в престъпна корупционна схема. Той е бил сезиран за икономическо престъпление (схема за сиво счетоводства и източване на ДДС), извършено от един от съдружниците във фирма „ЖОСИ” ООД, като към него се е обърнал другият съдружник – Георги Цолов Георгиев. За да окаже помощ на Георгиев, Иван Гешев постига с него уговорка да му бъде прехвърлен дял от фирмата в размер на 20%, като посочва и свой близък (неговият баща Стоимен Гешев), който да бъде вписан като съдружник, както и насочва Георгиев към конкретен адвокат за извършване на сделката – Велимир Атанасов. Вместо 20% на Стоимен Гешев са прехвърлени 2%, които по оценка към онзи период са на стойност около четвърт милион лева. След това „разминаване” Георги Цолов Георгиев казва, че Гешев и цялата прокуратура се обръщат срещу него и в резултат на това бизнесът му е бил ограбен, а той в продължение на седем години е подложен на репресии от прокуратурата. В резултат на действията на Гешев е прикрита и схемата за източване на ДДС, което нанася вреди на държавния бюджет в огромни размери.

На 15.12.2021 г. БОЕЦ внесохме сигнал до МВР, в който представяме документите и данните за #ЖоСиГешев и два дни по-късно имаме официално потвърждение, че по сигнала ни е образувана проверка и вече се работи по нея.

Тук може да се запознаете с публикацията на bird.bg :

Гешев приел подкуп от бизнесмен, за да “опраска” съдружника му

Това е важен резултат, постигнат с много усилия. За първи път в най-новата ни история МВР образува проверка срещу действащ главен прокурор. Дългите години борба на БОЕЦ, гражданското общество и независимите журналисти срещу корупцията и мафията, превзели държавата, доведоха до края на режима на Борисов и смяна на управлението. Трябва да отбележим и дейността на министър Рашков и служители на МВР, които върнаха институцията към конституционната и функция за отстояване на законността.

През годините Борисов, Пеевски, Цацаров, Гешев и тяхното обкръжение превърнаха МВР в подчинена на прокуратурата и мафията бухалка за разправа с непримиримите и всички, които не приемаха тяхната престъпна власт. Сега МВР отхвърля тази зависимост и чрез действията си има възможност да покаже, че промяната се случва реално. Образуваната проверка е такъв знак, а резултатите от нея ще са и категорично доказателство.

БОЕЦ и bird.bg постигнахме немислимото – проверка срещу Гешев за корупция и злоупотреба с власт. Стотиците сигнали, подавани от БОЕЦ за такива престъпления и източване на национални и европейски средства, досега оставаха без последствия за извършителите. Винаги реакциите на прокуратурата и институциите са били насочвани срещу нас. След всеки сигнал, разкрития, или протест следваха удари. Нас разследваха, срещу нас повдигана обвинения, нашите сметки запорираха и нас преследваха. Закани, тормоз и репресии. Сега имаме исторически шанс да отстраним мафията от властта и да отпушим съдебната система. Първата стъпка е отстраняването на главният прокурор от поста. Гешев бе назначен от Борисов и Пеевски и неговата задача е да прикрива извършените от тях и бандата им престъпления. Докато е на своят пост, всяко усилие за борба с корупцията, за справедливост и съдебна реформа е обречено. Сега светлината пробива мрака и вярата на българите, че можем да живеем в една истински свободна, правова и демократична страна се връща. Битката продължава!

Предстои продължение по #ЖоСиГешев.

Предстои оставката на Гешев.

Трябва да продължим. Формулата на успеха – гражданска активност и контрол, граждански натиск и сътрудничество с независимите медии и институции.

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА