Благодарим! Две години борба за живот, свобода и демокрация! ЗАЕДНО до победата на Украйна!

На 24 февруари 2024 година, две години след като Путин и Русия започнаха пълномащабното си нахлуване в Украйна и десет години от началото на руската военна агресия в Крим, БОЕЦ и гражданите се събрахме пред президенството на България, за да кажем:

„УКРАЙНА – БОРБА ЗА ЖИВОТ, СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ! ЗАЕДНО ДО ПОБЕДА!“.

Благодарим на всички граждани, които се включиха в събитието и шествието. Благодарим на  украинските ни приятели, на Наско Шарков, Иван Калчев, Кольо, Роси и Венци, които ни помогнаха с озвучаването и техническото осигуряване!

Гражданското събитие бе организирано от БОЕЦ и нашите украински приятели от СУОБ „Мати Украйна“, образователен център “Український Вулик -освітньо-інтеграційний центр” и колегите от „Граждански Мегдан“.

Въпреки тоталното медийно затъмнение хиляди български граждани заявиха своята подкрепа и солидарност за Украйна и станаха част от световната инициатива! Политиците се скриха, но гражданите бяхме там! Чуха се много силни думи на благодарност. Представителите на украинската общност изразиха своята признателност за подкрепата. Георги Георгиев от БОЕЦ и Иван Калчев посочиха разминаването в обещанията и действията на управляващите! Лъжите на Радев също бяха разобличени. Обещаните БТР-и вече осем месеца не могат да стигнат до Украйна, а политиците използват темата, за да се правят на „евратлантици“ и да се перат. Гневни бяхме за това, че с едната ръка същите политици, които се снимаха със Зеленски подписват декларации в подкрепа на Украйна, а с другата ръка подписват разрешителни на Митрофанова да чества терористичната путинска армия. С право сме гневни за лицемерието! Цял ден слушахме изказвания на Пеевски, Доган и Борисов, на Кирил Петков, или Христо Иванов и техните срамни спорове и пазарлъци! А за гражданското шествие в подкрепа на Украйна „националните телевизии“ мълчаха. Може би защото техните партийни господари не могат да яхнат, или да използват събитието за личните си цели. Гражданите на площада поставиха и конкретни искания към политиците – незабавни действия за конфискация на руските активи на територията на България и предоставянето на средствата на Украйна. Отчетност за предоставената военна помощ. Незабавно изпращане на въоръжение и боеприпаси, с които разполагаме без забавяне и бюрокрация!

Отбелязахме две години от началото на войната, почетохме паметта на загиналите и потвърдихме нашата подкрепа. Преди две години Русия нападна вероломно Украйна. Путин изпрати своите орки, които избиха стотици хиляди невинни, но бяха спрени от един смел народ! Кремъл започна мракобесна пълномащабна война и Украйна има нужда от реална пълномащабна подкрепа!

И целта не е Русия да не спечели войната — целта е Украйна да победи и спечели войната, да си върне и освободи всички окупирани територии. Путин и неговото обкръжение да понесат отговорност за военните престъпления, а Русия да плати за щетите и жертвите!

Гражданите казваме и на нашите управници какво изискваме от тях, за да подкрепим пълноценно Украйна, а не само на думи и декларации!

Солидарност и подкрепа за Украйна до победа! Благодарим на украинските бойци и граждани за смелостта, саможертвата и вярата, която дават и на нас, че можем да се борим и да побеждаваме злото!

Битката продължава!

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!  Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com  www.boec-bg.com

Банкова сметка: IBAN: BG39STSA93000024804131  BIC: STSABGSF Банка ДСК

Титуляр: ГД„БОЕЦ“

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки