БОЕЦ даде Тома Биков на съд за лъжа и клевета!

Битката срещу мафията и нейните слуги трябва да се води на всички фронтове! БОЕЦ заведохме дело срещу Тома Биков, депутат от ГЕРБ за лъжите и клеветите изречени по наш адрес в национален ефир. Това е само първото от серия дела, които ще инициираме срещу медии и лица позволяващи си да клеветят и сипят помия и лъжи срещу БОЕЦ. 

През годините БОЕЦ осъдихме най-силните бухалки на мафията – СГП, СП, НАП, КПКОНПИ, МВР. Водихме дела в обществен интерес разкривайки престъпните схеми и на управляващите и мафиотската същност на управлението на Борисов, Пеевски, Цацаров и Гешев. Поемахме всички удари и рискове. Всяка наша дума доказваме с доказателства, официални документи и сигнали до институциите. Поради липса на аргументи от страна на мафията и нейните „медии“ по наш адрес от години е в ход клеветническа офанзива за омаскаряване съдържаща гнусни лъжи, клевети и голословни твърдения, които имат за цел да компрометират доброто име на БОЕЦ, както и на неговите членове и ръковдство. Това е най-силното доказателство, че нашата дейност и действия представляват реална заплаха за мутренският режим на управление наложен от мафията. Така мафията ни легитимира, като свой враг номер едно. Това е малка част от цената, която плащаме за своята непримиримсот в битката ни за свобода и справедливост. Така Борисов и Пеевски разбират „свободата на словото“, да могат чрез своите медии-гнусомети да омаскаряват и очернят с лъжи и клевети безнаказано всеки, който не приема престъпната им власт. Време е понесат отговорност за тази мерзост. Започваме с Тома Биков с иск за 20 000 лв. обезщетение и това е само началото. 

Тома Биков: Европейската преса е платена – bgnes

„В предаване „Неделята на Нова“ от 23.02.2020г., излъчено по Нова телевизия, гост бе депутатът от ГЕРБ и ответник по делото Тома Биков. Темата на предаването бе: „Премиерът на прицел: Кой и защо го атакува?“. Гостите – Тома Биков и друг депутат, но от БСП – Филип Попов, дебатираха относно публикация в испански вестник за къща в Барселона, в която има данни да живее Борислава Йовчева и съмненията, че същата има дете от Бойко Борисов, който пък й е осигурил имота за над 8 милиона лева и магазин на централна улица в града. Тъй като сигналът до правоохранителните власти в Барселона по случая е изпратен от ГД „БОЕЦ“ и бяхме посочени като податели в няколко местни испански медии, в предаването Тома Биков направи няколко изявления, които са неверни и урониха доброто име на сдружението.

  1. На първо място, Тома Биков посочи неверни твърдения в предаването и връзки на сдружението с Цветан Василев, който го бил финансирал. ( 3:23м. – 4:37м.)

Тома Биков: „Има достатъчно основание , да се направи подобно активно мероприятие. Трябва да бъде ясно едно. Интересното е, че то се повтаря всяка година тази … даже можем да го вкараме в празничния календар на държавата, евентуално всеки февруари – март да пускат по една статия в някоя чужда медия, чужд вестник“

Водеща: „С чувство за хумор подхождате по темата.“

Тома Биков :“ А, ми, с какво да подходя? БОЕЦ това е една организация от двама души, която се организира от Цветан Василев. Купуват една страница в един испански вестник, близък до сепаратистите в Барселона, с определени връзки с руски служби. Които не го казваме ние, това е ясно доста преди тази публикация. Завърта се там. И понеже ние тука сме малко по-емоционални, когато чужд вестник, без да знаем нито каква му е историята, нито какъв му е статутът на тоя вестник. Веднага в българската преса, медии и т.н. се почват едни гръмки заглавия и ето вече … а самата испанска антикорупционна прокуратура, за която се говори отказва всякакъв коментар. И дори не казва, че изобщо проверява нещо на Премиера.“

  1. Впоследствие (7:25м. – 7:58м.) в предаването Тома Биков отново споменава за връзка на испанския вестник с руските служби, след което пак засяга БОЕЦ с неверни твърдения:

Тома Биков: „….А иначе, че БОЕЦ и Бивол от време на време заработват за Цветан Василев мисля, че това е ясно на всички. Това не е някаква тайна. И че господин Василев от шест години се опитва нещо да се реабилитира по някакъв начин през такъв тип медии или организации, също е… те не се крият, те имат снимки с него.“

Водеща:Опитвайки се да омаскари Борисов. Това ли е, което казвате? Това са думи на Борисов от  днес.“

Тома Биков: „Не, според мен да дестабилизира държавата. И в една мътилка или хаос евентуално да използва момента да се върне. То вече не само Василев, те са доста хора.

Видео с клеветите и лъжите на Тома Биков може да видите тук:

БОЕЦ, като гражданска организация с дейност в обществена полза имаме отговорността да пазим доброто си име, за да даваме добър пример и привличаме съмишленици за постигането на заложените в устава ни цели. Неистините, изречени спрямо нас от Тома Биков пречат на дейността ни, като нанесоха вреда на организацията, на нашите членове и на нашата кауза, която е обществено значима. БОЕЦ има свое ръководство в лицето на управителен съвет и негов председател и твърдението на Тома Биков, че БОЕЦ се финансира от Цветан Василев е невярно и дълбоко клеветническо, защото внушава някаква задкулисни зависимости на Сдружението с лице, което е обвинено за фалита на КТБ. С тези твърдения, Тома Биков неоснователно внушава, че от БОЕЦ имаме за цел да прокараме интересите на Цветан Василев, като дестабилизираме държавата. Ответникът интерпретира, че сдружението извършва  антидържавна дейност и твърди, че това става чрез чужди (руските) служби. Тома Биков също сочи и че от БОЕЦ „купуваме“ страница в испански вестник, кое също е невярно и внушава, че използваме непочтени методи за разпространение на информация и убеждение на трети лица, в това число на медии и чужди правоохранителни органи.

Сдружението се ползва с изключително добро име сред обществото, като в годините признак за това са спечелените награди – за 2018г. за гражданска активност ни „Инициатива правосъдие за всеки“, през 2019г. за „Гражданска доблест“ на Българския хелзински комитет на форума „Човек на годината“ и награда – Грамота за 2020г. на „Програма достъп до обществена информация“ за използване на ЗДОИ в обществен интерес. През 2016г. бяхме единствената гражданска организация от Р. България, която бе поканена и изпрати свой представител в Брюксел на организираната от евродепутата Моника Маковей конференция на тема „Борбата с корупцията в югоизточна Европа“. Съща така, БОЕЦ бяхме съорганизатори на проведената през м. април 2019г. конференция  на тема „Независим съд – свободна държава“, на която председателят на ВКС съдия Лозан Панов бе основен наш гост и лектор.

Поддържаме интернет страница, която e популяризирана, в нея се публикува информация за актуални наши инициативи, разкрития, дела, протести, срещи с разпознаваеми лица от обществения и политически живот на страната. Страницата на сдружението в социалната мрежа „Фейсбук“ има над 71 000 последователи. Поддържаме и група с наименование „БОЕЦ“, в която членуват близо 10 000 членове. Поддържаме своя страница и в „Туитър“, където също имаме стотици последователи. На сдружението се дава гласност от страна на електронни медии, като „Сега“, „Медияпул“, „Свободна Европа“, „Дневник“, „Фрогнюз“, често наши членове гостуват в предавания на „Евроком“ (Люба Кулезич „Честно казано“ и Сашо Диков „Евродиков”, „Алтернатива” по ТВ1 и др.

Организацията цели популяризиране на своята дейност сред обществото чрез поддържане на добра репутация, като се стреми да разсея всякакви съмнения относно подбудите на нашите членове и начина на нашето финансиране. БОЕЦ е сдружение, в което членуват хора, които сме си поставили за цел да укрепим гражданското общество в страната, нямаме никакви користни цели, нямаме политически амбиции за участие във властта, затова е много важно да опровергаваме твърдения в обратната насока.

Сдружението се финансира напълно прозрачно – чрез постъпления от членски внос и дарения от наши последователи и съмишленици. През 2019г. по разпореждане на Специализираната прокуратура по водено срещу сдружението дело, от ТД на НАП Велико Търново извършиха на БОЕЦ данъчна ревизия по ЗКПО за периода 01.01.2018 – 31.12.2018г., като с ревизионен акт №Р-04000519003547/091-001/27.11.2019г. не са установени задължения и в него ревизиращият екип заключава (стр.2/6), че: „В хода на извършената ревизия не са установени постъпления в касата и по банковата сметка на сдружението с произход различен от дарения и членски внос. Не се изпращани и получавани суми чрез използване услугите на куриерски фирми. Сдружението не притежава недвижими имоти и движими вещи и няма приходи от наеми. Не са предоставяни и получавани заемни финансови средства и в тази връзка няма реализирани приходи и разходи от лихви.“

Предстоят серия от съдебни дела срещу медии и лица, които чрез гнусни лъжи и клевети служат, като бухалки в ръцете на Борисов, Пеевски, Гешев и мафията срещу непримиримите граждани и организации. БОЕЦ продължаваме и с действията си на площадите, със сигнали, акции и протетси до отстраняването на мафията от властта! Оставка, съд и затвор! 

Битката продължава!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА