„Пеевски е чист, а БОЕЦ лъжете!“ – думи на Кирил Петков и Лена Борисовова

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 31.01.2024 г. в студиото на „Свободна Европа“ Георги Георгиев и Весислава Танчева коментираха темите за КопринковГейт, ЧаталджаГейт, сигналите на БОЕЦ за ТУРСКИ ПОТОК, сигналите срещу Пеевски, Борисов и Радев и много важни събития, които показват как бе програмирана Сглобката през последните две години – хронология и конкретни факти.

Георгиев разказа за среща между него, като Председател на БОЕЦ и Кирил Петков в Министерски съвет през февруари 2022г. Тогава си обяснихме думите, действията и бездействието на Петков със страх, неспособност и неопитност. Сега обяснението е друго и то се вижда в Сглобката и реабилитацията на ГЕРБ, ДПС, Борисов и Пеевски, което без ПП и ДБ не би могло да се случи.

„В края на 2021г. още в началото на правителството на Кирил Петков БОЕЦ внесохме няколко важни синала – за Пачките и Кюлчетата в МВР, сигнала за ЖосиГейт по съвместното ни разследване с http://BIRD.BG и сигнали срещу Пеевски, Лукойл и замесените в БарселонаГейт в НАП. Буквално след няколко работни дни в началото на 2022г. получихме отговор от НАП с подписа на Румен Спецов, че Пеевски отново се оказва чист, като сълза и срещу него няма никакви данни за незаконни доходи, незаконно забогатяване и тн. Това се случва след обявяването на санкциите срещу Пеевски по глобалният закон „Магнитски“.

Пеевски отново е недосегаем. БОЕЦ поиска оставката на Спецов!(документи)

Веднага следе това БОЕЦ поискахме оставката на Спецов. В началото на февруари отидох на среща с Кирил Петков в Министерски съвет. На срещата присъстваше Кирил, Лена и още двама служители на МС. Кирил реагира на писмото на НАП с думите – „Не ми махайте Спецов, иди се разбери с Асен (Василев), това за Пеевски не знам, но Спецов ми е мног важен и върши добра работа“. Отговорих му, че и Галя Димитрова вършеше добра работа на Борисов в НАП и Пеевски пак беше чист, като сълза и отново сигналите срещу Пеевски от http://БОЕЦ и http://Биволъ  потъваха без резултат, както и сега, то къде е промяната тогава? В този момент реагира Лена Бориславова и силно раздразнено се обърна към мен – „Ти си ли лъжец, бе! Пеевски е чист, няма нищо срещу него, всички проверки са направени и няма нищо. Предишните периоди са затворени и не можем да ги отворим пак“. Реагирах спокойно, като им казах, че ако Пеевски, Борисов, Гешев и тн. отново са недосегаеми, то за какво промянат говорим тогава? Отстъпиха и останахме с уговорка да направя среща с Асен Василев и с него да намерим начин да се извършат обективни и цялостни проверки на сделките, имотите и имуществото и доходите на Пеевски. (След няколко дни заедно с колегата Любо Венков от БОЕЦ се срещнах с Асен Василев в Министерството на финансите и той обеща, че ще разпореди нови проверки. Като му заявих, че ако и този път се провалят то БОЕЦ ще поискаме неговата оставка. Асен се съгласи и на следващият ден бе огласена информация, че започват нови проверки. И от тях нищо не се случи, но кабинета „Петков“ падна и искането на оставката на Василев бе безпредметно. Но, направих среща с него на Чаталджа 3 и му казах лично, че БОЕЦ сме свалили всякакво доверие от него и че той за нас обслужва Пеевски и Кремъл през защитата на интересите на ЛУКОЙЛ)

Връщам се на срещата с Кирил Петков – следващата тема бе Гешев! Запознах Кирил с материалите по ГешевКилърГейт – разследване на БОЕЦ за участието на Гешев във фалита на КТБ! Бяхме събрали снимки, доказателства и свидетелства, които доказваха ролята на Гешев и Цацаров под давлението на Пеевски във фалита на КТБ. Знаех, че Кирил е бил информиран за нашето разследване от един от нашите източници. Кирил разгледа всичко и заяви – „Не ме интересува!“. Как така, Кириле, реагирах аз, та нали голямата битка е да отстраним Гешев и да отпушим прокуратурата и борбата с корупциятя? Та за какво водихме своите битки толкова години? Сега имаме реален шанс, имаме доказателства и можем да махнем Гешев, но ни трябва и вашата институционална реакция! За какво протестирахме месеци наред, та ако не беше нашата борба през годините и протестите, които натиснаха мафията надолу, за да ви направят вас възможни сега нямаше да ви има?!  Тогава Кирил реагира остро, скочи от мястото си и извика – „Кви протести бе, това постигнахте протестиращите (и ми показа среден пръст), ние си дойдохме сами!“ . В отговор и аз реагирах остро – Седни си на мястото , бе, келеш, среден пръст можеш да показваш на някой друг , не и на мен. Момче, не ме ввпечатляваш нито с обиди, нито със заплахи, виждал съм и преживял неща, които не искаш да знаеш и съм чувал стотици заплахи от далче по опасни хора, сядай си на мястото.“ Кирил се възпали още повече и се изцепи „Какво момче, бе! Срещу теб седи министър прдеседателя на България!“. Кимнах с досада и се надигнах да си ходя, когато се намеси един от присъстващите и успокои ситуацията. Между другото този човек бе единственият адекватен на тази среща от страна на МС. Тогава попитах Кирил какви мерки са предприели МВР по заплахите за убийство срещу журналиста Атанас Чобанов. Кирил се изсмя и каза, че това са глупости и няма да занимава службите защото Чобанов си бил фантазирал, за да се прави на интересен. Отговорих му, че това са данни на американските служби, а не фантазии. Кирил направи физиономия и започна да ми разказва как жена му е била заплашвана и как НСО я пази сега. В този момент приключих разговора и си тръгнах.

На излизане влезе служител на НСО и каза, че Сашо Дунчев чака за среща. Чух реакцията на Кирил „Уф, още един боец ще ми вдига революции“. Дунчев влезе и в момента, в който застана пред стола видях как Кирил с две ръце посегна към него все едно за двоен удар видимо разгневен от разговора си с мен. В следващият момент Сашо седна рязко на стола а Кирил бе наведен над него, според мен бутнат от Кирил. НСО затвориха бързо вратата и ме изведоха към асансьора. Не видах какво се случи след това. Сашо Дунчев може да разкаже повече. Знам, че Сашо бе предаден от ПП, бе предадена каузата му за спасяване на българските гори, като дерибейството на ДПС, ГЕРБ и БСП в сектора продължаваше и продължава с пълна сила.“

Вижте видеото в „Свобода Европа“:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/video-iskrite-mezhdu-radev-i-peevski/32798287.html

Пред „Свободна Европа“ Георги Георгиев от БОЕЦ разказа и че месеци по-късно негов контакт в ДАНС му е показал снимка от стоп кадър на видео на монитър на лаптоп от тази среща с Кирил Петков в Министеревски съвет. Това означава, че ДАНС, или структури в ДАНС имат записи и са записвали незаконно случващото се в Министерески съвет и срещите на Кирил Петков. Това е едно от обясненията за Сглобката и отговор на въпроса „с какво ГЕРБ и ДПС държат лидерите на ПП-ДБ“, в конкретният случай Кирил Петков. По информация на БОЕЦ това са камери поставени още от времето на Бойко Борисов и най вероятно тази информация и записи са под негов контрол.

Вижте в сайта на „Свободна Европа“ цялото интервю и коментарите на Георги Георгиев и Весислава Танчева по всички теми.

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!  Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com  www.boec-bg.com

Банкова сметка: IBAN: BG39STSA93000024804131  BIC: STSABGSF Банка ДСК

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки