БОЕЦ по следите на „КопринковГейт“: Влязохме в НКЖИ!

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

БОЕЦ днес влязохме в Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за среща с генералния директор инж. Златин Крумов по „КопринковГейт“.

Продължаваме да вървим по стъпките на сделката на продажба на държавен имот, покровителствана и извършена под натиска на Николай Копринков – секретар по вътрешните политики на настоящия държавен глава.

БОЕЦ получихме сигнал, че с подписа на Областния управител на София Митко Михайлов е продаден държавен парцел в най-скъпият софийски квартал „Изгрев” за 308 000 лв., като по наша оценка имота струва над 2 000 000 лв. Сайтът BIRD.BG анализира и потвърди нереалната продажна цена.

Николай Копринков

Николай Копринков

По настояване на НКЖИ срещата не беше заснета. Съгласихме се на това, защото бе важно да получим нужните отговори.

След срещата можем да огласим следното: ръководството на НКЖИ – в лицето на генералния директор Златин Крумов, твърдят и отстояват позицията, че са спазили законовата процедура, следвали са законовия ред и не са нарушили процедурата.

По отношение на цената, която е в основата на този скандал – БОЕЦ изразяваме обосновани предположение, че става дума за цена, занижена в пъти – отговорът на НКЖИ беше, че от министъра е назначен одит, а МВР и ДАНС са образували проверки. НКЖИ пък казват, че са предавали цялата документация на разследващите органи, които щели да установят дали цената е занижена и дали държавата е ощетена.

Генералният директор на НКЖИ Крумов заяви готовност да се яви на детектор на лъжата по тези въпроси, както и че персонално на него не е упражняван натиск от страна на президентския съветник Копринков.

Важен елемент от цялата от сделката, е оценката на имота, направена от фурна „Хемус Консулт“, град Троян. НКЖИ отговориха, че имат сключен договор с фирмата, след спечелена обществена поръчка преди три години, както и че „Хемус Консулт“ са изготвили стотици оценки за продажби и други сделки на НКЖИ за имоти из цялата страна. Проверката на министъра на транспорта касае само тази сделка.

БОЕЦ обаче изисквахме от МВР тяхната проверка да обхване и другите имоти и оценки, извършени от „Хемус Консулт“, град Троян, както и да бъдат направени нови – актуални, оценки, включително и на този имот, за да бъде установена истината.

БОЕЦ продължаваме нашата гражданска проверка по „КопринковГейт“.

#БОЕЦ

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 <<< PAYPAL >>> link click

#БОЕЦсрещуМАФИЯТA