БОЕЦ внесе сигнал срещу Слави Трифонов в КПКОНПИ

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 23.06.2022 г. сайтът Mediapool съобщи , че лидерът на политическа партия „Има такъв народ“ Станислав Трифонов  не е подал задължителната по закон декларация за имущество и интереси, като се позовава на официална информация получена след запитване по реда на Закона за достъп до обществена информация до КПКОНПИ.

Прилагаме линк към публикация на Mediapool:

https://www.mediapool.bg/slavi-trifonov-krie-imushtestvoto-si-ot-grazhdanite-i-darzhavata-news337017.html?fbclid=IwAR3HbE1o77iGJM_wCUnVf1B-tEDXk4lHvjMQ_X1Y9pJ0U6QPMzw0h9TKs5Q

Антикорупционният закон задължава всеки председател на политическа партия, която получава държавна субсидия, да подава такава декларация до 15 май. В същото време лидерът на ИТН не фигурира в публичния списък на лицата, които не са подали декларации, нито в този на лицата, които са подали. Двата списъка са задължителни за публикуване на сайта на КПКОНПИ.

Всеки политически лидер, получаващ държавна субсидия, трябва първо да подаде встъпителна декларация, в която да декларира имуществото си и да подава такава всяка година. Трифонов е бил задължен да подаде декларация в момента, в който партията му започне да получава държавна субсидия. Това се е случило за първи път след парламентарните избори през април, когато „Има такъв народ“ са втора политическа сила. Преди година лидерът на „Има такъв народ“ признава във фейсбук, че партията му получава държавна субсидия, макар и в намален размер – по 1 лев на получен глас субсидия от държавата.

При неподаване на декларация КПКОНПИ трябва да състави акт за нарушение на лидера на ИТН. Към момента не е огласена информация за наложени санкции на Станислав Трифонов.

В сигнала на БОЕЦ до КПКОНПИ е посочено:

„БОЕЦ сезираме КПКОНПИ за нарушаване на българското законодателство от Станислав Трифонов (председател на ПП ИТН) чрез неподаване на задължителната имуществена декларация. Изискваме от КПКОНПИ да извърши необходимата проверка и да наложи съответните санкции. БОЕЦ изразяваме обосновани съмнения, че умишленото неподаване на имуществена декларация в нарушение на закона се дължи на опит да се укрие информация за имущество, което е придобито със средства с недоказан произход. БОЕЦ изискваме от КПКОНПИ да извърши проверка на имущественото състояние на Станислав Трифонов и произхода на средствата, с които е придобито то, както и дали са платени съответните данъци, дали сделките за придобиването на тези имоти са сключени на реални цени и при установяване на данни за данъчни или финансови престъпления, или други престъпления от общ характер да бъде сезирана прокуратурата.  

Изискваме да бъдем информирани за предприетите действия от страна на институциите и резултатите от тях.“

Ще е интересно как Антон Славчев (Тони Балкони) – пряко подчинен на Бойко Борисов, ще разследва неговия приятел Трифонов, с чиято помощ бе свалено правителството. Друг е въпросът защо правителството на  ПП и ДБ остави Антон Славчев начело на КПКОНПИ до сега. Ще е интересно да видим и как Гешев – пряко подчинен на Пеевски, ще разследва Трифонов, който обслужи много старателно интересите на ДПС.

Битката продължава!

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA

 

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки