Велислав Минеков – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!

ГД „БОЕЦ“ продължава своята инициатива да отбелязва хора, спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест, активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истината!
Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е професор Велислав Минеков!

Важно е тези достойни българи да получат нашето признание и подкрепа! Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите!
Че не всички са маскари!
Че будни и смели има и винаги е имало!

Професор Минеков е от най-уважаваните и известни български скулптори. Носител е на множество международни награди, преподавател в НХА и Почетен член на Европейския център за скулптура и реставрация
в камък, Wunsiedel (Германия). Организирал е самостоятелни изложби в България, Турция, Дубай, Германия и тн.

Освен професионални, Велислав Минеков притежава и още няколко ценни  качества- силно чувство за справедливост и остра гражданска непримиримост към неправдите. От малцината е, които имат куража открито да се противопоставят и да говорят Истината за корупционните схеми на управляващата ни мафия. А това винаги води до ответни удари.

През 2011г., в качеството си на председател на Контролната комисия към СБХ, професор Минеков реагира остро срещу направената от министъра на културата Вежди Рашидов номинация, Бойко Борисов да бъде награден и удостоен с почетно членство в Съюза на българските художници. „Награждаване на действащи политици и в предизборна ситуация срещу очаквани услуги се нарича проституция. Аз не мога да си позволя да бъда част от това нещо“ коментира тогава професорът. Принципната му и остра реакция предотвратяват реализирането на тази  срамна и унизителна за българските художници идея и спасяват от резил СБХ. Но, както е добре известно, мафията не забравя и никога не прощава!

Миналата година, Вежди Рашидов заведе дело за обида  срещу Минеков за огромна сума, заради това, че го е нарекъл „мултак“  и заради направените разкрития за корупционни схеми свързани с Рашидов. Още тогава БОЕЦ излязохме в подкрепа на професор Минеков, считайки, че това е форма на репресия, насочена не само срещу него, а и към всеки осмелил се да се изправи срещу статуквото! В края на 2017г. на първото заседания по делото, БОЕЦ излязохме пред сградата на СРС за да изразим подкрепата и позицията си и група маскирани  мутрагени нападнаха  нашите представители с яйца и домати. Това бе сигурен знак, че дебелите се страхуват от думите на Минеков и от вълната  солидарност в негова подкрепа, която обедини непримиримите граждани. На второто заседание по делото през февруари, Асен Йорданов, журналист и собственик на сайта Биволъ се яви , като свидетел в подкрепа на Минеков и потвърди думите му и с документи и материали от разследвания на Биволъ, разобличи мултака Рашидов и несъстоятелността на неговите претенции. На 29.05.2018г. предстои следващо заседание по това срамно дело.

Това е един от инструментите на мафията за репресия и мачкане на непримиримите, ползвайки институциите като бухалки.  Рашидов, от позицията на силата, като част от управляващото мнозинство и два мандата министър изправя цялата мощ  на мафиотската държава срещу един човек приел битката срещу мафията и битката за справедливост за своя кауза. Това са проявленията на настъпващата диктатура на мафията. И в тези времена, хора като Минеков дават кураж на мнозина и показват, че страха може да бъде преодолян и Истината трябва да бъде отстоявана на всяка цена! Истината е най-силното оръжието на гражданите срещу корумпираните и самозабравили се управници. Диктатурата започва там, където свършва свободата на словото! А за свободата си трябва сами да се преборим и да я браним всеки ден, няма кой друг да го направи вместо нас.

Респект, професор Минеков и поздравления за достойната и последователна позиция срещу корупцията, мафията, мултаците, ченгета и неправдите в държавата ни!

Велислав Минеков – БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!