Гешев поиска от БОЕЦ информацията по закона „Магнитски“ за корупционните престъпления на Делян Пеевски (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Вчера – 11.02.2022 г., след огласената от БОЕЦ информация за връзката и ролята на главния прокурор Иван Гешев за фалита на КТБ, Специализираната прокуратура (разбирайте Гешев) изпрати официално искане до Георги Георгиев – председател на Сдружение БОЕЦ, да предостави данните и информацията за фактическите основания за санкциите на Делян Пеевски по закона „Магнитски”, наложени от финансовото министерство на САЩ на 02.06.2021 г.

Поводът е внесеният от БОЕЦ сигнал до МВР – ГД БОП, на 10.01.2022 г. срещу депутата Делян Пеевски за пране на пари и корупция. Преписката по нашия сигнал е обработена от ГД БОП и внесена в прокуратурата заради депутатският имунитет на Пеевски, което ограничава последващи действия на МВР. При законен повод и достатъчно данни (каквито се съдържат в нашия сигнал), прокуратурата е длъжна да образува досъдебно производство, като в случая главният прокурор е задължен незабавно да внесе искане до Парламента за сваляне на депутатския имунитет на Пеевски.

В сигнала на БОЕЦ са приложени данни за извършени от Пеевски бизнес сделки за десетки милиони с неясен произход на средствата. Приложили сме  и официалното съобщение, копирано от официалния сайт на американското посолство за наложените санкции по закона „Магнитски”, в което са описани основанията и корупционните схеми организирани от Делян Пеевски и свързаното с него лице Илко Желязков – искане и получаване на подкупи с цел политическо влияние и осигуряване на прокурорски чадър и защита от наказателно преследване. Пеевски и свързаните с него лица са организирали корупционна схема за продаване на български документи за пребиваване.

Със съдържанието на сигнала до МВР може да се запознаете тук:

БОЕЦ даде Пеевски на МВР за пране на пари и корупция. (документи)

 

Пеевски е санкциониран за корупция, незаконно присвояване на държавни активи, присвояване на частни активи за лична облага, корупция, свързана с концесионни договори за добив на природни ресурси, или подкупи.

Сега Специализираната прокуратура иска от БОЕЦ да предоставим детайли – дата, период и място на извършване на корупционните деяния на Пеевски, включително и размера на получените подкупи и имуществените облаги. Това е абсурдно, защото установяването на тези обстоятелства е задължение на прокуратурата. БОЕЦ не сме разследващ орган, а гражданска организация.

Това действие на прокуратурата показва няколко неща.

Първо – Гешев и компания НЕ са получили данни за фактите и събраните от американските служби информация за корупционните схеми и престъпната дейност на Пеевски. Това е така, защото американското правителство и служби нямат доверие на българската прокуратура и добре знаят, че Гешев е марионетка на Пеевски и е назначен от него за главен прокурор, за да прикрива, а не да разкрива престъпленията извършени от Пеевски и неговото обкръжение и организирана престъпна група.

Второ – Гешев и прокуратурата искат да проточат във времето „проверката” срещу Пеевски и невнасянето от Гешев искане на неговият имунитет.

Трето – Гешев и прокуратурата търсят начин за пореден път да изперат Пеевски и да прекратят проверката срещу него.

Четвърто – след изпирането на Пеевски, прокуратурата ще се опита, както винаги и в типичния си бухалков стил, да накаже БОЕЦ, като повдигне обвинения (поредни) на Георги Георгиев за набеждаване.

БОЕЦ припомняме, че по наш сигнал и реакция в НАП са назначени нови ревизии на Делян  Пеевски за установяване произхода на средствата, укриване на доходи и данъчни и финансови престъпления.

Ще предоставим и на НАП, и на прокуратурата допълнителна, конкретна информация (част от нея вече предоставихме лично на министър Асен Василев в качеството му и на председател на УС на НАП) за офшорни схеми и фирми на Делян Пеевски и свързани с него лица и организираните от тях криминални схеми за укриване на незаконно придобити средства и активи на стойност над един милиард лева.

БОЕЦ ще заявим още днес среща с нейно превъзходителство г-жа Херо Мустафа, за да поискаме като най-старата и активна гражданска антикорупционна организация в България информация за конкретните факти за престъпните корупционни схеми на Пеевски, дали основание за налагане на санкциите по закона „Магнитски”. Докато институциите си играят на „пинг – понг” политика, пиарски акции и безрезултатен документооборот, БОЕЦ водим битката срещу корупцията на гражданския фронт ежедневно, плащайки ужасна цена за нашата активност и непримиримост. На срещата в посолството на САЩ ще предоставим официално и сигналите и информацията на БОЕЦ срещу главния прокурор Иван Гешев – направените от нас разкрития за ЖосиГешевГейт и публикуваните документи от съвместното ни разследване с BIRD.BG за придобитите от бащата на Гешев акции във фирма Жоси ООД, ще представим данните разкрити от БОЕЦ, че Иван Гешев е унищожавал документи по делото КТБ и последното ни разкритие за ролята и участието на Гешев във фалита на КТБ и организираното „убийство” на Пеевски, което предизвика началото на процесите довели до фалита на банката. Очакваме да чуем и позицията на американското правителство за корупционните схеми и престъпления по служба, извършени от главния прокурор Гешев, бившия главен прокурор Цацаров и бившия премиер Бойко Борисов. След като са разкрили корупционните схеми на Пеевски, не е възможно да не са установили и прякото участие в тези престъпления на тясно свързаните с него Борисов, Цацаров и Гешев. Борисов, като премиер осигуряваше на Пеевски достъп до обществен ресурс за крадене и възможност да кадрува и разполага с ценна информация, а Цацаров и Гешев осигуряваха безнаказаност и защита на Пеевски от наказателно преследване. Ако Нейно превъзходителство посланика Мустафа откаже среща, ще потърсим такава официално от американското правителство и Конгрес. БОЕЦ не приемаме ролята на посредник или преводач между американските власти и българската прокуратура.

Поздравяваме американските власти за санкциите по закона „Магнитски“, но не считаме за редно и да се превръщаме за пореден път в мишени на мафията и подвластните и институции при позоваването ни на тези санкции и констатациите за корупция и престъпления извършени от Пеевски. 

На Гешев му остават броени дни и опитите на прокуратурата да продължава да действа като пералня на мафията и бухалка срещу непримиримите са обречени. В понеделник БОЕЦ ще публикуваме и втората част от #ГешевКилърГейт. Очаквайте и продължението на #ЖосиГешевГейт.

Очакваме и незабавните действия на институциите по подадените от нас сигнали.

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки