БОЕЦ обсъдихме важни теми в Министерски съвет

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 20 януари 2022 година Георги Георгиев от Гражданско движение “БОЕЦ” се срещна с Лена Бориславова — началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

Обсъдени бяха най-важните теми за „БОЕЦ“, които са обявени и като приоритети от правителството — борбата с корупцията, съдебната реформа и реформата на КПКОНПИ, отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, както и номинацията на Бойко Атанасов за председател на антикорупционната комисия, а още и подадените от нас сигнали до държавните институции.

БОЕЦ представихме идеята парламентът да гласува решение за сваляне на доверието от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС), избрани от Народното събрание, с искане на тяхната оставка. По Конституция, решенията на парламента са задължителни за всички държавни органи. Според нас това би довело до разпускане на ВСС и стартиране на процедура за избор на нов състав на върховния съдебен орган, което от своя страна е необходима стъпка към отстраняването на Гешев.

Обсъдена бе и незабавната смяна на състава на Инспектората към ВСС, който е с изтекъл мандат от повече от две години.

Изразихме подкрепа за законодателните промени, касаещи закриване на специализираните съд и прокуратура, за КПКОНПИ и съдебната реформа.

Промяната е възможна само с гражданска активност и реални институционални действия.

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA