БОЕЦ покани Бойко Василев на Гражданската „Панорама“ пред БНТ!

Днес, 16.10.2020г. от 18.30ч. пред сградата на БНТ започва третото издание на „Гражданска Панорама“. Традиционно вече организатори сме БОЕЦ и нашите приятели от Оролов гнездо, Зелен Младост,. Граждански мегдан и Обществен контрол. Сто дни сме вече заедно на площадите и от самаото начало свободата на словото бе част от нашата битка и в тази връзка към оставките на Борисов, Гешев и Цацаров добавихме и оставката на Кошлуков, поредният слуга на мафията. Направихме множество акции и блокади пред БНТ! От септември започнахме и Гражданската „Панорама“, в която поставяме темите и въпросите, които няма да видите и чуете в уж нашата, обществена телевизия презета от мафията.

Няма налично описание.

През изтеклите месеци внесохме множество заявления за срещи с ръководтсвото на БНТ и искания за оставка на Кошлуков! Поискахме и гражданите да участват в „Панорама“, за да представим и нашата гледна точка и аргументи за протестите и исканите оставки. Не бяхме чути. Сега ние каним Бойко Василев на нашата, „Гражданска Панорама“!

Това е текста от събитието:

БОЕЦ, заедно с нашите приятели продължаваме инициативата Граждански форум „Орлов мост“ всеки петък пред БНТ вече от 18.30ч.
Тази седмица ще продължим с трети брой на „Гражданска Панорама“ – инициатива, с която вече доказахме на продуцентите на оригиналното седмично предаване на БНТ, че няма нищо страшно в студиото да има експерти, политици и граждани, които не декламират почти само опорни точки на властта.
Докато от студиото на „Панорама“ същата вечер пак ще дадат думата на проправителствени говорещи глави, на площада пред Националната телевизия ние осигуряваме алтернативни мнения, говорим по теми и за събития, които медията, издържана с нашите данъци, премълчава или неглижира.
Този петък водещ ще бъде журналистът от Биволъ, Димитър Стоянов. Предаването ще е в две части, в първата част темата е „Турски поток – грабеж за милиари“, гости ще бъдат -Илиян Василев – анализатор и Георги Георгиев – БОЕЦ.
Ще говорим за скандала с Балкански поток, който за Вашингтон и Анкара е Турски поток, а всъщност си е чисто руска реинкарнация на Южен поток, строен от руска фирма, с руска техника и руски работници, за да прекарва през България руски газ по руски тръби, увеличавайки зависимостта на държавите по тресето от путинова Русия. Нашата роля в този проект е само една – да платим масрафа от близо 4 милиарда!
Втората тема, „Гражданското и политическото“ е с водещ Кирил Чуканов и гости – Иван Калчев -Глиги (модератор на Оролово гнездо) , Грациела Щерева от Орлов офис и Иво Дошев – Обществен контрол!
Специален гост на „Гражданската Панорама“ ще бъде Татяна Кристи – журналист и граждански активист, използващ по неповторим начин политическата сатира в борбата си за запазването на правото и демокрацията, срещу управляващата ни мафия, корупцията и прокурорския произвол.
Татяна Кристи ще се включи в“Гражданската Панорама“ малко преди да изнесе представлението си в “Театро” на Връбница 12 от 20.00ч.
След като няколко пъти БОЕЦ се обърнахме към ръководството на БНТ с искания за оставката на Кошлуков и заявления за участие на гражданите и обективно отразяване на протестите, нашият глас не бе чут. Сега ние каним Бойко Василев , водещ на „Панорамата“ на статуквото в нашата, гражданска „Панорама“, да покажем какво означава свободна трибуна, на която гражданите могат да поставят чуят и видят важните за обществото теми, въпроси и отговори.
Като всеки петък, ще останем и по време на самото предаване в ефира на БНТ, за да посрещнем и изпратим участниците, ако се явят такива! Тази гражданска традиция, като израз на народната любов към представителите на управляващата ни мафия, трябва да бъде продължена.
Не можем да бъдем истински свободни без сввобода на словото и без свободни медии!
Елате в петък пред БНТ заедно да поискаме ОСТАВКИТЕ на Кошлуков – слугата на мафията и на неговите господари Борисов, Гешев, Пеевски и Цацаров! Може и пеша, може и с метрото…
Елате, трябва да бъдем достатъчно, за да покрием и задните входове, вече любими на нашите управници!
#ОСТАВКА
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

https://www.facebook.com/events/337226444040427

15.10.2020г. БОЕЦ изпратихме и официално писмо до Бойко Василев, с което заявяваме нашето желание да участва в ‘Гражданска Панорама“.

ДО

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ

БОЙКО ВАСИЛЕВ – ВОДЕЩ НА ПРЕДАВАЕНТО  „ПАНОРАМА”

ЗАЯВЛЕНИЕ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ, ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

    Сдружение „БОЕЦ”, като представители на гражданското общество в България, както и представители на други групи и организации, участващи в протестите с искане на оставките на Борисов, Гешев, Цацаров и Кошлуков се обръщаме към г-н Бойко Василев, водещ на предаването „Панорама” по БНТ с покана да се включи в организираната от нас „Гражданска Панорама”, която ще се проведе на 16.10.2020г. от 18.30ч. пред централният вход на сградата на БНТ на ул. „Сан Стефано” №29.

       На 18.07.2020г. БОЕЦ внесохме официално Искане до БНТ да осигури свободен обществен ефир, да бъдат поставени камера и микрофон, излъчващи в реално време пред централния вход на улица „Сан Стефано“ № 29 по време на вечерните протести пред сградата на телевизията, а гражданите да получат възможност да изразят своята позиция по актуалните събития и теми. Отправихме и искане за незабавна оставка на Емил Кошлуков и целия Управителен съвет на Българската национална телевизия. Не бяхме чути. Последваха блокади и граждански акции пред БНТ.

  Демокрацията има нужда от чиста медийна среда, свободни и независими обществени медии и силно гражданско общество, чиито глас да се чува в ефира на обществените медии.

На 24.09.2020г. БОЕЦ отново официално изпратихме писмо до ръководството на БНТ със заявеното ни желание за участие на наши представители в предаването „Панорама” състояло се на 25.09.2020г. Не получихме отговор и отново последва блокада на БНТ от гражданите.  

    На 30.09.2020г. БОЕЦ внесохме и писмо до екипа на „Панорама”, с което заявихме желание за среща с тях след приключването на предаването. Отново не получихме отговор. Не се състоя и заявената от нас среща с омбудсмана на БНТ, г-н Иван Такев.

Липсата на обратна връзка и комуникация между ръководството на БНТ и гражданските организации е тежък проблем, който според нас е проявление на основният проблем – поставянето на БНТ в подчинено положение към управляващата ни мафия, като проводник на тези зависимости е Емил Кошлуков, назначен от Пеевски и слугите на мафията в СЕМ за директор.

  След като не получихме отговори от БНТ и нашият глас не бе чут и представители на БОЕЦ и гражданското общество не бяха допуснати в ефира на БНТ да представят своята позиция и аргументи за протестите и исканите оставки,  сега ние каним г-н Бойко Василев да участва в нашата, гражданска „Панорама”. Да покажем какво означава свободна трибуна, как гражданите избират и поставят важните за обществото ни теми и въпроси без страх, без ограничения и без цензура.

   Г-н Василев, очакваме вашият отговор.

 15.10.2020г.                    Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Да видим! Битката продължава! 

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА