БОЕЦ до прокуратурата: „Умишлено се манипулират и укриват данните за броя на заразените“

БОЕЦ внесе сигнал до Окръжна прокуратура Видин за това, че на медиците и служителите в Общинската болница, които са били контактни с първият доказан пациемт с COVID 19 е отказано да бъдат изследвани за вируса. Част от тези медици, работещи в отделението по пулмология в болницата са контактували за продължилно времe и са обгрижвали и лекували болният без необходимото ниво на лична защита. Същите не са под домашна карантина и продължават да се движат свободно. По информация на БОЕЦ част от тях са със симптоми. Първият пациент с коронавирус е приет във видинската болница на 31.03., а пробите на медиците са взети на 02.04. Изпратени са до РЗИ Видин и от там до референтната лаборатория в София, от където са изпратили отказ да ги изследват. Георги Георгиев от БОЕЦ се срещна с прокуристката на видинската болница , д-р Найденова и шефа на РЗИ Видин. От разговора с д-р Владински (директор на РЗИ) става ясно, че има спусната инструкция от Щаба и професот Кантарджиев (член ан НОЩ), да НЕ СЕ ВЗИМАТ И ИЗСЛЕДВАТ проби от медиците и контактните на доказано заразени с коронавирус! БОЕЦ припомняме изявлението на генерал Мутафчийски от 26.03.2020г., според коео е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО тестуването на всички контактни и медици:

„Искам да призова всички колеги от страната  – където има хора с респираторни заболявания, трябва задължително да се тестуват, плюс контактните лица, плюс медицинския персонал. Не просто по желание – то е изпратено и като заповед от главния санитарен инспектор и тя трябва да се спазва! Имаме данни, че на някои места не се спазва и реагираме чрез органите на РЗИ“ – 26.03.2020г.  генерал Мутафчийски.

Същото изявление Георгиев е цитирал и на д-р Владински, който е заявил, че веднага след това са получили инструкции да НЕ тестват контактните. Което означава, че правителството и Щаба  пред медиите и обществото  говорят едно, а се предприемат точно обратните действия. Георгиев е задал и въпроса, след като има такава инструкция да не се тестват контактните, на какво основание бяха тествани публично и демонстративно всичките 240 депутата, за които има съмнения, че са били контактни със заразен техен колега, а в същото време обикновените граждани и медиците от първа линия не се тестват? Полученият отговор е „За едни може, за други не може, това е положението“. 

Тестват депутатите за коронавирус във ВМА и „Софиямед“ - bTV Новините

Мсово тестване на депутати за COVID 19

За тези абсурди, нарушването на задължителните мерки за борба с епидемията и Закона за изврънредното положение, БОЕЦ сезирахме още на 03.04. МВР, а днес и прокуратурата. Във внесеният сигнал поставяме следните въпроси:

  1. Защо депутатите можа да бъдат изследвани, като контактни, а обикновените граждани и медиците от първа линия не може да бъдат изследвани?
  2. Защо има двоен стандарт в грижата за живота и здравето на българските граждани, като за депутатите, олигарси (Кирил Домусчиев) се полагат специални грижи в специални условия, а гражданите са лишени от същите грижи и условия за лечение? Домусчиев бе лекуван в частната клиника СофияМед, а видинчани трябва да бъдат лекувани в ужасяващите условия на инфекциозното отделение.
  3. Защо пред медиите и обществото генерал Мутафчисйи обявява един заповеди и мерки, а в същото време към РЗИ се спускат за изпълнение точно обратни инструкции? Пред медиите се съобщава, че е задължително тестуването на контактни и медици, а на РЗИ-тата се нарежда да НЕ тестват контактните и медиците.
  4. БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че управляващите в лицето на правителството и създаденият НОЩ умишлено прикриват мащаба на заразата, занижавайки броя на заразените, като не изследват най-рисковите групи – контактните и медиците на първа линия. Няма как да откриваме и да отчитаме заразни, като не изследваме контактните и рисковите групи. БОЕЦ изразяваме своите съмнения, че това се прави умишлено с цел дезинформация и въвеждане в заблуда на обществото, че премиера Борисов и правителството се справят с кризата, като се обявяват нереално ниски бройки на установени заразени. В същото време обаче тези действия поставят в огромен риск цялото българско общество, което според нас е ужасяващо престъпление съпоставимо с действията на управляващите по време на обявеният за престъпен комунистически режим при аварията в Чернобил.
  5. БОЕЦ питаме, спазени ли са всички мерки за карантиниране на контактни при установяване на доказано заразен във видинската болница?
  6. Трябва ли да бъдат поставени под домашна карантина всички контактни със заразения медици, които са контактували с него за продължителен период (часове) без необходимото и задължително ниво за защита?
  7. На какво основание Щаба и правителството забраняват на РЗИ и референтните лаборатории да взимат и извършват проби на контактни граждани и медици и на какво основание са извършени и изследвани същите проби на депутатите?
  8. Съществува ли риск някой от контактните медици работещи във видинската болница да се е заразил от доказано заразеният с коронавирус пациент? И след като тези медици не са поставени под домашна карантина и има отказ да се изследват пробите им какъв е риска за всички останали пациенти, видински граждани медици да бъдат заразени от тях?
  9. Задължителната мярка за незабавно поставяне под 14 дневна карантина на всички доказано контактни със зарзен с коронавирус , задължителна за всички граждани ли е, или отново „за едно може, за други не може”?
  10. Защо десетки хиляди български граждани, установени, като контактни, или дори само, като пътували до рискова държава са поставени в домашна карантина под надзора на МВР и заплашени от затвор до 5 години за нейното нарушаване, а за други български граждани тази мярка не се прилага, като депутатите и контактните медици от видинската болница?

БОЕЦ имаме и други съмнения и въпроси, както и допълнителна информация, които заявяваме, че сме св готовност да предоставим на прокуратурата.

Изискваме от прокуратурата образуване на досъдебно производства в хода на което да се извърши в спешен порядък  проверка и изясняване  на всички  факти и обстоятелства представени в сигнала и предприемане на незабавни действия за осигуряване на живота и здравето на българските граждани. БОЕЦ изискваме да бъдем уведомени за хода на проверката и предприетите от прокуратурата действия.

04.04.2020г.                                  Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Случащото е ужасяващо, подобно на ужасяващите кадри от инфекцизоното отделение във видинската болница, които вече публикувахме!

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

 

Поредното доказателство, че управляващата ни мафия е неспособна да се справи с кризата. Мафията не спасява, мафията ограбва и убива! 

БОЕЦ призоваваме за спазваме на всички разумни мерки за лична хигиена и социална защита и дистация и яростна съпротива срещу всеки опит и посегателство на мафията върху свободата, правата ни и демокрацията! Бъдете готови в първият ден след епидемията да излезем на площадите и изринем злото и защитим свободата си. Не може гражданите да сме престъпници, да ни следят, послушват и преследват, а мутрите и мафиотите да ни ограбват  безнаказано правейки се на спасители! Мафията не спасява, мафията ограбва и убива! Може и да не дочакаме края на епидемията, може да излезем и преди това

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА