Важно! Брюксел с наказателна процедура срещу България. (документи)

Подкрепете  БОЕЦ в справедливите ни битки –<<< PAYPAL >>> link click

На 27.01.2021г.  във връзка със строежа на „Турски поток“  в България, БОЕЦ поискахме от ЕК – главна дирекция „Енергетика“ и Агенцията за сътрудничество на енергийните регулатори официално становище дали се прилагат разпоредбите на Регламент (ЕС) 2017/460, Регламент (ЕС) 2017/459, Трети енергиен пакет на ЕС и др. европейски норми и законодателствов Документите бяха внесени по няколко канала, включително и на място със съдействието на нашите приятели в Брюксел. 

Тук може да си припомните зададените от нас въпроси:

БОЕЦ поиска официално становище от Брюксел за „Турски поток“! (документи)

Последва много бърза реакция, като вече получихме писмо  от Главна дирекция „Енергетика“. То съдържа подробни отговори на всички зададени от нас въпроси. Може би най-важната информация, която от Агенцията ни дават е, че още през май 2020г. Европейската комисия е започнала наказателна процедура срещу България заради неизпълнение ангажименти и задължения по транспониране на директива касаеща вътрешният пазар на природен газ:

— Да, България трябваше да транспонира Директива (ЕС) 2019/692 на Европейския парламент и на Съвета от 17 април 2019 г. за изменение на Директива 2009/73/ЕК относно общите правила за вътрешния пазар на природен газ в националното си законодателство до 24 февруари 2020 г. На 28 май 2020 г. Европейската комисия започна срещу България производство за нарушение поради липса на информация за предприети мерки за транспониране на Директива (ЕС) 2019/692.

— България не е сезирала Комисията с искане за декларация за съответствие по проекта на закона. Ако Европейската комисия счетѐ, че определена държава-член не е изпълнила задължение по Директива (ЕС) 2019/692, Комисията може да реши да започне производство за нарушение срещу държавата-член, съгласно членове 258-260 от Договора за функционирането на Европейския съюз.

.

Прилагаме пълният текст на писмото:

Въпроса с европейското законодателство бе повдигнат от Илиян Василев в края на 2020г.  при негово участие в „Гражданска Панпорама“ по темата за Турски поток и БОЕЦ решихме да отправим тези въпроси към Брюксел.  Това е много важен пробив на омертата на управляващата ни мафия! Почти една година след старта на наказателната процедура срещу България, от правителството не са обелили нито дума за това! Дори нещо повече, не са предприели никакви мерки.  Междувременно БОЕЦ сезирахме ЕК и прокуратурата и с данни за извършени престъпления при строежа на „Турски поток“. Борисов мълчи, министрите мълчат, Гешев мълчи, мълчат дори от „опозицията“ – БСП, ДПС, патриоти. Масово мълчание, всички партии на статуквото дружно бранят омертата и интересите на мафията.

Защо?

Три милиарда плащаме за този проект и би трябвало всички да следим за всяка стотинка и за всичко, което се случва с тръбата. През Турски поток  платихме  и онези близо 800 милиона, които Пеевски дължеше на руската мафия източени от Корпулентния за Южен поток. И всички мълчат. След акциите на БОЕЦ , както и съвместните ни репортажи с Биволъ и БУЛФОТО, и поредица от материали на различни медии, Борисов вече не смее дори да спомене Турски поток. Не посмя да среже и лентата на тръбата. Тишина, тъмнина, грабеж  и много милиарди платени от гражданите. БОЕЦ ще продължим да разобличаваме, разкриваме и осветляваме престъпните схеми на Буда, Пеевски и бандата им.

Стартиралата наказателна процедура иам и финансово измерение, като и тези пари пак ние, гражданите ще платим докато Борисов се прави на спасител и раздава предизбовно стотици милиони пак от нашите пари от прозореца на джипката.

БОЕЦ изразяваме своята благодарност към нашите приятели в Брюксел за помощта и съдействието.

Битката продължава! И след тези избори вероятно ще трябва да сваляме и следващите. Гответе се за серия от избори, докато изринем кочината и си подредим държавата.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

 

Подкрепа през PayPal или с банкова карта. Кликнете на линка или на картинката:

 <<< PAYPAL >>> link click

Подкрепа през Epay.bg. Въведете сума по избор:

Описание Сума
Подкрепа за дейността на ГД БОЕЦ BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg - Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки