Маски и защита – първо за НСО и управляващите! Защо? (документи)

На 23.03.2020г. БОЕЦ внесохме заявление по ЗДОИ до НСО с което изисквахме информация за взетите от Службата мерки в условията на извънредно положение и епидемията от COVID 19. От полученият отговор ставя ясно, че управляващите първо са се погрижили да защитят себе си и тези, които ги охраняват и едва след това се предприели действия за защита на обществото и осигуряване на болниците и гражданите с маски, дезинфектанти и защитни средства. 

ПОТРЕСАВАЩО! Охраната на Борисов струва 37 милиона лева на година ...

От отговора на бригаден генерал Красимир Станчев разбираме, че още на 10.03.2020г. (три дни преди въвеждането на извънредното положение за страната) в НСО е създададен специален Оперативен щаб, който да следи за ситуацията с епидемията. Разбираме и че на 12.03 (отново преди въвеждането на изврънредното положение) НСО са изпратили своя заявка до Министерството за здравеопазването за маски,  предпазни облекла и дезинфектанти, на 17.03 е изпратена допълнителна завяка и до Логистично-координационнията център, като в същото време от военновременният резерв са им осигурили и предпазни маски с филтри, ръкавици и платнение маски за лице. Колко щаба, центъра и съвета има в тази държава за борба с коронавируса вече не е ясно, загубихме им бройката. В НСО нямат проблеми със защитните средства за своите служители. Генерал Станчев се е погрижил за подчинените си, което му прави чест, но защо нашите управници са се погрижили първо за своите охранители, а след това за гражданите, лекарите и сестрите в болниците, е важен въпрос, който показва начина на мислене и лицемерието на управляващата ни мафия! 

Публикуваме отговора на НСО:

И до момента има болници и медицински заведния, в които има недостиг на  лични предпазни средства, защитни костюми и маски. През изминалите седмици ситуацията бе изключително тежка, цели медицински екипи излезнаха на протести заради липсата на условия и защитни средства. Управляващите бяха принудени да преминат в репресивен режим и лекари бяха „профилактирани“ , за да си мълчат. Много тежко е положението в спешните отделения на общинските болници, като едва през последните дни има някакво леко подобрение в снабдяването и доставките на лични предпазни средства. И докато медиците ни на първа линия са подложени на риск заради липсата на маски и защитни костюми, то охраниители на Борисов, Гешев, Караянчева и тн. нямат такива проблеми. Въпрос на приоритет за управляващите. За тях личната им сигурност е по-важна от грижата за обществото. Не че някой ги заплашва с нещо, но се чувстват по-важни и сигурно по-спокойни заобиколени с въоръжена охрана и движейки се със служебните лимузини, докато в „Пирогов“ чакат за калцуни и маски.

Вярваме, че всеки български гражданин има право да бъде защитен на работното си място и да разполага нужните му защитни средства, включително и служителите на НСО, но в ситуация на извънредно положение, пандемия и остър недостиг на тези консумативи и изделия възниква въпроса, кои са с приоритет и чия дейност е по-необхидима и значима  днес за обществото, на охранителите на властимащите, или на лекарите от първа линия? 

Нека всеки сам анализира тази информация и направи своите изводи. 

БОЕЦ призоваваме за спазваме на всички разумни мерки за лична хигиена и социална защита и дистация и яростна съпротива срещу всеки опит и посегателство на мафията върху свободата, правата ни и демокрацията! Бъдете готови в първият ден след епидемията да излезем на площадите и изринем злото и защитим свободата си. Не може гражданите да сме престъпници, да ни следят, послушват и преследват, а мутрите и мафиотите да ни ограбват  безнаказано правейки се на спасители! Мафията не спасява, мафията ограбва и убива! Може и да не дочакаме края на епидемията, може да излезем и преди това.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Снимка на БОЕЦ - България Обединена с Една Цел.

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрепете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафия и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА