БОЕЦ става част от Обществения съвет към ЦИК

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки<<< PAYPAL >>> link click

Гражданско движение БОЕЦ стана част от Обществения съвет към Централната избирателна комисия.

Много важен пробив след половин годишна сага. По предложение на Съвета ЦИК прие решение за промяна в състава му със 7 гласа „За“, а Красимир Ципов и секретаря на Комисията Севинч Солакова гласуваха „Против“.

Солакова посочи, че освен формално да отговарят на изискванията, членовете на Обществения съвет трябва да са и високо морални и да имат сериозно отношение и уважение към институциите, и настоя да има нови правила за избор на членове на Съвета, като допълни:

„Трябва да се актуализират тези правила и да се поставят ясни изисвания пред кандидатите за участие в Обществения съвет. В противен случай се обезсмисля Обществения съвет като институция и в този смисъл ние съучастваме в този процес по разрушаването на доверието на всички граждани както в изборния процес, така и в държавните органи“.

Представител на БОЕЦ в ЦИК е Иванин Кънчов!

Какво неморално открива Солакова в действията на БОЕЦ – най-старата и активна антикорупционна и правозащитна гражданска организация  у нас, не е ясно. Ще се опитаме обаче да разберем. През изминалите години БОЕЦ многократно сме се регистрирали, като наблюдатели на изборите, изследвали сме и разобличавали различните схеми за изборни манипулации и фалшификации. Водили сме много дела срещу различни решения на ЦИК, включително и срещу регистрирането на Делян Пеевски за участие, акто кандидат на предишните избори за европейски парламент заради липсата на уседналост, както и срещу незаконосъобразното отказване от участие в изборите… след изборите – порочна практика, която бе наложена отново от Пеевски и Бойко Борисов. Така установихме и осветлихме дълбоките партийни зависимости на някои членове на ЦИК и вероятно това е една от причините да се противопоставят на нашият избор за включване в Обществения съвет!

Битката продължава!

#БОЕЦ

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи и финансово публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр. Видин, к-с ”Панония” бл.4, ап.157

Тел. 0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

Банкова сметка:

IBAN: BG39STSA93000024804131

BIC: STSABGSF

Титуляр: ГД „БОЕЦ“

Банка ДСК

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки