Бойко Борисов -“Няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хората“ – 2013г. преди да подаде оставка.

По-сложно е.
“Няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хората“ – думи на Бойко Борисов преди да подаде оставка през 2013г.


Голяма част от ченгетата са тъпи. Голяма част от началниците им са тъпи. Голяма част от началниците на началниците им са тъпи. Но не всички. Има едно правило, което не подлежи на съмнение – „Нищо случайно няма“.
Използването на лютив спрей, или сълзотворен газ срещу граждани е приложимо само след разпореждане и предварителни указания. Това, че тъпите ченгета са го направили по смехотворен начин не омаловажава факта, че са го използвали. Въпроса е защо? Имат числено превъзходство спрямо протестиращите, няма пряка заплаха за институциите (сградите са празни, протестиращите нямат запалителни средства, хладни оръжия и тн.) Няма дори задържани. Защо тогава ченгетата използват крайни средства? Вариантите са два.
Първи вариант – пряка и умишлена демонстрация на сила и брутални действия целяща да покаже, че властимащите са готови на всичко, за да пазят властта си. Сигнала е към всички, които трупат гняв и са готови да излязат на площадите – „Ще ви смачкаме, ще ви бием, задушаваме и малтретираме , това ви чака, ако излезете срещу властта на мафията“.
Втори вариант – на Буда му трябва повод да отстрани шофьора на Мето Илиенски от министерският пост. (Цецоу и Гешев са му предали съобщението от Вашнгтон) Няма как без нищо да му поиска оставката и играят цирка със сълзотворният газ. Да натръшкат няколко протестиращи, да предизвикат обществена реакция и Буда да излезе целият в бяло и да „вземе“ главата на Младен Маринов Илиенски.
Всъщност ИМА и трети вариант – на самият Буда му трябва повод да хвърли оставка и да се изниже от управлението сега с надеждата, че ще презавери властта си още веднъж на поредни извънредни избори докато все още владее положението. Когато тренда е на долу, колкото по-рано отидеш на избори толкова по-добре. Защото с всеки изминал ден губиш позиции и влияние. Буда добре разбира това. Рискован ход, но той го е играл вече , прекалено самовлюбен е и смята, че може още веднъж да го изиграе. Момента е важен, защото след половин година ще се избира нов главен прокурор. Или избори сега, или ще трябва да стиска властта на всяка цена поне още една година. А това изглежда все по малко вероятно. Именно затова смятам, че Буда е способен да изиграе подобен сценарий, дори е способен сам да си организира протести, да хвърли ченгетата срещу “протестиращите“ и после помним… “Няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хората“ – думи на Бойко Борисов преди да подаде оставка през 2013г. Когато десет години обаче пълниш администрацията и службите с некадърници, корумпета и калинки, накрая се стига до там, че пръскат със сълзотворен газ срещу вятъра.
До дни БОЕЦ ще огласим факти и документи, както и следващите си действия, които във всяка нормална държава би трябвало да свалят всяко правителство. Но ние не живеем в нормална държава и ще се наложи вероятно да се сблъскаме челно с мафията и нейните пазители. Буда, господарите му, ортаците му и слугите му ще се опитат да ни неутрализират, но няма как да ни спрат. И със сигурност подготвят както удари спрямо нас, така и сценариите по които да се измъкнат. Оставката също е вариант, но този път сметките им няма да излязат. Остават броени дни, да видим. Милост и прошка няма да има.
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки