Гешев повдигна обвинения на Георги Георгиев от „Жоси“. (документи)

Подкрепете БОЕЦ в справедливите ни битки – <<< PAYPAL >>> link click

На 8 декември 2021г. Георги Георгиев, председател на БОЕЦ, и неговият съименник Георги Георгиев, собственик на фирма “Жоси’, участваха в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” по телевизия Евроком. Тогава те представиха данни за участието на главния прокурор Иван Гешев в отнемането на бизнеса на Георгиев (“собственика на “Жоси”), още от времето му като редови прокурор.

Веднага след това беше публикувано съвместно разследване на сайта Bird.bg и БОЕЦ, като публикувахме документи, които доказват прехвърлянето на дялове от “Жоси” към бащата на Иван Гешев. Това е била цената прокуратурата и Гешев да се намесят в спора между съдружниците.  Вместо 20% от „Жоси” Гешев (чрез неговият баща) обаче получил 2%, които въпреки че са оценени на стойност около четвърт милион лева, не оправдават неговите очаквания. Така Гешев се обръща срещу Георги Георгиев, фирмата е разграбена, а всички сигнали за данъчни и финансови престъпления в компанията остават без разглеждане. Прокуратурата се обръща срещу Георгиев с цялата си репресивна мощ.

Гешев приел подкуп от бизнесмен, за да “опраска” съдружника му

 

В продължение на 7 години фирмата е разграбена, а всички негови сигнали остават без последствия. Къщата му е запалена, подложен е на заплахи и репресии.

В последните месеци, по време на разследването на #ЖосиГешевГейт председателят на БОЕЦ Георги Георгиев получи две смъртни заплахи.

“Ще ти затворим устата завинаги”.

“Ти си подписа смъртната присъда”

Преди дни разследващият журналист от Bird.bg Атанас Чобанов обяви, че е бил информиран от представител на чужди партньорски служби, че имат данни за заплаха за живота му. Чобанов сам посочи, че заплахата най-вероятно идва от първия ред на парламента –  Пеевски, ДПС и задкулисието. Същото задкулисие, което контролира Гешев и на което служи Гешев.

Успоредно със заплахите се задейства и самата прокуратура по познатият ни мутренски стил.

На 08.01.2022г. Георги Георгиев от „Жоси” и неговият син бяха призовани на разпит в специализираната прокуратура. Веднага след това Георгиев получи и следваща призовка за 18.01, като прокуратурата твърди, че се „самосезирала” по направените разкрития. Това е абсурдно, защото за всички изнесени данни през годините са внесени няколкодесетки сигнала в прокуратурата и лично до Гешев. Всички тези сигнали са смачкани от Гешев.

Следва най-бруталната реакция.

На 20.01.2022г. Георги Георгиев от „Жоси” е призован след прокурорско постановление да се яви в ГДНП за „привличане в качеството му на обвиняем и разпит в процесуалното му качество на обвиняемо лице”! Повдигнати са му обвинения по преписка от 2015г.

След разкритията за ролята и участието на Гешев в погрома върху „Жоси” и прикриване на данъчните и финансови престъпления във фирмата извършени от съдружника на Георгиев, прокуратурата повдига обвинения срещу… Георгиев.

По същият начин след всеки сигнал на БОЕЦ срещу Борисов, Доган, Пеевски, Цветанов, Гешев, Цацаров, Карадайъ и тн. на нас повдигаха обвинения, срещу нас образуваха проверки, ревизии и запори и нас разследваха.

Вносителите на сигнали за корупция стават обвиняеми, а корумпираните остават недосегаеми.

В момента е в ход и дело по повдигнати обвинения на прокуратурата срещу Георги Георгиев от БОЕЦ.

БОЕЦ ще се явим заедно с Георги Георгиев при предявяването на обвиненията срещу него и ще ви информираме за развитието на казуса.

Очаквайте скоро и продължението на #ЖосиГешевГейт.

Битката продължава.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Ако считате, че сме полезни подкрепете ни и финансово в общата ни битка за справедливост!

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail: boecngo@gmail.com

www.boec-bg.com

банкова сметка:

<<< PAYPAL >>> link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА