ГешевКилърГейт – втора част. Снимки, сигнали и следващи стъпки

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

Главният прокурор Иван Гешев има ключова роля и връзка с фалита на КТБ. Гешев е назначен от Пеевски за прокурор по делото “КТБ”, за да прикрие следите му в банката, както и собствените си следи в подготовката и организацията на фалита на банката. Гешев е посочил поне един от „убийците“ на Пеевски, с което действие започна атаката срещу КТБ. БОЕЦ разполагаме с достатъчно неоспорими доказателства – данни, снимки и документи за това.

На 11.02.2022 г. БОЕЦ публикувахме видео, в което описахме и разкрихме връзката и ролята на главния прокурор Иван Гешев в организирането и реализацията на постановката с „убийството“ на Делян Пеевски от средата на юни 2014 г. Това даде повод на прокуратурата да нахълта в офиси на фирми в сградата на КТБ, отключвайки и причинявайки паника, която доведе до фалита на банката. БОЕЦ обявихме, че Гешев е познавал лично, бил е семеен приятел с един от „убийците“ на Пеевски и го е набедил за убиец, за да изпълни поръчката на Пеевски спусната през Сотир Цацаров. Става дума за Красимир Методиев.

Този случай е малка, много малка част от данните, с които разполагаме и които разкриват конкретни престъпления и участието на висши магистрати и политици в тях. Останалата част от информацията съдържа доказателства за престъпления срещу държавата и връзки зад пределите на страната с дъх на „Новичок“. Това е само началото. Всичко ще бъде огласено и публикувано през следващите дни, като ще изискваме реакции и гаранции от институциите за ефективни действия и сигурност.

Публикуваме снимки явно от семейни екскурзии на семейство Гешеви – Иван Гешев и Детелина Ханчева, семейството на Красимир Методиев и др. Снимките са от ПРЕДИ Гешев да предаде и набеди своя приятел за убиец на Пеевски. След проверка установяваме, че снимките се от Палермо, Италия и други места. Затова подбрахме точно тях. На някои от снимките Гешев се е снимал пред паметника на легендарния италиански съдия Джовани Фалконе, станал символ на борбата срещу мафията. Наглост и безсрамие. Пазителят на мафията в България се снима пред паметника на убития от мафията герой. Какво иска да покаже – че мафията е по-силна от Темида ли? Или че такава ще е съдбата на хората, които се изправят срещу мафията? Гешев трябва да отговори.

Красимир Методиев вдясно и Иван Гешев с приятел на паметника на жертвите на атентата срещу съдията Фалконе, който се намира на пътя към летището на Палермо, Сицилия.

Друг ракурс на паметника на Фалконе. В кадър е и Детелина Ханчева в гръб. Явно снима Методиев защото не е в кадър. Отдясно е Гешев.

Иван Гешев и съпругата му Детелина Ханчева (първата от ляво на дясно), заедно с приятели пред катедралата в Чефалу, Сицилия. Приятелят до Гешев се вижда и на снимка на паметника на Фалконе. Гешев е със същото облекло – тениска, къси панталони и сандали.

Иван Гешев  на археологически обект в Сицилия.

Гешев със същия каскет „Адидас“ и същата раница като на предишната снимка.

Семейството Методиеви  и Детелина Ханчева  на разходка с лодка в Сицилия.

Това са част от снимките от различни дестинации, с които разполагаме и доказват личното познанство и приятелство на Иван Гешев с един от „убийците“ на Пеевски. Снимки, които включват деца няма да публикуваме, но всички други данни, предвид изключително високия обществен интерес и тежест на извършените престъпления, ще бъде огласено.

БОЕЦ се свързахме с Красимир Методиев по телефона и той заяви, че не желае да коментира тази теми и нито потвърди, нито отрече информацията. Още в петък, веднага след излъчване на първата част на ГешевКилърГейт, БОЕЦ внесохме сигнали до компетентните институции, както следва:

Сигнал до Министерски съвет – вх.№489700-1368/11.02.2022г

Сигнал до Министерски съвет – вх. №18.00-55 11.2.2022 г.

Сигнал до Министерство на правосъдието – вх.№ 66-00-39/11.02.2022.

Сигнал до Парламента – Комисия за превенция и противодействие на корупцията – вх.№ ПГ-47-223-00-14 на 11.02.2022 г.

От съображения за сигурност и за да не попречим на разследването засега няма да публикуваме текста на сигналите.

До момента нито една институция не се е свързала с нас. Очакваме през следващите часове да бъдем призовани и да предоставим и допълнителна информация и данни, като очакваме и незабавни действия и реакция от страна на институциите в изпълнение на законовите им правомощия и задължения.

Тези разкрития и предстоящите имат потенциал не само да доведат до отстраняване на Гешев от поста главен прокурор, а и до осветляване и разграждане на целият мафиотски модел на управление на страната и прикриване на престъпленията и корупцията на до скоро управлявалата ни мафия на Пеевски, Борисов, Цацаров, Гешев и котерията им. И още веднъж посочваме, че това е само малка част от информацията с която разполагаме.

Веднага след тези събития (сагата с убийството на Пеевски и фалита на КТБ)  заради личните си заслуги и доноса на Гешев срещу своя приятел, с които осигурява постановката за  убийството на Пеевски, буквално три седмици по-късно през юли 2014 г. Гешев е назначен от Пеевски и Цацаров за прокурор по делото за фалита на КТБ. В продължение на две години – до май 2016 г., се занимава само с това. Веднага след внасянето на обвинителния акт и „пътешествието с дизел до луната”, Гешев е командирован в специализираната прокуратура, малко след това става шеф на същата, а две години по-късно, по лично предложение на Цацаров и по заповед на Пеевски, Гешев е назначен и за главен прокурор от мафията и нейните марионетки във ВСС.

Това е пътят на Гешев, а всичко тръгва от убийството на Пеевски. Тук, с информацията за ролята на Гешев във фалита на КТБ данните се преплитат и потвърждават от два други източника. В сигнала на БОЕЦ за “ЖосиГешевГейт” и в други сигнали до правосъдния министър и МВР се съдържат данни за това, че след назначението на Гешев като наблюдаващ прокурор по делото КТБ той лично е горил документи в двора на къщата си във Волуяк, като очевидец свидетелства за това. От друга страна следовател Бойко Атанасов пред камерите на национални медии показа как са унищожени и изхвърлени в кофите за боклук купища с документи, включително описи за разпит на свидетели, договори за прехвърляне на дружествени дялове и други доказателства по делото КТБ точно по времето, когато Гешев е начело на производството. Пътят му към поста главен прокурор започва с едно престъпление и предателство. И с фалита на КТБ. Това е цената.

Никога Гешев не е огласил публично своята връзка с Красимир Методиев, нито е давал обяснения за това как и по чий донос неговият приятел стана един от „убийците“ на Пеевски. Това е една от най-срамните и пазени тайни и едно от най-гнусните престъпления на Гешев.

Нито веднъж през годините Гешев, като наблюдаващ и водещ прокурор по делото КТБ, не видя Пеевски, кредитите на Пеевски или себе си в папките и събитията, довели до фалита на банката. Заради приятелството си с Красимир Методиев той е бил длъжен да декларира пред ИВСС и прокуратурата този факт като конфликт на интереси и да си даде отвод по делото и разследването. Точно преди това – през май и юни 2014г. Гешев е провел няколко лични срещи с Пеевски. За тези срещи, както и тяхното съдържание самият Гешев споделя пред наш източник и други свидетели: „Пеевски управлява държавата и съдебната система“.  След назначаването му като прокурор по делото КТБ, Гешев споделя и че е установил над 100 милиона лева тегления от банката с карти, раздадени на хора от властта, както и че в документите по делото КТБ са установени над 150 висши политици и магистрати, които са държали в банката суми, за които няма доказан произход и че с тази информация се упражнява контрол върху тези хора. Всичко това обаче го няма никъде по делото! НИТО ДУМА!

Това е била ролята и задачата на Гешев – да замете следите и участието на Пеевски, своето участие и това на прокуратурата за фалита на КТБ. Самият обвинителен акт е още едно доказателство. Не само заради липсата на основна и важна информация за фалита на банката (Гешев лично е унищожил и изгорил документите), а и защото самият обвинителен акт е негоден по форма и съдържание и няма да за цел да разкрие истината за реалните виновници за този грабеж. Четири години след внасянето на обвинения акт в съда от Иван Гешев, резултати няма. Междувременно Гешев стана главен прокурор.

БОЕЦ призоваваме за максимално споделяне и разпространение на тази информация. Само с граждански натиск и гражданска подкрепа можем да пробием омертата и медийното затъмнение и да стигнем до резултат по това разследване. Публичността и гласността ще осигурят и за нас, семействата и близките ни известна сигурност.

Гешев трябва да бъде незабавно задържан под стража и отстранен от заемания пост. Призоваваме и за незабавни действия на институциите, като заявяваме своята готовност за съдействие.

Очаквайте и трета част от #ГешевКилърГейт. Очаквайте и продължение на #ЖосиГешевГейт. След внесените сигнали, БОЕЦ ще заявим срещи с ресорните министерства, институциите и парламента по темата за предоставяне на допълнителна информация и незабавни действия. През следващите дни ще заявим срещи с няколко посолства по темата. Ще информираме Европейската комисия, Лаура Кьовеши и европейската прокуратура.  Най-важни са обаче реакцията и действията на българските институции.

#ГешевКилърГейт

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки