Нови документи потвърждават вината на Борисов за 20-те жертви край Своге! Кошмарът продължава.

БОЕЦ получихме нови документи доказващи бездействието и вината на Борисов за жертвите край Своге!

На 19.04.2019г. БОЕЦ внесохме сигнал с входящ номер PRB201901319314I  до ВКП  за извършени престъпления от лицето Бойко Методиев Борисов, за това че в качеството му на длъжностно лице – премиер на Република България е бил официално уведомен за дефектите на  път Мездра – Елисейна – Своге – Нови Искър, ремонтиран по Проект: „Лот 17–ТRP V/17 Път II–16. и не е изпълнил служебните си задължения, като в съучастие с други лица чрез виновно бездействие е съпричинил и носи отговорност за смъртта на 20 човека. На този път на 25.08.2018г. край Своге се случи тежка катастрофа при която загинаха 20 български граждани. Бойко Борисов  Е ЗНАЕЛ половин година преди катастрофата за дефектите и проблемите на пътя край Своге и то точно за конкретният участък, където стана катастрофата! И не е предприел нищо. Припомняме, че преди месец БОЕЦ огласихме и разкрихме документи и информация, че една година и половиха преди катастрофата институциите са били сезирани за дефектите на пътя край Своге ремонтиран от ТРЕЙС.

БОЕЦ внесе сигнал до ВКП срещу Бойко Борисов за катастрофата край Своге! (документи)

Самият Борисов е бил уведомен официално половин година преди катастрофата и то за дефектите в конкретният участък от пътя където стана катастрофата. Резултата е – 20 жертви. 

Веднага след това от правителствената пресслужба изпратиха до медиите информация по повод внесеният от БОЕЦ сигнал:

“С резолюция на министър-председателя Бойко Борисов на 8 март 2018 г. началникът на политическия кабинет на премиера изпраща писмо, с което препраща на МРРБ сигнала на кмета на Своге за път ІІ-16 Мездра-София, постъпил в кабинета на премиера на 28 февруари 2018 г. Министърът на регионалното развитие и благоустройството незабавно разпорежда на АПИ да докладва за състоянието на пътя и за предприетите мерки, както и да бъде изготвен отговор за кмета с копие до политическия кабинет на министър-председателя. В резултат на извършената от АПИ проверка, в края на месец май 2018 г., АПИ подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата – изпълнител да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя, заявяват от пресслужбата на кабинета.

Министър-председателят Борисов е предприел необходимите мерки за реакция на подадения от кмета на Своге сигнал, се казва още в съобщението.“

Какво разбираме от съобщението? 

ПЪРВО – Борисов наистина е знаел за дефектите на пътя половин година преди трагедията!

ВТОРО – Борисов прехвърля отговорността и вината на всички други оправдавайки себе си!

ТРЕТО – НИКОЙ НИЩО не е извършил и никакъв ремонт не е направен на пътя Мездра – Своге – София! НИЩО! Нито един дефект, нито един участък, нито един ремонт! Доказано от БОЕЦ с документи! За една година и половина след първоначалните констатации и писма до институциите за тежки проблеми и дефекти на този път и половин година след като е бил уведомен и Борисов, няма извършен НИТО ЕДИН РЕМОНТ на пътя Мездра-Своге-Нови Искър! НИТО ЕДИН!

На 18.04.2019г. от съобщение на прокуратурата стана ясно, че на част от длъжностните лица – Глосов и Атанасов от АПИ и трима шефове от ТРЕЙС са повдигнати обвинения във връзка с катастрофата край Своге и разкритите от БОЕЦ документи. Обвиненията са за  престъпно бездействие и неизпълнение на служебните задължения! Считаме, че чрез тези избирателни действия  на прокуратурата се цели да се прикрие вината на премиера Бойко Борисов, като чрез обвинението на по-ниско поставени длъжностни лица в качеството им на „бушони” се отвлече вниманието от неговата лична отговорност и вина. От списъка на обвинените липсва и името на бившият министър Нанков!

Как така Борисов е изпълнил служебните си задължения, като неговите подчинени не са изпълнили своите? Той има задължението не само да разпореди действия, а и да контролира тяхното изпълнение. Резултата от „действията“ на Борисов е – 20 трупа! След разкритите от БОЕЦ документи прокуратурата се раздвижи и обвини и ТРЕЙС във фалшифициране на документи във връзка с изпълнение на ремонта, както и в лошо качество на ремонтните дейности довели до дефекти на пътя! Само преди няколко седмици Борисов отиде лично в Стара Загора да среже лентичката на поредният корупционен проект на ТРЕЙС, както многократно е правил преди това, включително на частните офиси на ТРЕЙС! Именно заради тези близки отношения на Борисов с ТРЕЙС (усвоили над един милиард лева по време на трита мандата на Борисов), БОЕЦ изразихме мнение, че той е разпоредил да се бавят действията до изтичане на срока на гаранцията, за да спестят на ТРЕЙС няколко милиона лева за гаранционни ремонти. Всички действия, или по-точно бездействието на институциите след като самият премиер е бил информиран доказват това!

АКО БОРИСОВ Е „ВЗЕЛ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ“, ЗАЩО ИМАМЕ 20 ТРУПА?

Кошмарът на пътя край Своге обаче продължава, което допълнително доказва, че НИКАКВИ МЕРКИ не са взети дори и след катастрофата отнела живота на 20 българи! С писмо с дата 19.04.2019г. от ОД МВР София ни отговарят на запитване по ЗДОИ, че за 2017 и 2018г. след ремонта на пътя Мездра-Своге-Нови Искър  (този път е въведен в експлоатация на 27.12.2016г.) само на участъка Своге- Нови Искър са възникнали 62 тежки катастрофи с 22 загинали и 28 ранени. И още:

„В случаите на двупосочно движение на товарни автомобили на дадени участъци е невъзможно разминаването и това създава предпоставки за леки и тежки ПТП“ 

„Към момента пътя е в гаранция и в ОД МВР София няма информация за извършване на ремонтни дейности!“

ТОВА Е ИНФОРМАЦИЯ И КОНСТАТАЦИИ С ДНЕШНА ДАТА! 

От телевизионните репортажи през последните дни разбрахме и че извършеният ремонт на мястото на катастрофата също не е отстранил дефектите, а поставената нова мантинела принуждава гражданите да ходят по платното за движение! Всичко е имитация и усвояване! Лъжи и бягство от отговорност.

ТОВА СА КАТЕГОРИЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ БОРИСОВ НЕ Е ВЗЕЛ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ! ДОРИ И ДНЕС ТОЗИ ПЪТ ИМА ТЕЖКИ ДЕФЕКТИ И ПРЕДСТАВЛЯВА РИСК ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА ДВИЖЕЩИ СЕ ПО НЕГО! ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ЖЕРТВИ КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН? „Борисов е невинен“ няма да върне загиналите…

Борисов носи персонална отговорност за смъртта на 20 човека и това вече не може да бъде скрито и отречено, нито тази отговорност да бъде прехвърляна на бушоните пред него! Борисов носи солидарна вина заедно със служителите в АПИ, министър Нанков и ТРЕЙС!

БОЕЦ ще продължим с натиска. #УбийциГейт е олицетворение на мафиотската държава, на това как мафията, корупцията и некадърността убиват. А на върха на тази мафиотска държава стои Буда. Този път доказахме и с документи, че лично Борисов носи отговорност за смъртта на жертвите край Своге. Тези хора загинаха заради алчността на дебелите. Продължаваме. 

Припомняме, че през януари БОЕЦ съобщихме, че ТРЕЙС са завели дела на обща стойност 16 милиона лева на 12 медии и лица заради публикуване на материал на БОЕЦ и лични коментари за дефектите на пътя и отговорността на ТРЕЙС за катастрофата край Своге. По тази тема има развитие и до дни ще съобщим какво се случва. Когато мафията управлява наглите вилнеят!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

#БорисовУбива
#УбийциГейт
#МафиятаУбива
#КорупциятаУбива
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

PAYPAL  link

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА