НАП пази ОМЕРТАТА на мафията за 16-те МИЛИАРДА източеноДДС! (документи)

Това не е просто абсурд, това е олицетворение на мафиотизацията на държавата и липсата на правосъдие! За 16 милиарда източено ДДС виновни няма, а НАП отказват да предоставят имената на фирмите източили тези милиарди! 

На 20.03.2018г. на пресконференция в БТА София, БОЕЦ изнесохме документи, от които става ясно, че за периода след 2000г. над 16.2 милиарда лева са установените с ревизионни актове на НАП задължения и злоупореби с ДДС, като почти 6 милиарда лева вече са обявени за несъбираеми. В следващите дни БОЕЦ сезирахме всички институции – прокуратура, парламент и президент, включително и Европейската комисия. Единствено от ЕК ни уведомиха, че нашите сигнали са изпратени до кабинентите на ресорните еврокомисари, а от прокуратурата препратиха сигнала ни срещу Борисов и Горанов заради ДДСгейт в специализираната прокуратура на Иван Гешев, който мълчи вече почти месец! След раследване на Биволъ депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев подаде оставка и срещу него бе образувано наказателно призводство за източване на над 200 000 лева ДДС. БОЕЦ внесохме сигнал във ВКП и срещу друг депутат от управляващата партия – Борис Кърчев, реализирал същата схема за прехвърляне на фирма със задължения за над един милион лева на малоимотно лице. Явно източването на ДДС и данъчните измами се оказат масов спорт сред депутатите от ГЕРБ.

На 20.03. пред присъстващите медии БОЕЦ обявихме, че на 19.03 сме внесли Заявление по ЗДОИ до НАП с което искаме да ни бъде предоставена информация за фирмите и дружествата реализирали ДДС схемите, чрез които са източени милиардите от бюджета! Специфичното в нашето искане беше това, че изисквахме от НАП освен имената на фирмите бушони, които са в края на измамните схеми (по правило прехвърлени на малоимотни граждани), така също и имената на всички участници в схемата, с цел да стигнем до тези, които реално са източили и усвоили милиардите. В заявлението ни до НАП се казва:

‘Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци,  на основание на чл.3, ал.2, т.1 във връзка с чл.14., ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, както и на основание чл. 182, ал.3, т.2 от ДОПК, при условията на надделяващ обществен интерес,  ГД  БОЕЦ изискваме от Галя Димитрова в качеството и на изпълнителен директор на НАП, да ни  предостави в законоустановения срок, на хартиен носител, в писменна форма, на посоченият адрес на ГД  БОЕЦ, както и в електронен вид на електронната поща на БОЕЦ – gdboec@abv.bg, следната обществена  информация:

Първо: Пълен и изчерпателен списък на търговците и дружествата  длъжници, както и всички свързани с тях търговци по веригата в схемата на данъчната измама от началното звено на веригата , така нареченият „липсващ търговец”, до крайният ползвател на данъчното предимство, със задължения по влезли в сила ревизионни актове за дължим ДДС, в размер над 10 000лева, включително техния размер, за периода 01.01.2010 година – 31.12.2017 година.“

Освен това БОЕЦ поискахме и докладите на НАП до Министерството на финансите за събраното и несъбраното ДДС. Както вече обявихме, Владислав Горанов, в качеството му на министър на финансите и председател на Управителният съвет на НАП ни информира официално, че не разполага с информация за размера на несъбраното ДДС. С официални документи БОЕЦ разобличихме Горанов в лъжа и доказахме, че е знаел за милиардите несъбрано ДДС и не само, че не е предприел нищо, а заедно с прокуратурата е част от схемите и чадъра, разтворен над тези престъпления. Това бе и един от аргументите  ни в подаденият до ВКП сигнал срещу Горанов и Бойко Борисов за незипълнение на служебните задължения и неупражнен контрол върху дейността на НАП довели до огромни щети за държавата.

БОЕЦ внесохме сигнал срещу Бойко Борисов и Владислав Горанов заради 16-те милиарда несъбрано ДДС!

Исканата от нас информация се оказа проблем за НАП. Получихме отказ да ни бъде предоставена с аргумента, че представлява данъчна тайна. Няма как де се съгласим с това, защото по закон НАП са длъжни да публикуват и направят достояние на обществото имената на дружествата некоректни длъжници към държавата! И те го правят с дребни търговци дължащи по няколкостотин до няколко хиляди лева, но имената на източилите стотици милиони и милиарди се оказват тайна и НАП ги пази! Въпроса е ЗАЩО? Дали защото олигарсите, собственици на въпросните дружества са собственици и на институциите, НАП и държавата? Дали защото НАП и прокуратурата са част от измамните схеми и са осигурявали чадър над престъпните групи занимаващи се с източване на ДДС и данъчни измами? Дали защото „от горе“ са спуснали заповед „да са пазят и да не се закачат“? Няма как да приемем този отказ и  БОЕЦ продължихме битката в съда!! И не защото вярваме в съдебната система, а защото вярваме, че Истината е най-силното ни оръжие и че българите имат право да знаят КОЙ обрича цял един народ на бедност и мизерия! КОЙ ограби и източи милиардите от гърба на най-бедният народ в Европа! КОЙ пази престъпниците и осигурява чадър над престъпната им дейност!

С Решение № 4708/10.07.2018г. 48 състав на Административен съд -София град признава правото на БОЕЦ да получи исканата по ЗДОИ информация и задължава НАП да изпълни указанията на съда и да ни предостави исканите доклади до МФ. 

Вместо да изпълни Решението и указанията на АС – София град, НАП звеждат касационна жалба пред ВАС , като оспорват решението на АС. Без основателни аргументи с единствената цел ДА ПАЗЯТ ОМЕРТАТА НА МАФИЯТА ЗА ИЗТОЧЕНИТЕ 16 МИЛИАРДА ДДС! 

Отново ще се харчат хиляди левове обществени средства в безкрайни дела с едничката цел да се протака и Истината да бъде скрита от обществото. И мафията постигна своята цел! Днес, 17.09.2018г. в БОЕЦ получихме призовка от ВАС за насрочване на заседание по жалбата на НАП за… 27.01.2020г. !!!

Бавното правосъдие е отказ от правосъдие. А в случая мафията използва НАП и съдебната система, върху които има контрол, за да лиши обществото от информация за извършеният от мафията колосален грабеж! Това в държавата на Буда, Пеевски и Цацаров се нарича „стабилност“ ! Стабилни в ограбването и източването на държавата! Стабилни в замитането на следите и пазенето на ОМЕРТАТА на мафията!

Припомняме, че БОЕЦ спечелихме още едно дело срещу НАП и то е може би по-важно. Става дума за искането ни да ни предоставят информация за отписаните задължения към НАП поради давност! По информация на БОЕЦ става дума за над 20.6 МИЛИАРДА ЛЕВА! По тов дело НАП също внесе касационна жалба до ВАС и чакаме решението на висшият съд.

БОЕЦ спечели и второто дело срещу НАП! (документи)

Това е още по строго пазена тайна от мафията. Защото тези милиарди са източени с прякото участи на НАП, чрез тяхното умишлено бездействие довело до изтичане на давностният срок. Всеки разбира, че това няма как да се случи, ако над фирмите дължащи тези милиарди няма разпънат чадър. На обикновените данъкоплатци това няма как да се случи, ще ги преследват и ще им запорират сметките дори за минимални задължения, докато „правилните“ фирми трупат милиони задължения и досиетата им стоят заключени и недосегаеми в някое чекмедже до изтичане на давностният срок. При срива на Търговският регистър ( това се случи дни след като съдът задължи НАП да ни предоставят информацията за несъбраните поради давност задължения) в БОЕЦ получихме информация, че се заличават следите именно на тези схеми.

Над 20.6 милиарда лева задължения са заличени от ТР. Операция „Джунгла”

БОЕЦ винаги водим битките си до край, а случващото показва страха на управляващата ни мафия от Истината и чрез нашите действия ги разобличаваме и принуждаваме да използват целият си институционално-мутренски ресурс, за да покриват следите си и да крият информацията за източените милиарди от бюджета. През последните месеци ударите срещу нас станаха все по агресивни, а заплахите все по директни и брутални. Това е най-силното доказателство, че мафията се страхува от нас и сме на верен път.

Има само един начин да се справим с това зло и той е на площадите. План, стратегия, ясни цели и отговори на най-важните проблеми и въпроси. Това ни е нужно. И пробуждане на гражданското общество. Когато гражданите осъзнаят силата си, мафията отстъпва. БОЕЦ знаем точно какво искаме , защо го искаме и как да го постигнем. Не се борим за властта, битката ни е да отстраним мафията от властта! Ще плащат за всичко!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки